İlgili Yazılar

Apple ve Intel kime karşı? Micros~1 olabilir mi?

sundance

Geçtiğimiz hafta bilişim dünyasını temelden sarsan bir haber aldık. Bu habere göre Apple bundan sonra Intel işlemciler kullanacakmış!

Bir müddettir bu tür bir şey olabileceği ile ilgili bazı yorumlar ortalıkta dolaşmaktaydı. Özellikle de Pc Magazine editörlerinden John Dvorak, 90'lı yılların ortalarından beri bu tür bir şeyin olması gerektiğini söylediğini vurguluyor ve dahası bu anlaşmanın Linux'a zarar vereceğini söylüyordu.

Herne kadar Dvorak birçok boşa giden kehanette bulunmuş olsa da bunda yanılmadığını görüyoruz. Aslında bu konuda çok daha çarpıcı bir makale PBS tarafından yayınlandı.
Peki gerçekte Apple'ın hareketinin anlamı ne ve bu hareket kime karşı?

MacOS X için Gimp yolda

butch

Linuxçuların vazgeçilmez grafik editoru Gimp'in haziran sonunda MacOS X sürümünün çıkarılacağı duyuruldu. Böylelikle yıllardır Photostop tan başka alternatifleri olamayan Mac kullananların başarılı hem de açık kaynak kodlu bir alternatifi olmuş olacak. Haydi hayırlısı...

iPhone'a Türk Oyunu

iletiileti

2 Türk yazılımcısının 3 aylık yoğun bir çalışması sonucu ipong! oyunu Apple Store'daki yerini aldı. Ipong! eski arcade oyunları tarzında bağımlılık yapabilecek bir oyun. Ipong! u diğer Türk uygulamalarından ayıran özellik ise Türkler tarafından şimdiye kadar yazılmış en gelişmiş uygulama olması.

Oyunun Resmi web sitesi : http://www.elmadigital.com

Unicode of Death 2.0

parsifal

Aloha Browser geliştiricileri, San Francisco fontu ile İngilizce olmayan dillerde kullanılan 2 unicode sembolünün Apple ürünlerini çökerttiğini buldular. İşin kötüsü bahsi geçen font varsayılan sistem fontu. https://techcrunch.com/2018/02/15/iphone-text-bomb-ios-mac-crash-apple/

Apple'ın Yeni İşletim Sistemi Tiger 29 Nisan'da Çıkıyor

nipple

Apple, 2005'in ilk yarısı çıkaracağını söylediği yeni işletim sistemi Mac OS X 10.4 Tiger'ı, bugün ana sayfasını komple değiştirerek 29 Nisan'da piyasaya süreceğini duyurdu. Steve Jobs bir süre önce, Longhorn'da yer alacak tüm özellikler de dahil bir önceki işletim sistemi Panther'e göre yaklaşık 200 yeni özelliğin bu sistemde yer alacağını açıklamıştı.