Açık kaynak ve Özgür yazılım hakkında bir anket

0
butch
İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Açık kaynak ve Özgür yazılım hakkında akademik bir anket yapılıyor. Bu çalışmanın bizlere Türkiye'deki özgür yazılım bilincini göstermesi ve kullanımını doğru şekilde ölçmesi için katılım çok önemli. Aşağıdaki adresten sizde katılır ve paylaşırsanız seviniriz.

Anket (Google Docs)

İlgili Yazılar

Türkiye´nin Seçimi ve Bilişim

elrond

Evet herkesin seçim sonuçlarını izlediği(?) bu anda internete bağlanıp FM' e haber yazma özverisini(!) gösteren Elrond' tan Turkiyenin seçimi ve bilişim altyapısı haberi ;-)
Evet anladığım kadarı ile WinTEL bu seçimlerde baskın olarak kullanılan bilişim altyapısı olmuş durumda.

istanbul - ankara - izmir... Ya peki diğerleri???

parsifal

Kendi sanal mekanlarımızda yaşıyoruz hayatımızı. Büyük şehirlerde oturuyoruz. Bağlantılarımız çok hızlı çalışıyor. Gelişiyoruz, hızlanıyoruz. Peki ya diğer şehirler de durum nedir acaba? Biz "iletişim çağını" oluşturan bir avuç kullanıcıyız esasında...

İstanbul'dan Bill Hilf Geçti

redogre

İşte Sosyal Sorumluluk Projesi Böyle Olur

butch

"İnsanlara toplumsal inisiyatifin gücünü ve eğer istenirse büyük sponsorluklar olmadan, birtakım şirketlere gereksiz ve fahiş paralar kazandırmadan, gençlerimizi belli markalara esir etmeden ve vizyonlarını kısıtlamadan, dünyanın kültür ve entelektüel mirasından faydalanarak bir şeyler üretilebileceğini göstermek istiyoruz."

Emre Sevinç ile Çocuklara Bilgisayar Projesi üzerine yapılan röportajın devamı turk.internet.com'da.

Paul Graham Çeviri Hareketi

sundance

Bazılarımızın 40 Milyon Dolarlık Adam olarak tanıdığı Paul Graham, bir dolar milyoneri ve Lisp hackerı olmanın yanısıra çok da başarılı bir makale yazarı.

Birçok konuda yazdığı makaleleri zaman zaman Fazlamesai'de de çevrilerek yayınlanan Graham, tam bir günümüz filozofu.

Ufuk açan bu makaleleler şahsen benim o kadar ilgimi çekti ki, Türkçe'ye çevirmek için bir çalışmaya başladım. Birkaç ay içinde bütün makalelerini çevirmeyi planlıyorum, umarım beğenirsiniz.

İlk makale Writing, Briefly'nin çevirisi huzurlarınızda.