İlgili Yazılar

DHKP-C sitesi hack`lendi

anonim

Amerika'da 11 Eylül'de yapılan terörist saldırıların ardından ismi ABD resmi makamları tarafından PKK ile birlikte 'terör örgütü' listesine dahil edilen yasadışı Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi`nin (DHKP-C) başı Türkiye'de bilgisayar korsanları (hacker) ile dertte.

Bir grup hacker, yasadışı sol örgüt DHKP-C'nin resmi web sitesi www.kurtulus.com'un sayfalarına müdahale etti. Kendilerine @Team diyen grup sayfayı hack ettikten sonra girişe, 'Amerikada yaşanan vahşeti protesto ediyoruz' yazısını yerleştirdi. Sayfada ayrıca, 'Terörizme son' yazısı dikkat çekti.

Bu arada aynı terörist grubun www.dhkpc.com adresindeki sayfalarıda bir süre önce başka bir hacker grubu tarafından ele geçirilmişti. Kendilerine Digital Angels Team (Dijital Melekler Takımı) adını veren grup sayfanın ortasına kendilerine ait bir logoyu yerleştirdikten sonra yine gruplarına ait sayfa içinde link vermişlerdi.

En İyi 75 Güvenlik Aracı

FZ

Fyodor´un Mayıs ayında nmap-hackers e-posta listesinde 1854 üye üzerinden gerçekleştirdiği ayrıntılı anketin sonucunda en çok kullanılan 75 güvenlik aracı tespit edildi. Güvenlikle ilgilenen ya da ilgilenmeyi düşünen herkesin bu listedeki yazılımları (en azından 10-15 tanesini) incelemesinde fayda var.

Güvenlik... Nereye Kadar?

FZ

Bilgisayar güvenlik uzmanları son algoritmaları, 2048 bitlik şifreleme yöntemlerini, vs. kıran kırana tartışa dursun, uzakta, güneyde bir yerde....

Tarih 27 Ağustos 2003. Yer: Avustralya, Uluslararası Sydney Havaalanı. Kendilerini bilgisayar teknisyeni olarak tanıtan iki adam kargo ve istihbarat bölümünün bilgi işlem departmanına ellerini kolların sallaya sallaya giriyorlar, 2 kocaman Mainframe´i söktükten sonra tekerlekli arabalar üzerine yükleyip binadan dışarı çıkarıyorlar. Adamlardan bir daha haber alınamıyor...
Haberin tamamı

Anonim gezinti için Tor kullanırken dikkat!

anonim

Tor EFF'nin anonim gezinti için ücretsiz sağladığı, ticari alternatiflerinden daha gelişmiş bir yazılım. Fakat Tor kullansanız bile basit yöntemlerle kimliğiniz ortaya çıkarılabiliyor. Tor kullanırken dikkat edilmesi gerekenler şöyle sıralanmış:

Siyah Şapkalar Buluşuyor (Black Hat USA 2005)

sefalet

Siyah Şapkaların buluşması rüya şehri Las Vegas'da gerçekleşmekte.Bilişim güvenliği üzerine çeşitli bildiri ve eğitimlerin verildiği etkinlikler 23-28 temmuz arasında.

Etkinliklerin içeriğine bakmak için;
http://blackhat.com

Ama açıkcası benim haberi paylaşmamın nedeni giden olur ihtimali değil, şu adresteki güzel arşiv;
http://blackhat.com/html/bh-multimedia-archives-index.html