11. Geleneksel Programlama Yarışması (Odtü Bilgisayar Topluluğu)

0
anonim
ODTU Bilgisayar Topluluğu Programlama Yarışması, 11. senesinde karşınızda ! Yarışmaya katılmanız için tek yapmanız gereken , 8 Nisan'a kadar grubunuzu kurup ön eleme sorularına internet üzerinden cevap vermek !

XI. Programlama YarışmasıBu sene 11. düzenlenen ODTÜ Bilgisayar Topluluğu Geleneksel Programlama Yarışması, 1 Mart 2008 tarihinden itibaren http://yarisma.cclub.metu.edu.tr adresinden ulaşılabilecek bir ön eleme süreci ve ODTÜ'de bilgisayar başında gerçekleştirilecek bir finalden oluşmaktadır. Kendi alanında Türkiye'de ilk olan yarışma, çeşitli bilgisayar bilimi problemlerine GNU/Linux ortamında C, C++ ve Java dilleri kullanılarak algoritma ve çözüm üretme esasına dayanmaktadır. Sorular, yarışmacıların problemlere çabuk çözümler bulabilmelerini ve çözümleri en verimli şekilde uygulayabilmelerini sınayacak tarzdadır. Yarışmaya katılım iki ya da üç kişilik takımlar halinde olacaktır.

Ayrıca, bu seneki özel soru, Yahoo! tarafından sorulmaktadır. Yahoo! özel sorusu, ayrı bir kategoride değerlendirilip ödüllendirilecek ve finalistlerin belirlenmesinde kullanılmayacaktır.

Ve Geleneksel Programlama Yarışması 11. senesinde özel ödüllerle, Meteksan ve Yahoo! Altın Sponsorluğunda, yine başlıyor!



Detaylı bilgi ve katılım şartları için adres :

yarisma.cclub.metu.edu.tr

Görüşler

0
ZZombie
Aklima geldi birden.
Eskiden news.anet.net.tr zamaninda :)
garfik ve 3D gruplarinda speed draw ve speed modelling yarismalari yapıyorduk kendi aramızda.

Çok ta eğlencekli geçiyordu. Sonunda da herkes neyi hangi aşamalardan geçirdiğini anlatiyordu.

Aslında bu tür bir etkinlik FM içersinde de olur.
Ama her halde IRC sunucusundan daha performansli gibi olur.

Belli bir zaman kesinleştirilir, milllet toplanir. Soru sorulur, kodlama başlar. Bu sırada diğerleri de sohbet eder. Sonra sonuçlara baakrız.

:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Nvidia CUDA

Tarık

Dünyanın en tanınmış iki büyük ekran kartı yonga üreticisinden biri olan Nvidia, CPU üzerine oldukça fazla hesaplama yükü bindiren grafiksel fizik hesaplamaları gibi grafik işleme yüklerini GPU(Graphics Processing Unit) üzerine aktaracak ve GPU programlamasının C programlama dili ile yapılabilmesine olanarak verecek CUDA isimli yeni teknolojiyi duyurdu.

Yüz yıllık problem çözüldü

sametc

Rus bilimadamı Grigori Perelman yüzyıldır çözülemeyen “Poincaré Conjecture” problemini çözdüğünü iddia etti. St. Petersburg’da bulunan Rus Bilimler Akademisi Steklov Matematik Enstitüsü profesörlerinden, Dr. Grigori Perelman, matematik tarihinin “Poincaré Conjecture” olarak bilinen problemini çözdüğünü söyledi. Problemin kanıtının onaylanması belki de aylar alacak, ancak kanıtın onaylanmasıyla matematik dünyasını yüzyıldır meşgul eden 3-boyutlu nesneler üzerine Poincaré yargısı kanıtlanmış olacak.

Casper Bilgisayarın 40.000.000$'lık Tesisi Açıldı

FZ

Casper’ın, 40 milyon $ yatırımla gerçekleştirilen yeni üretim tesisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmen hizmete açıldı. Başbakan'ın start verdiği tesisin hizmete girmesi ve yeniden yapılanma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Casper, bilgisayar pazarındaki bölgesel rekabette yerini almaya hazırlanıyor.

Entegre Devrenin Mucidi Jack Kilby Aramızdan Ayrıldı

vst

Entegre devrelerin mucidi Jack Kilby 81 yaşında hayata gözlerini yumdu. 2000 Fizik Nobel ödüllerinden birinin sahibi olan Jack Kilby'nin entegre devreler ile ilgili bu serüveninde tatile çıkamayan yeni bir işçinin icadına tanık olabilirsiniz.

Not: 2000 Fizik Nobel Ödülünün diğer sahibi Robert Noyce 1990 yılında öldü.

Wikipedia dünya basınını kandırdı!

FZ

Oscar ödüllü Fransız besteci Maurice Jarre, geçen Martta ölümünden sonra bazı uluslararası büyük gazetelerde çıkan anma yazılarına göre, "Öldüğümde hala kafamda çalan son bir vals olacak" demişti.

Ancak gazeteler bu şık cümleyi, internete bağlanabilen herkesin, istediğini yazıp, düzeltip, ekleyebildiği açık ansiklopedi Wikipedia’dan almışlardı.

Guardian, Independent gibi ünlü gazeteler ile BBC Music Magazine ve Daily Mail gazetesinin internet siteleri, yayımladıkları anma yazılarına koydukları bu cümleyi, internete bilgi kaynağı olarak güvenmenin ne kadar yanlış olduğunu göstermek isteyen İrlandalı bir öğrenci uydurmuştu.