Ruby mi? Elixir mi?

https://www.amberbit.com/

4
butch

Görüşler

1
kakkoyun

Tabi ki Elixir, bu da soru mu?

1
kakkoyun

Cok desteksiz olmasin, gercekten yuksek calisma zamani performasi ve mukemmel paralelizm oruntulerinin (Erlang/OTP sagolsun) yaninda benim icin asil nedenler daha cok sunlara benzer https://fazlamesai.net/posts/neden-elixir!

1
murat

Neden crystal degil? Diyecegim ama daha stable olmadi. :(

2
kakkoyun

Aslinda Crystal'da kotu bir alternatif degil, onu da yakinen takip ediyorum. LLVM'i kullanmalari dolayisiyla hizli olmasi ve cok az hafiza kullaniyor olmasi, "typed" olmasi ve fazla Ruby'e benzemesi artilari. Ayrica standard kutuphanesi tamamen Crystal ile yazilmis, o yuzden cok da ogretici. Fakat bir makro sistemine sahip olmasina ragmen, Elixir'deki gibi (Lisp'ten gelen) AST maniplasyonuna dayanmiyor, bence yeterince sade ve yetkin degil. Diger bir kotu tarafi ise henuz eszamanli hafiza garantisi vermemis, eszamanli calisma prensiplerini Go'dan araklamaya calisiyorlar (CSP), bircok seyi Go'dan araklamaya calisiyorlar. Bildigim kadariylada 1.0 icin bunu duzeltmeyi planlamiyorlar (yamuluyor olma ihtimalim fazlaca yuksek). Gunumuzde en kucuk bilgisayar diyebilecegimiz cihazlarda bile en az 2 cekirdek varken bu sekilde bir cikis yapmak cok sacma geliyor. Tam bu noktada Elixir sirtini, Erlang Sanal makinesine (EVM/BEAM) dayiyor ve one geciyor :)

1
murat

Vurdun ve gol oldu. Crystal daha büyümeli öyleyse. Sağol bilgiler için. :)

1
ybp

Bu durumda sizden de elixir ile böyle bir çalışma isteriz.

1
kakkoyun

Ben de cok isterim, ilk firsatta yapacagim

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruby, Microsoft ve .NET

anonim

Microsoft Ruby'ye de el atmış durumda. RubyCLR'yi geliştiren John Lam'ı işe alan Microsoft, IronPython ile gerçekleştirdiği hareketin bir benzerini Ruby için de yapmışa benziyor. Böylece CLR (Common Language Runtime) ortamının ve dolayısı ile .NET programlama platformunun hem dil açısından zenginleşmesi hem de Python, Ruby gibi etkileşimli, çok hızlı program geliştirme sağlayan dinamik dillerle daha uyumlu hale gelmesi bekleniyor.

Kaynak: http://news.com.com

Ruby'yi Özelleştirmek

anonim

Ruby'yi gördünüz beğendiniz. Onunla kod yazmaya uygulama geliştirmeye başladınız. Ama gün geldi Ruby size yetmedi. Daha fazlasını istiyorsunuz veya varolan eklentileri NIH sebebiyle kullanmıyorsunuz. O zaman sizi Ruby için eklenti geliştirme kılavuzuna alalım. Ruby'nin kendisini veya arkasındaki büyük gücü kullanarak sizde Ruby için eklentiler yazabilirsiniz. Tabi ki her zaman ki Ruby kolaylığı ve eğlencesiyle. Code Ruby Be Happy...

Ruby on Rails

malkocoglu_2

Popüler nesnesel tabanlı dil Ruby için yeni bir altyapı projesi, Rails piyasaya çıktı. Rails, veri tabanı erişimi, görsel HTML kodlarınız için bir MVC altyapısı, sayfa içinde Ruby bazlı bir dil ile veriye erişim sağlayarak, Web odaklı kodlamanın tüm ihtiyaçlarını cevaplamaya talip bir proje. Java'dan sonra, lider olacak diğer dilin Ruby olacağını düşününen şahsımız için bu gelişme güzel bir haber oldu.

http://www.rubyonrails.com

"Rails is a full-stack, open-source web framework in Ruby for writing real-world applications with joy and less code than most frameworks spend doing XML sit-ups"

Rails 2.0 ve hatta 2.0.2 çıktı

butch

İlgilenen üye kalmamış olacak ki bu haber FM'e ulaşmadı. Yabancı olduğum bir konu olmakla beraber meraklılarının bu sürümü heyecanla beklediklerini biliyorum. 7 Aralık tarihinde 2.0 sürümü ile arenaya dönen Ruby On Rails'deki yenilikler için buraya, bu duyurunun hemen ardından gelen 2.0.2 sürümü için de burayı ziyaret edebilirsiniz. Rails 2.0 ile ilgili Türkçe bir yorumu da bildirgec.org'da bulabilirsiniz.

Ruby ve Rails Dünyasından

anonim

Sözü fazla uzatmadan kısa günün sonunda net aleminde Ruby ve Rails ile ilgili hatırlanması gereken notlarımıza bir bakalım.

* Murat Çeliker in yazdığı ilk türkçe Ruby on Rails kılavuzu'nun birinci bölümüne buradan ulaşabilirsiniz.
* Aslen bir java idesi olarak başlayan jedit projesine Ruby ile güzelliklerini katan eklentileri burada bulabilirsiniz.
*Migrating data and schema videosunda anlatılan kodlara buradan ulaşabilirsiniz.
* Son olarak Atilla ÖZGÜR ün yazdığı Web Application Testing in Ruby ( WATIR ) ve SQL Enjeksiyon ve Watir başlıklı makalelerde oldukça ilgi çekici ve faydalı...