tongucyumruk

Görüşler

1
tongucyumruk

Java ile web uygulamalari gelistirirken dinamik dillerden en cok özledigim seylerden biri kod degisimlerinde ilgili modullerin otomatik olarak yeniden yuklenmesi. Tabi ki JRebel sagolsun bunu yapmak gayet mumkun lakin JRebel özgur yazilim olmadigi icin sadece profesyonel ortamlarda kullandigim bir arac, hobi olarak, evde gelistirdigim projelerde ise ne yazik ki kullanamiyorum.

Linkteki yazida anlatilan tekniklerle kisitli da olsa bir sicak kod guncellemesi saglamak mumkun tabi ki fakat ben bunun yerine bu ozelligin yoklugunu bir avantaja cevirmeyi tercih ediyorum. Ne de olsa bundan yillar önce bir bilgenin dedigi gibi: Avantaja cevrilemeyecek dezavantaj yoktur. Ben de Java gelistirme ortaminin bu eksikligini daha fazla test yazmak icin bir mazeret olarak kullaniyorum. Bu sayede gelistirdigim herhangi bir özelligi el yordamiyla, bir web tarayici acip rastgele tiklayarak degil otomatize edilmis testlerle deneme, dogrulugunu garanti etme sansim oluyor.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java Görsel Bileşenleri ile Zoom In/Zoom Out

yetgin

FM müdavimlerinden yetgin Java ile Zoom In/Zoom Out özelliğinin nasıl kodlanacağını şurada açıklamış.

SPOT

yilmaz

Sun Laboratuvarlarında geliştirilmekte olan SPOT projesi duyuruldu
SPOT ( Smart Programmable Object Technology) üzerinde JVM ( Java Virtual Machine J2ME CLDC 1.1 ) barındıran küçük elektronik devrelerden oluşuyor. JVM , Java ile bu devreler üzerinde kod yazmanızı sağlıyor.

ZGRViewer 0.5.0

FZ

graphviz yazılımının e-posta listesindeki bir duyuruya göre, ZGRViewer'ın 0.5.0 sürümü çıkmış.

ZGRViewer, Java ile geliştirilmiş 2.5 boyutlu bir çizge görüntüleyicidir ve Zoomable Visual Transformation Machine'i temel almaktadır. Özel olarak AT&T'nin GraphViz sistemindeki DOT dili ile tanımlanmış ve dot, neato, twopi gibi programlarla işlenmiş çizgeleri göstermek için kullanılmaktadır.

ZGRViewer büyük çizgelerle başa çıkabilecek şekilde tasarlanmıştır ve ZUI (Zoomable User Interface) sayesinde çizge üzerinde kolayca gezinmeye izin vermektedir.

Java SUN'ı Yerken

auselen

Jonathan Schwartz'ın (http://blogs.sun.com/jonathan) 23 ağustos 2007 tarihli gönderisine göre SUN'ın NASDAQ etiketi "SUNW"'dan "JAVA"'ya çevrildi.

Hibernate Performans Testi

malkocoglu_2

Java dünyasnın sevilen aracı Hibernate hakkında bir performans testi gerçekleştirildi. Bu yeni teknolojiyi, yerini almaya talip olduğu eski veri erişim teknolisi JDBC ile kafa kafaya yarıştırdık. İlk sonuçlar gelecek vaad edici gözüküyor. Önbellek kulanımı, kullanım rahatlığı açısından geleceğin araryüzü olmaya talip Hibernate, bu sınavdan yüzünüm akıyla çıktı gibi gözüküyor.

Detaylar için

http://www.bilgidata.com/pdfs//hibernateperftest.pdf

Editörün notu: Bu belge de LaTeX ile yazılmış, bu bir tesadüf olamaz! ;-)