İlgili Yazılar

Türkçe JAVA kitap projesi

binner3

Türkçe olarak da birşeyler hazırlanıyor ama böyle bir oluşuma destek verenler neredeyse yok gibi. Millet olarak birlik olup böyle büyük bir projeye imza atmaya ne dersiniz?

PreciseJava: Java'da performansı arttırmanın yolları

Soulblighter

PreciseJava, "Nasıl daha optimize kodlar yazarım?" diyenler için bir güzel bir kaynak. Burada birçok Java teknolojisini kullanırken nasıl performansı arttırabileceğinizi örneklerle görebilirsiniz. Ayrıca sitede ücretsiz bir eKitap da yer alıyor.

JavaFX çıktı

auselen

Zengin internet deneyimi sunmayı amaçlayan platformların bir diğeri de Sun tarafından piyasaya sürüldü. JavaFX adı altında sunulan platform ve betik dili şu an için Sun'ın sitelerinde baş haber durumunda. Son zamanlarını pek de mutlu geçirmeyen Sun için, sıkıca tutunduğu açıkça görülebilen JavaFX acaba kendinden bekleneni verebilecek mi?

JSF ve Olay Yakalayıcılar

anonim

Bir süredir JSF olay yakalayıcılar (event listeners) ile ilgili aklıma takılan bir soru vardı. JSF gibi tamamen sunucu taraflı olduğu idda edilen bir teknolojide olay yakalama işlemi nasıl gerçekleşiyordu? Bu durum kullanıcı tarafın da javascript kullanımı gerektirir miydi? Eğer gerektiriyorsa o zaman nerde kaldı tamamen sunucu taraflı uygulama geliştirme konsepti?

Sonuç olarak bu soruya j2ee-tr listesinde Bora Güngören'in verdiği yanıtları derleyerek kısa bir bilgi notu oluşturdum. Faydalı olması dileğiyle...

Java Bazlı Arama Motoru - Lusin

malkocoglu

Sitemize arama motoru eklemek için seçeneklere bakarken, bir motoru gözümüze ilişti. Apaçe projesi dahilinde Lusin (Lucene) alt projesi, Java ile siteniz için arama motor özelliği sağlayabiliyor. Kullanımı çok basit. (Ed: Java ise, at sepete :p)