İlgili Yazılar

Linux ve MacOS X

anonim

Apple ADC'den gelen bir mailde ilginç bir haber vardı. Apple'ın yeni işletim sistemi MacOS X Linux shared library leri kullanacak gibi gözüküyor, hatta linux emulator da yeni sürümde default olarak çekirdeğe eklenecekmiş, bunların gerçek olup olmadığını yeni sürüm çıktığında göreceğiz. Bu oluşum gerçekleşirse eğer, Apple'ın Linux a desteği büyüyecek gibi gözüküyor.

Apple'dan 8 Çekirdekli Mac Pro

mos

Bu sayfada yayınlanan habere göre geçtiğimiz hafta San Francisco'da düzenlenen Macworld konferansında, Apple son teknoloji ürünü yeni bilgisayarını duyurmuş.

Jef Raskin (1944-2005)

tongucyumruk

Macintosh'un yaratıcısı, The Humane Interface'in yazarı, matematikçi, felsefeci, müzisyen, bilgisayar bilimci ve girişimci Jef Raskin'i 26 Şubat 2005 tarihinde kaybettik.

Raskin, 1978'den 1982'ye kadar Macintosh projesinde çalışmış ve projeden ayrıldıktan sonra "The Humane Environment" adlı projesiyle insan - bilgisayar etkileşimi konusunda yenilikçi fikirler öne sürmüştü. Jef Raskin'in insan - bilgisayar etkileşimi konusunda yaptığı çalışmaların kısa bir tarihçesine buradan ulaşabilirsiniz.

Editörün Notu:Yaşamını teknolojiyi daha ulaşılabilir ve kolay kullanılabilir kılmaya adamış üstadın görüşlerinin hepimize yol göstermesi dileğiyle...

Apple´ın Yeni Internet Tarayıcısı Konqueror Tabanlı

FZ

Apple'ın yeni Internet tarayıcısı Safari, açık kodlu Internet tarayıcılarından Konqueror temel alınarak geliştirildi.

Apple, Mac OS X için kendi X11 sunucusunu duyurdu

Maverick

Apple, XFree86 projesini temel alan kendi X11R6.6 sisteminin beta sürümünü kullanıma sundu. Şu ana dek OS X üzerinde X11 uygulamaları kullanmak için özgür yazılım alternatifleri mevcuttu ancak bu uygulamalar kullanım ve görünüm açısından farklı bir 'his' uyandırıyordu. Apple'ın X11 çözümü ise OS X'in kendine özgü Aqua isimli arabirimine entegre edilmiş durumda. Bu da hız ve davranış olarak masaüstünde bir tutarlılık yaratması açısında önemli bir yenilik. Kişisel olarak özgür yazılım dururken OS X kullanacak değilim ancak Linux üzerinde geliştirdiğim grafik arabirimli uygulamanın diğerleri tarafından da 'zevkle' kullanılabilmesi fena olmazdı. KDE ve Gnome'un da Apple'dan alacağı dersler var bence; bunu da eklemeden geçemeyeceğim :^)