İlgili Yazılar

Slackware Live CD Çıktı!

FZ

Slackware Linux Live CD dağıtımı çıktı. ISO CD imajını çekip 8 cm.lik bir mini CD´ye yazabileceğiniz bu özel ve de güzel Linux dağıtımı Slackware tabanlı olup bir Linux CD´sinde arayıp da bulabileceğiniz hemen hemen tüm araçları, yazılımları, vs. barındırıyor.

Ekran görüntülerinden bir hayli şirin bir şey olduğu belli olan ve şu paketleri barındıran bu bootable CD aynı zamanda isteyen kullanıcıların kendi bootable CD´lerini kendi gereksinimlerine göre hazırlayabilmeleri için gerekli betikleri de bünyesinde barındırıyor.

Linux Journal Ödülleri

sundance

Gelenexel :) Linux Journal.org okuyucu seçimleri yayınlandı...

En tutulan grafik programı Gimp 2
En tutulan editör Vim
En tutulan desktop KDE 2
En tutulan programlama dili C (C++ üçüncü :))
En tutulan web sitesi Slashdot (FM altıncı :)) vs. vs. Bir göz atın

Mandrake'den İsim Değişikliği

berkin

Mandrake Linux, Conectiva ile birleşiminden sonra karşımıza yine önemli bir gelişmeyle çıkıyor. Mandrake, ismini MANDRIVA olarak değiştiriyor.

Duyuru: Linux Kernel 2.6.12

Soulblighter

Linux çekirdeğinin 2.6.12 sürümü yaklaşık 3 ay aradan sonra çıktı. kernel.org adresinden indirilebilir... Bilginize :)

RAM Tabanlı Sabit Disk

malkocoglu

Bir borsa şirketinde çalışan arkadaş ile sohbetten paylaşıyorum:
Arkadaşımız, bir ABD finans şirketinde şöyle bir sistem geliştirmiş: Borsa sistemindeki yavaşlıklardan faydalanıp çabuk al/sat yaparak para kazanan otomatik bir program. Sistemin özellikleri: Veri tabanı: MySQL ; Işletim sistemi: Linux ; Disk: Rocket Disk
Sistemin mimarisinde çok ilginç bir ozellik, Linux'a bağlı kullanılan Rocket Disk markalı bir donanım birimi. Rocket Disk kendi belleği ile geliyor, ve bilgisayarın PCI girişi üzerinden işletim sistemine sabit disk gibi gözüküyor. Daha önceden solid state teknolojisi olarak duyduğum bu uygulamayı ilk kez gerçek hayatta kullanan birini görünce, tecrübelerini hemen gagaladım.
MySQL bir günlük veri için (8 GB'lik) veri tabanını tamamen rocket disk üzerine geçirmişler, ve tabii ki uygulamaları "kanatlanmış". Bir günlük al/sat işlemleri tamamen rocket disk üzerinde yapılıyor, ve saat 5'ten sonra (borsa kapanınca) rocket disk'teki veriler sabit diske geçiriliyor (zamanlı bir betik ile kolay, cron, perl, vs ile).