İlgili Yazılar

Linux masaüstü ve Gstreamer

roktas

Freedesktop.org'un tesisiyle Linux masaüstünün geleceğini şekillendirecek bir çok değişiklik vuku buluyor. Bu değişiklikler arasında göze çarpan önemli bir gelişme de masaüstü multimedya çatısı. GNOME projesi 2.2 ile birlikte Gstreamer üzerinde karar kıldı. Esas itibarıyla platform bağımsız olarak tasarlanan Gstreamer zarif ve modüler yapısıyla alternatifleri olan xine ve mplayer'i geride bırakmış gözüküyor. OSNews'de çıkan bir makale Gstreamer'i tanımak isteyecekler için dolgun bir içerik sunuyor. Linux'un masaüstü cephesinde yaygınlaşması noktasında gelişime muhtaç en önemli alan olan multimedya'nın geleceğini görmek isteyecekler için de okunması faydalı olacaktır.

Gelecek Linux 1.0

anonim

En önemli özelliği sitesinde de belirtildiği gibi "Her uygulama ile ekrana ve yazıcıya Türkçe yazma ve bastırma desteğini orijinal olarak içinde barındıran ilk ve tek dağıtım" olan Gelecek Linux, Gelecek Linux Sistemleri firması tarafından hazırlanmış. 3 CD halinde ve Türkçe StarOffice 5.1 ile beraber gelen Gelecek Linux, bizleri yüzlerce dolar lisans ücreti ödemekten kurtaracak ve sonunda Linux altında adam gibi bir Türkçe masaüstü ve ofise kavuşturacak gibi gözüküyor. Gelecek Linux'u FTP yansısından indirebilmeniz mümkün. Web sitesine ise http://www.geleceklinux.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Hangisini kurmak daha kolay ?

sundance

Bildik teranedir, `Windows`u hiçbir şey bilmeyen biri bile next next basarak kurabilir ?` (Şahsen görmek isterim o birşey bilmeyen birininin en son model $4,5`lık winmodem ile ne yapabileceğini ama) Linux ise hep korkutmuştur yeni başlayanları, `aha işte bunu anlamadım, ne demek SSH` demek üzere bekleyen kullanıcıları :)))

LinuxWorld bunu bir deneyle görmek istemiş ve bilgisayar uzmanı olmayan günlük bir kullanıcıya Win XP ve RedHat 8 kurdurmuşlar. Ayrıntılı bilgi ve sonuçlar burada

Slackware Gnome'u bırakıyor mu?

Soulblighter

Slackware'in başadamı Patrick Volkerding'den şok edici açıklama geldi: Slackware'in sonraki sürümlerinde GNOME'a yer vermeyi düşünmüyoruz.

Dropline Systems'dan Troy McFerron, Patrick Volkerding'e yazdığı mektup ve Patrick'in cevabını kısaca yazıyorum...

Unilever de GNU/Linux dedi...

FZ

Dünyanın sayılı şirketlerinden Unilever'in Global Bilgi Organizasyon başkan yardımcısı Martin Armitage, şirketin mevcut firewall, web ve posta sunucu sistemlerinin GNU/Linux üzerinde çalıştığını ve bu sayede epey tasarruf yapabildiklerini belirtti.