İlgili Yazılar

Açık Kaynak Atölyesi Başladı

sundance

Istanbul Bilgi Üniversitesi 1. Açık Kaynak Atölyesi başladı ve Fazlamesai.net olarak standımızı açtık.

Güzel canlı bir ortam biz burdayız, siz neredesiniz!

Not: İşim var, yurt dışındayım ve arkadaşımı okula yazdıracam gibi bahaneler kabul edilmemek bir yana en şiddetli şekilde de yaptırım uygulanacaktır biline :)

.NET İçin C Derleyici

lifesdkver0_1

C ile .NET uygulamaları geliştirmek için atılan adımların meyvaları alınmaya başlanmış. Yazdığınız C kodunu .NET'in IL (Intermediate Language) bytecode'una çeviren ve en önemlisi, iş gören bir C derleyicisine bu adresten ulaşabilirsiniz.

[FlameWarsON] Eh, devir bytecode devriyken; üst seviye uygulamalar için C'ye kimin ne ihtiyacı var? [/FlameWarsOFF]

Richard Stallman´ın Başına Gelenler

anonim

Son haberlere göre GNU denildi mi akla gelen ilk isim olan Richard Stallman, konuşmak için gittiği Finlandiya'da buzda kaymış ve kolunu kötü bir şekilde kırmış. Stallman'ın buna rağmen Helsinki'de bir hastanede operasyona girmeden önce telefonla da olsa konuşmasını tamamladığı söyleniyor.

GPL 3. sürümün ilk taslağı yayınlandı

wizzyfx

Yaklaşık 15 yıldır kullandığımız GPL lisansının 3. sürümününün ilk taslağı yayınlandı.

Burada inceleyebilirsiniz.

Patent yasasına yeni protesto

yuxel

Şu anda gördüğünüz yazı zannımca patentlenmiştir. Hatta buraya yorum olarak birşeyler yazmak isterseniz kullanacağınız textarea'lar, submit button'lar da birileri tarafından patentlenmiştir ;). FFII.org'un başlattığı, GNU.org'un da desteklediği protesto yine gündemde. Her 0'a 1'e patent koymaya kararlı Avrupa Parlementosu, özgür yazılımı, özgür düşünceyi baltalamaya kararlı gibi görünüyor. Siz de ana sayfanıza bir protesto mesajı ile buna bir nebze destek olabilirsiniz .