İlgili Yazılar

Firefox Klavye Tabanlı Gezinti Sistemini Deniyor

darkhunter

Firefox geliştirme ekibi sayfalarda yer alan adresler üzerinde gezinmek için yeni bir sistem tasarlamaya başlamış. Benzer bir sistem Opera 8 ile kullanılmaya başlamış durumda. Kullanılan sistem, televizyon için kullanılması düşünülmüş bir uygulamayı esas alıyor.

TTNet ADSL kullanıcıları için Firefox eklentisi

sundance

DivxPlanetda dolaşırken, sınırlı ADSL kullanıcılarının kotalarının neresinde olduklarını öğrenebilmeleri için geliştirilmiş bir Firefox eklentisiMiniMeter'a denk geldim.

İşin güzel yanı DivxPlanet forumuna yazan arkadaş, sözkonusu eklentinin yazarı ile bağlantıya geçmiş ve kendisine eklentinin TTNet'e uyarlanması için yardımcı olmuş.

Çok başarılı bir uygulama, sınırsız DSL kullanıcısı olmama rağmen ben de keyifle kullanıyorum.

Mozilla XUL İle Uzaktan Erişilebilen Uygulama Geliştirme

FZ

Mozilla ile uygulama geliştirmeyi zül addetmeyip XUL iyidir güzeldir ama şöyle sağlam bir iki örnek olsa makale tadında diyenler için: Remote Application Development With Mozilla - 1 ve Remote Application Development With Mozilla 2.

Örnek makalelerde uzaktan Mozilla ile erişebileceğiniz bir Mozilla Amazon Browser uygulaması geliştirilmesi adım adım anlatılıyor.

Firefox'ta yeni bir güvenlik açığı ve çözümü

ttk

Firefox'da ve aynı kod tabanını kullanan bazı ürünlerde tehlikeli bir güvenlik açığı tesbit edilmiş, habere ait link aşağıda :
http://www.net-security.org/

Text, Grafik, HTML: Bütün Editörlerin Gücü Firefox'ta

ghanthar

Fazlamesai' yi takip edenler Emanet isimli eklentiyi duymuşlardır. Bu eklenti TextArea olayına son veriyor ve metin kutularını Emacs ile edit etmenize olanak sağlıyordu. ViewSourceWith eklentisi benzer şekilde çalışıyor ancak bu eklenti ile sadece Emacs'i değil resim işlemek için Gimp'i, istediğiniz herhangi bir editörü, HTML editörünüzü kullanabiliyor, her dosya için ayrı bir editör belirleyebiliyorsunuz. Program sınırlaması yok sanırım Win programları ile de çalışacaktır ama denemedim.