8. Türkiye`de Internet Konferansı

0
FZ

8. TURKİYE'DE INTERNET KONFERANSI
4-6 Kasım 2002
Askeri Müze Harbiye Kültür Sitesi
İstanbul
AKTİF KATILIM ÇAĞRISI


Türkiye'de Internet ile ilgili grupları bir araya getirerek Internet'i tüm boyutlarıyla tanıtmak, geliştirmek, tartışmak, Internet teknolojileri aracılığı ile toplumsal verimliliği artırmak ve toplumun dikkatini olabildiğince bu yöne çekmek amaçlarıyla, daha önce ilk altısı yapılan, ulusal boyutta bir konferans düzenlenmiştir.
Konferansa bildiri sunma, eğitim semineri verme ve tartışma grubu/açık oturum düzenleme şeklinde aktif katılım davet edilmektedir. Konferans kayıt olan dinleyecilere açıktır.

Konferansın Ana Konuları

E-Türkiye
E-avrupa
Bilgisayar ağlari ve Internet
Internet, Intranet ve Extranet
Kamu Bilgisayar Ağları
Dünyada ve bizde Internet altyapısı
Internet ve Medikal Bilişim
Yeni Internet teknolojileri
Yeni Ekonomi
M-ticaret
Internet'in AR-GE amaçlı kullanımı
Bilgisayarlaşma, ulusal bilgisayar ağı ve bilişim altyapısı
Türkiye'de Internet'in yapılanması
Internet'te Turkce kullanımı ve İçerik
Enformasyon kaynakları, indeksleme ve tarama
E-ticaret ve E-iş
Internet'te güvenlik
Internet, kütüphanecilik, elektronik yayıncılık ve basın Eğitimde Internet kullanımı
Özgur yazılım, açık kaynak ve Internet
Internet'in sosyal boyutları
Internet'in yasal boyutları
Internet, demokratikleşme ve toplumsal denetim
Internet'te siyaset ve siyasi partiler
Internet'de duzenleyici kurullar
Gizlilik, Bireysel haklar ve Internet
Internet ve etkin devlet
Tarımsal Bilişim

Konferans dili Türkçe'dir. Bununla birlikte, ayrı bir oturumda sunulmak üzere Ingilizce bildiri başvuruları da kabul edilecektir. Basvurulari, tam metin bildirileri ve çalışma grubu önerilerini aşağıda tanımlanan şekilde 25 Eylül 2002'ye kadar iletiniz.

Klasik bildiri : Bilimsel yazım kuralları çerçevesinde yazılmış geniş özet ya da tam bildiri metni, en fazla sekiz A4 sayfa. Birinci sayfada em kimlik bilgisi (yazar adı, çalıştığı kuruluş, telefon, faks ve elektronik posta adresleri) bulunmalıdır. Metnin düzenlemeye ve Internet uzerinde konmaya uygun elektronik kopyası, html, doc, TeX dosyaları tercih edilir.

Elektronik bildiri: Herhangi bir Internet yazılım aracı ile okunabilecek, gösterilebilecek ya da dinlenebilecek çokluortam bildiri. Sınırsız form ve boyut. Başında kimlik bilgisi.

Eğitim semineri önerisi: Başlık, süre, azami katılımcı sayısı, anlatılacak konuların azami bir A4 sayfasına sığacak tanımı, eğitimin verilme şekli, donanım ve yazılım gereksinimleri, önerenin kimlik bilgisi.

Tartışma grubu/açık oturum önerisi: Başlık, süre, beklenen katılımcı sayısı, tartışılacak konuların tanımı, önerenin kimlik bilgisi.

Tüm bildiriler ve sahiplerinin izni varsa eğitim seminerleri notları elektronik ortamda sunulacaktır.

Her türlü iletişim için : bilgi@inet-tr.org.tr
http://inet-tr.org.tr/

Notlar:

1. Bu ilk çağrıdır. Pek çok detay daha sonraki duyurularda ve http://www.inet-tr.org.tr/ yoluyla iletilecektir.
2. Konferansı destekleyen Sivil toplum orgutleri ve çesitli kurullar daha sonra duyurulacaktır.
3. Konferans sponsorlarını belirleme sürecindeyiz. Bu konuda katkıda bulunmak isteyenler doğrudan bilgi@inet-tr.org.tr adresine yazsınlar ve/veya bizimle temasa geçsinler.
4. inet-conf@inet-tr.org.tr listesi, konferansa katkı vermek isteyen kişi ve kurumların haberlesmesi için açılmış bir listedir. Üye olmak için

To: inet-conf-request@inet-tr.org.tr
Subject: subscribe

adresine e-posta gönderebilirsiniz ya da INET linkini kullanabilirsiniz. Listeci Ecartis/Listar robotudur. Arşivlerine ise http://listweb.bilkent.edu.tr/inet-conf/ adresinden erişebilirsiniz.

Saygılarımızla
Yürütme Kurulu Adına
Mustafa Akgül

İlgili Yazılar

Internet`in sonu veya Internet V2

sundance

Herşey önde gelen danışmanlık şirketlerinden birinin e-ticaret'i sorgulamasıyla başladı. "İyi güzel de ne zaman para kazanmaya başlayacağız ?" denildiğinin haftası Nasdaq hisselerinde %10 düşüş yaşandı.
Şimdi ise ICQ'da online insan bulamıyoruz ???

Internet'in sonu böyle mi geliyor acaba ?

Droplets > Internet uygulamalarının geleceği

omniheurist

HTML tabanlı internet uygulamalarının programcıya ve kullanıcıya getirdiği birçok zorluklar ve kısıtlar vardır. Request-Response modelinden kaynaklanan tek taraflı update kısıtı, dinamik ve esnek olmayan arayüz, bantgenişliğinin çok verimsiz kullanılması, aynı bilginin tekrar tekrar iletilmek zorunda olması ve farklı programlama pratikleri vb...

Kablonetle dialup teknolojisini yakalamak

anonim

Telekomun son baskılarıyla 128k ve 192k olarak verilen kablonet hizmeti 64k download ve 16k upload olacak şekilde değiştirildi. Kablonet hizmetleri için şirketlerin kendileriyle abone başına 64k anlaşması yaptıklarını belirten yetkililer aslında bunun dolandırıcılık olduğunu ve bu şirketleri gereken değişiklikleri yapmaya zorladıklarını resmi olmayan bir biçimde belirttiler.

Sözleşmeye göre ortada bir hata yok. Herkes alırken 64/16'lık olduğunu biliyordu. Asıl sorun yarı fiyatına diğer bir çok ülkede 1024/512'lik hat alınabilirken 60 milyon verip dialuptan yavaş uploada sahip olmak. Şu an bir çok kişi aboneliklerini iptal etme aşamasında. Sonra ne mi olacak? belki dial-up olarak ttnetten bağlanılacak ya da yine telekomdan adsl bağlantı alınacak.

Şekil İtibariyle Hotmail

mambo

Bugün bilgisayarımı açtım her zamanki gibi önce icq daha sonra da hotmail`ime bakmaya yeltendim, her zamanki gibi ağır ağır açılmaya başladı. Hotmail`deki abiler baya uğraşmışlar ve Hotmail`i yeniden yaratmışlar. Tasarım olarak gerçekten güzel olmuş ama her zamanki ağırlığı devam ediyor bir de hız olayını halletseler gerçekten çok güzel olacak. Ama şekil bazında başlayan değişiklik belki hıza da yansır(!)
Mail gönderme menüsünde adres defterindeki isimler kenarda duruyor. Devamlı mesaj yolladığınız kişilere sadece bir tıklama ile mail yollayabiliyorsunuz. Bunun gibi ufak ama işinizi kolaylaştıran kısa yollar da mevcut....
Ayrıca havaların çok ısınmış olması sanırım en çok servis sağlayıcıların işine yaradı icq`yu her açtığım da hemen hemen listenin yarısı online durumda oluyor millet bu sıcakta dışarda dolanmak yerine evimde otururum açarım bilgisayarımı nette dolanırım diye düşünüyor herhalde(ya da işsizlikten)...

Türk Telekom Kablosuz Internet tarifelerini belirledi

talat

Türk Telekom'un 42 ilde 400 noktada sunduğu kablosuz internet erişim ücretleri belirlendi. Yarım saat kablosuz internet TTWinet hizmeti 3.11 YTL olacak.