Açık Kaynak Kodlu Üretim Yönetim Sistemi

0
anonim
Ehil, modüler Üretim Yönetim Sistemi, sunduğu geliştirme ortamı ile veritabanı etkileşimli uygulama tasarımlarında çok büyük avantajlar getireceğe benziyor.
Ehil' in içinde yer alan alt projelerden biri de ÇATI. ÇATI, Ehil projesinin geliştirme ortamı ve geliştirme alt yapısı, dolayısı ile ilk adım olarak düşünülen ÇATI üzerine geliştirmeciler yoğunlaşmız durumda, uygulamayı denemek ve topluluğu genişletmek adına web sitelerinde, ÇATI' nın gelişim sürümü yayınlanmakta.

Türkiye' mizde Açık Kaynak Kodlu yazılımların ömürlerinin kısa olduğu bir gerçek, Umuyorum Ehil Projesine katılım güzel seviyelerde olur.

Görüşler

0
winterismute
beğendım, tam alıp indiriyordum, mono falan görünce korktum. ayrıca odbc kullanılmasını eleştiriyorum. bunların dışında bence güzel bir proje, ve kendi geliştirme tool'larını yapıp ismin çatı koymaları saygıya değer bir hadise.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OCaml İle Yazılan Yeni Bir İşletim Sistemi: Desert Spring-Time

FZ

Desert Spring-Time, OCaml dili ile geliştirilen açık kodlu bir işletim sistemidir.

Projenin amacı BeOS gibi yenilikçi işletim sisteminde gündeme gelmiş modern fikirleri yeniden ele almak ve bunları ileri noktalara taşımak, böylece ortaya stabil ve güçlü bir işletim sistemi koymaktır.

Bu işletim sistemi mikro-çekirdek mimarisini ve asenkron mesajlaşmayı kullanmaktadır. İşletim sistemi şu anda x86 uyumlu işlemciler üzerinde çalışmaktadır.

Editörün Notu: OCaml ile geliştirilmiş popüler bir uygulama: MLDonkey

YazBoz API'nin İlk Sürümü Çıktı

FZ

Daha önce bahsettiğimiz yazboz.com ile ilgili yeni bir gelişmeyi paylaşmak istiyoruz: sistemi kendi uygulamalarında kullanmak isteyen araştırmacılar için bir API hazırlandı.

yazboz.com geliştiricileri Can Altıneller ve Özgür Oktay'ın hazırladığı API belgesinin ilk sürümünü FM takipçisi bilgisayarcılarla paylaşmak istiyoruz:

YazBoz.com'da biriktirdiğiz verileri bilim insanları ve uygulama geliştirmek isteyen herkesle paylaşabilmek için bir API geliştirdik. Bugüne kadar Yazboz'u inceleyen yapay zekâ araştırmacıları, dilbilimciler ve bilişsel bilimciler yazboz verilerinin kendi çalışmalarına önemli katkılarda bulunabileceğini düşündüler. YAZBOZ API’nin bu ilk sürümü ile bilim insanları ve geliştiriciler yeni uygulamalar yapabilecekler. Uygulamalar çoğaldıkça ve geliştikçe biz de YAZBOZ API yi geliştireceğiz.

NSD: Alternatif bir Alan Adı Sunucusu

Soulblighter

Linux üzerinde, Bind çok kullanılan bir Alan Adı Sunucusu. Fakat güvenlik açıklarının çok fazla olması bazı kritik uygulamalarda tercih edilmemesine neden oluyor. Eğer siz de Bind'a alternatif bir Alan Adı Sunucusu arıyorsanız. NSD'ye bir gözatın derim.

Freemind Türkçe!

batasoy

Açık kaynak kodlu "zihin haritası" programı Freemind artık Türkçe. Program hakkında Türkçe bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Özellikle öğretmenlerin, proje hazırlayanların ve yazılım geliştiricilerin çok işine yarayacağını düşünüyoruz. Windows kurulum paketi hazır; GNU/Linux içinse birkaç gün daha beklemek gerekecek.

Programı www.pozitifpc.com adresinden indirebilirsiniz.

Detaylı bir Python - Ruby Kıyaslaması

FZ

Gerçek anlamda yüksek seviyeli dil olarak kabul edilebilecek, popülariterleri gittikçe artan ve Java programcıları tarafından dahi ciddi ciddi değerlendirilmeye başlanan Python ve Ruby dilleri ile ilgili detaylı ve güzel bir kıyaslama makalesi: Ruby, Python, "Power"