butch

Görüşler

1
butch

Electron eziyetinden kurtulmamıza vesile olur mu acaba?

1
tongucyumruk

Olmaz. Iki sebepten:

  1. Android uygulamalari cogunlukla cep telefonlarinda calismak uzere tasarlanan uygulamalar. Haliyle kullanim modeli de genelde dikey bir durus ve dokunmatik ekran odakli oluyor. Bu tip uygulamalarin tablet/masaustu ortamini da hedefleyerek tasarlanmadiklari surece bu ortamlarda kabul edilebilir bir kullanici tecrubesi sunmasi pek gercekci bir beklenti degil.
  2. Electron'un varlik sebebi halihazirda iOS, Android ve Web uygulamasi gelistirmeye kaynak harcayan gelistiricilerin bir de uc tane ekstra masaustu uygulamasi gelistirmekle ugrasmak istememesinden kaynaklaniyor. Bir anlamda gecmisteki "flash uygulamasindan .exe uretmek" yaklasiminin bir yansimasi. Bu durumda da gayet basarisiz bir kullanici tecrubesi sunacak bir Android uygulamasi yerine halihazirda masaustu tarayicilar icin tasarlanmis web uygulamasini paketleyip sunmak daha mantikli oluyor.

Belki ileride Andbox'i Electron'a alternatif olarak goren gelistiriciler uygulamalarini masaustunde de calisabilecek bicimde gelistirmeye baslarsa bu durum degisebilir, ustelik bu Android Tablet ekosistemini de canlandirmaya yardimci olur ama yine de pek umitli degilim.

Son olarak, Andbox'in da Electron'un yasattigi performans sorunlarina karsi ciddi bir avantaj sunmasini da beklememek lazim. Gunumuzde Android telefonlarin 3-4 GB bellek ile calistigini dusunursek uzerlerinde calisan uygulamalarin aslinda pek de yuksek performansli olmasi biraz hayal sayilir. Care mi? Care Web uygulamalarini web tarayicida kullanmak. Gercekten bir masaustu uygulamasina ihtiyac duyulan konulara odaklanan sirketlerin de bu masrafa girmekten kacinacaklarini zannetmiyorum.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linmodem sürücüleri para ile satılıyor!

sundance

Zamanında çok umut verdiğini belirttiğimiz Linuxant firması, son nesil HSF ve HCF Linux modem sürücülerini para ile satmaya başladı

Şirketten yapılan açıklamaya göre sözkonusu argenin ciddi zaman ve kaynak ayırma gerektirmesi üzerine bu yola gidilmiş. Sözkonusu sürücülerin full sürümleri $14.95´e satılırken 14.400kbps ile limitlenmiş halleri bedavaya (fakat kapalı kodlu olarak, dağıtılmakta.

Nessus Kaynak Kodlarını Kapatacak

anonim

Geçen Çarsamba günü yapılan açıklama ile Renaud Deraison(nessus gelistiricisi) "zayıflık tarayıcısı" Nessus'un 3.0 sürümünden itibaren GPL lisansı ile dağıtılmayacagını açıkladı.

Sebep ise GPL lisanslamanın iki tarafı keskin kılıcı.

Linux gibi Windows

sundance

Sizde mi commandline kullandığınız günleri özlüyorsunuz, veya Windows Commander da zaman zaman rahat edemeyip, Command.exe yazıp dos ekranına düşenlerden misiniz ? Yoksa "Ah şöyle Unix'deki gibi commandline ortamı olsa mı diyorsunuz ?"

GNU Utilities for Windows böyle bir proje işte. Cygnus layerına ihtiyaç duymayan, Linux komutlarının büyük bir kısmını kapsayan bu paket tam size göre. Hatta isterseniz ZShell bile var :)

OpenMoko: Dünyanın ilk özgür mobil iletişim platformu!

sleytr

GNU/Linux ve diğer bir çok özgür yazılım kullanılarak geliştirilen OpenMoko, hem donanım hem de yazılım açısından özgür bir platform vaad ediyor. Ve bu platformun vücut bulduğu ilk cihaz olan Neo1973 dünyanın ilk özgür cep telefonu olarak sonbaharda marketlerdeki yerini almaya hazırlanıyor. Tabi cihazın geliştirici sürümüne sahip olup kendi telefonunu doyasıya hacklemek için sabırsızlananlar ya da son üründe kendi payınında olmasını isteyenler Mart ayında satılmaya başlanacak geliştirici sürümünü 350 USD karşılığında edinebilirler.

Lycoris Desktop/LX ile hersey daha ucuz!

conan

Lycoris, Walmart ile yaptığı anlaşmayla yeni Desktop PC işletim sistemi ürünü olan Desktop/LX`i, Microtel bilgisayarlar içerisinde yüklü olarak piyasaya sundu. Desktop/LX tamamen Linux çekirdeği üzerine kurulu bir işletim sistemi.

Oldukca Windows/XP kılıklı olan sistem inanılmaz bir fiyatla satılıyor. 800 MHz VIA C3 işlemci (Celeron 800 ayarında), 128 MB bellek, 10 GB hard disk, CD-ROM, 10/100 Ethernet kartı, Lycoris Desktop/LX işletim sistemi, klavye, mouse, hoparlörler (monitör hariç) SIKI DURUN tam: 199.86$

Walmart bir zamandır LindowsOS ile yüklü bilgisayarlar da satıyordu. (şu anda fiyatlari Desktop/LX ile aynı)

Desktop/LX sitesinde sistemin oldukça fazla ekran görüntüsünü bulabilirsiniz.