Açık kaynak kodlular diyarının yeni üyesi StarOffice

0
butch
Sun Microsystems 13 Ekim Cuma günü, söz verdiği gibi StarOffice'in kodunu kullanıma açtı. Yani kod yazanlara gün doğdu. Gözümüz aydın yeni ofis uygulamaları yolda ...
Söz verdikleri gibi Sun Microsystems ve CollabNet beraber çalışıp StarOffice'in kaynak kodunu kullanıma açtılar. Aranızda hatırlayanlar olabilir, Microsoft Office'in oldukça önemli bir rakibi olan StarOffice, Star Division şirketi tarafından üretiliyordu ve yine ücretsiz kullanılabiliyordu. Yaklaşık bir yıl önce bu şirket Sun Microsystems tarafından satın alındı. Herkes acaba şimdi ne olacak diye beklerken burada kısa aralıklarla 5.1 ve 5.2 sürümleri piyasaya çıktı ve nihayet iki gün önce StarOffice'in kaynak kodu programcıların kullanımına açıldı. Bunun anlamı; artık StarOffice'in çıkışı durdurulamaz. Bizi daha sağlam ve kullanışlı ofis yazılımları bekliyor. http://www.openoffice.org
sun

Görüşler

0
robin
Yalniz bir puruz var. Su anki acik kod Alfa. StarOffice'in kodunu acacaklarini soylemislerdi, ama bunun Alfa kod olacagini degil. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun'dan GPL lisanslı mikroişlemci

gismo

Java'yı GPL yapmamakta direnen Sun, UltraSPARC T1 işlemcisinin spec'lerini GPL lisansı altında yayınladı. Bu işlemci üzerinde çalışabilen işletim sistemleri sınırlı. Windows ve MacOS gibi özel mülk OS'lar işlemci ile uyumlu değil. İlk beklenecek etkilerden biri de GNU ve BSD işletim sistemlerinin yaygınlaşması.

UNIX sunucu pazarının lideri Sun

sametc

Gartner Dataquest’in yayınladığı Dünya Sunucu Veritabanı Raporu’na göre Sun Microsystems, dünyadaki UNIX sunucu platform satıcıları arasında hem gelir hem de pazara sunulan adet bazında lider. Bu yılın ikinci üç aylık dönemini kapsayan rapora göre Sun, ayrıca tüm işletim sistemlerini kapsayan sunucu gelirlerinde de üçüncü sırada yer alıyor.

http://www.ntvmsnbc.com

Sun Linux

GaripFakir

Sun da nihayet kendi desktop için Linux sürümünü çıkardı. Mad Hatter adlı linux sürümü Star Office, Mozilla ve Evaluation gibi bileşenlerden oluşuyor. Aşağıdaki linkte ilk ekran görüntüleri de verilmiş:

http://www.sun.com/2003-0805/feature

İmla Kılavuzuna 800.000$

FZ

Son habere göre, Sun Microsystems, Franklin Electronic Publishers'ın geliştirdiği imla kontrol ve tireleme yazılımını 800.000$ vererek lisansladı. Yazılımın StarOffice'in ileriki sürümlerinde kullanılması planlanıyor.

Söz konusu yazılım 36 dilde çalışıyor ve eşanlamlılar sözlüğü de içeriyor. Yazılım lisansını satın alan diğer firmalar arasında Adobe Systems de var.

Solaris sunuculara Denial of Service Atakları...

elrond

Evet. Fazla da beklenmeyen bir durumdu ama oldu. Sanırım artık bu tip güvenlik açıkları peşinde koşup onları afişe eden uzmanlar MS dışında olan diğer ürünlere de yavaştan saldırmaya başladı. Solaris te olan ve daha öncede bilinen -iki ay önceden- bir güvenlik açığını kullanan kötü adamlar DoS atakları ile bir Solaris makinasını erişilemez hale getirmiş durumdalar. Aynı açığı kullanarak, download edilen backdoor ile arkadaşlar kendilerini sisteme istediği an giriş yapabilir hale getirmişler. Problem bilinen adıyla tipik bir "buffer overflow" durumu. Bu açığı kullanmak için yollanan online vandallar, önden yollanan özel bir TCP/IP paketi sayesinde sistemin tümüne erşim sağlıyabiliyormuş. Solariste uzaktan uygulama çalıştırmak için kullanılan bileşenlerde problem var imiş.
Ne oldum değil ne olacağım demek lazım;-) Selamlar.