WPA3 Geliyor!

https://thenextweb.com/

4
Zakkum

Görüşler

1
tongucyumruk

WPA3 guvenlik anlaminda pek cok guzel yenilik ile geliyor

  • Paylasilmis anahtar senaryolarinda (yani hepimizin evde kullandigi halinde) cihaza ozel anahtarlar sayesinde gizlilik garantisi. WPA2'de paylasilan anahtari bilen biri ayni aga bagli diger cihazlarin trafigini dinleyebiliyor. WPA3 her cihaz icin farkli sifreleme anahtarlari ureterek bunun onune geciyor.
  • Acik aglarda sifreleme ozelligi sayesinde restoranda "pardon WiFi sifresi nedir acaba?" sorusu tarihe karisabilir. Parola korumasi olmayan aglarda dahi cihazlar arasinda otomatik sifreleme anahtarlari ureterek iletisimin gizli kalmasi saglanabiliyor. Tabi ki bu "acik" WiFi aglarinin diger guvenlik sorunlarini cozmuyor fakat guvenlik ve kolaylik arasinda guzel bir dengede duruyor.
  • Kullanici ile etkilesimi olmayan/kisitli olan cihazlarin WPA3 kullanan aglara kolayca baglanabilmesini saglayan ozellikler geliyor. Bu sayede akilli tost makinaniz Internet'e daha kolay baglanabilecek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tarayıcınıza güvenlik testi

Soulblighter

Internet tarayıcınız güvenli mi? Güvenlik firması ScanIT bunun için online çalışan bir güvenlik testi hazırlamış.
http://bcheck.scanit.be/bcheck adresinden ulaşabilirsiniz...

Test uygulaması, kullandığım Firefox 1.0.1 tarayıcısında herhangi bir hataya rastlamadı. :)

Big TTNet is watching you!

tongucyumruk

Easynews kullananlar bilirler login olduğunuz zaman girdiğiniz ip bilgisi karşınıza çıkar. Bende siteye günlük ziyaretimi gerçekleştirdiğim sırada bir baktım yazan IP 195 ile başlayan bir kablonet IP'si değil 212.156 ile başlayan bir ttnet IP'si. Bağlantıda da "Via: 1.1 ttnet-cache..." yazıyor. Bunun üzerine önce Interaktif'teki yetkilileri aradım ve TTNet'in transparent proxy kurup kurmadığını sordum. Aldığım cevap böyle birşeyden haberlerinin olmadığı şeklindeydi. Beni TTNet'e yönlendirdiler onlarla yaptığım görüşmede ise bant genişliğinden daha iyi faydalanmak amacıyla Transparent Proxy uygulamasının denendiğini öğrendim. Kısa süre içinde tam uygulamaya geçilmesini planlıyorlarmış. Kendilerine bağlantıların takip edilmesi hakkındaki endişelerimi ilettiğimde ise böyle birşeyin kesinlikle olmadığı cevabını aldıysam da bunun pek içimi rahatlattığını söyleyemem...

Makyajsız siteler

barbar

Internetin haşarı çocuklarının yaptıkları yaramazlıkları takip edebileceğiniz bir site bu. İçeriğinde hangi grup kime kızmış, hıncını nasıl almış, kimleri selamlamış gibi konulara açıklık geliyor.
Sistem yöneticileri hangi sistem nasıl kırılmış log dosyalarından öğrenip, isterlerse önlem bile alabilirler.
defacement archives

E-DEVLET: Ne Kadar Güvenli?

RoR

Yeni yasayla T.C kimlik bilgileriyle kişisel bilgiler (adres, telefon, sağlık, emniyet,...) eşlenerek tek bir çatı altında toplanıyor. Acaba bu durum ne kadar güvenli/gerekli?

Internet gezgini güven(siz)liği

daegil

Araştırmayı ben de Bruce Schneier blog'unda yayınlayınca farkettim. Araştırmacılar 2004 boyunca MSIE, Firefox ve Opera'daki "bilinen güvensiz" günleri saymışlar, yani bir güvenlik açığının var olup yamasının yayınlanmamış olduğu günleri. MSIE %98 güvensiz çıkmış, yani araştırma senesi boyunca sadece 7 gün bilinen güvenlik açıklarına karşı yamaları mevcut bir gezgin sunabilmişler kullanıcılarına. Firefox %15, Opera ise %17 güvensiz çıkmış. Toplam güvenlik açığı sayılarından daha tutarlı bir yaklaşım...