İlgili Yazılar

Security Portal

sundance

Güvenlikle ilgili en son haberlere anında erişmek mi istiyorsunuz ? Ya da bu konuda bilginizi arttırmak makaleler okumak mı ?

Security Portal.com bu iş için en ideal sitelerden biri. Dahası Windows makinanıza SecurityFocus Page indirip, çok daha dinamik olarak en son exploitlerden ve güncellemelerden haberdar olabilirsiniz.
Unutmayın herşey on dakika daha önce haberdar olabilmek için...

Cisco'ya karşı takım

sundance

Cumartesi gecesi DefCon'un akabinde, partiler ve eğlenceler zamanıydı. Fakat bütün bu karmaşadan uzak bir odada, bir grup laptoplarının başında çalışmakta, zaman zaman birbirleriyle konuşmakta ve odanın ortasında duran iki metal kutuya ilgi ile bakmaktaydılar.
Konu, Michael Lynn'in BlackHat 2005'de yaptığı Cisco Routerlar üzerine sunumunun engellenmeye çalışılması ve çalıştığı firma olan ISS'den ayrılmak zorunda kalmasıyla ilgiliydi. Şimdi ise bir grup uzman, Michael Lynn'in yolundan giderek, biraraya gelip sözkonusu açığı genişletmeyi hedefliyorlardı. Kara Şapkalı'lardan birinin belirttiği gibi "Michael'ın altı ayda yaptığını biz çok daha kısa sürede çözebiliriz. Cisco'nun yaptığı basitçe ifade etmek gerekirse aptalcaydı, böylece üstü örtülmüş bir probleme çok daha fazla dikkat çektiler"

Yazıcınız Bir Casus mu?

anonim

Electronic Frontier Foundation'da (EFF) yayınlanan 13 Ekim tarihli araştırmada Xerox marka yazıcıların, dökümanlar üzerine insan gözü tarafından gorülmesi imkansız olan bir kod yazdığı belirtiliyor.

CIA'den Open Source Center

sundance

Geçen hafta yayınlanan bir habere göre CIA, topluma açık bilgilerden istihbarat amacıyla yararlanmak için bir organizasyon kurmuş.

Open Source Center ismiyle anılacak olan bu merkez, Internet, ticari veritabanları, periyodik yayınlar, radyo, video, haritalar ve diğer basılı kaynaklar üzerinden bilgi edinip bunları ülke çıkarları doğrultusunda kullanacak.

Klasik kaynakları daha önce kullanmakta olan, dünya çapında dinleme operasyonlarına sahip organizasyonun, sokaktaki insanın erişebileceği bilgilerden ne gibi sonuçlar çıkartabileceği merakla bekleniyor.

Full Disclosure: Güvenlik Çarkının Değişmez Dişlisi

anonim

Bilgisayar sistemleri varolduğundan beri insanlığa hizmet etmiştir. Gelişimin şimdikine oranla daha hızlı olduğu ve standartların oluşturulmaya başladığı yıllarda bilgiye ulaşmak şimdiki kadar kolay değildi. Varoluş ve standartlaşma süreçlerindeki rekabet, yazılım ve donanım firmalarının ürünlerinin teknik spesifikasyonlarını gizlemesine yol açıyordu. Bu bilgilerin gizlenmesi ise sektörün yol almasını yavaşlattığı gibi önemli bir olgu olan 'Bilgiye ulaşmanın hiç kimse tarafından engellenmemesi gerektiği' prensibine de ters düşüyordu.