Apple 2 Tuşlu Fare Çıkardı

0
y0rk
Apple'dan mightymouse...

USB 1.1 arayüzlu, optik, programlanabilir bol tuşlu bir fare. Fiyatı biraz uçuk 49$.

Sanırım buna en çok Sundance sevinecek :D

Görüşler

0
sbozdag
Geçenlerde Mac OS X ve Linux kullanıcılarının aslında birbirlerinin kuzeni olduğunu söyleyen bir yazı okumuştum. Orada, Mac OS X kullanıcılarının güzel ve sorunsuz çalışan bir arabaya binmeye sevdiklerini, Linux kullanıcılarının ise böylesi bir arabayı arasıra "modifiye" ettikleri yazıyordu. Mac OS X kullanıcıları (ya da Mac diyeyim) aslında sadece arabaya binmeyi seviyorlar.

"Mighty mouse" da tam böylesi bir ürün. Diyebilirsiniz ki, sanki oturup fareyi mi modifiye ediyoruz? Bunu kastedmiyorum. Farkediliyorsa, Apple ürünleri insan anlayışına daha yakın ürünler. Siz sadece yaptığınız işe ve göreve konsantre oluyorsunuz.


Farenin parmağınız tarafından uygulanan basınca duyarlı olması ve 360 derece dönebilen bir navigasyon topu sayesinde, beyninizle uygulamalar arasında bir paralellik kuruluyor. Paralel evrenler...:) Farklı uzayda yer alıyorlar ama benzer düşünme şekillerine sahipler. İnsan ve bilgisayar.


Tıpkı iPod ürününde olduğu gibi doğal bir kullanımı var bu farenin. Böylesi ürünlere "ubiquitous" ürünler deniliyor.


Yalnızca Mac dünyası için değil, her donanım ve yazılım geliştiriciler için örnek alınması gereken bir ürün, bir anlayış diye düşünüyorum.


Selçuk Bozdağ
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Apple MacBook Pro'yu tanıttı

Skeleton

Intel® Core™ Duo işlemciye sahip olan makinelerin PowerBook® G4'e göre 4 kat daha fazla performansa sahip olduğu iddia ediliyor. İlk defa Intel tabanlı bir işlemci kullanılan Mac notebooklar Şubat ayında piyasaya sürülecek. Şık, ince, alüminyum bir kasaya sahip olan MacBook Pro dahili bir iSight™ video kameraya da sahip.

Haberin ayrıntıları için buraya, ürünün sayfasına gitmek için ise buraya tıklayın.

Mac ve PC Arkadaşların Yeni Maceraları

parsifal

3 Yeni Mac reklamı aramıza katıldı. Keyfini çıkarın!

GNU-Darwin Projesi

sundance

Herne kadar Mac haberlerinden Max sorumlu olsa da ;) buna rastlamışken yazmadan geçemezdim... GNU ekibi bu sefer de tamamen serbest bir Darwin dağıtımı için kolları sıvadı

Takip etmeyenler için söyleyelim Darwin, MacOs X`in, grafik arayüzü Aqua olmayan hali ve x86 makinalarda da çalışabilmekte.

BSD`i seviyorsanız gelişmeleri izleyin...

MacOS X için Gimp yolda

butch

Linuxçuların vazgeçilmez grafik editoru Gimp'in haziran sonunda MacOS X sürümünün çıkarılacağı duyuruldu. Böylelikle yıllardır Photostop tan başka alternatifleri olamayan Mac kullananların başarılı hem de açık kaynak kodlu bir alternatifi olmuş olacak. Haydi hayırlısı...

Apple OSX 10.2 Jaguar´la piyasada...

Evil_Empire

OSX'i ben de birçok kişi gibi merakla bekliyordum. Final CD'lerini bulmuştum bir yerden bir hevesle yükledim. Arayüzü falan çok hoşuma gitmedi önce.. Sonra kullandıkça akıllıca ayrıntılar falan gördüm, gerçekten de çok az kilitleniyordu ama bazı eksileri de yok değildi. Mesela geriye doğru uyumluluk dedikleri klasik ortam(OS9) sadece emülasyondan ibaretti ve klasik programlar oldukça yavaş çalışıyordu. Arayüz cicili bicili ve oldukça süslüydü ama oldukça akıcı ve hızlıydı. Şu Quartz bayağı hoşuma gitti. Ben sistemi ilk denediğimin üstünden bir yıldan fazla zaman geçti sanırım. Bilkom 10.1 i neredeyse bir sene sonra Türkçeye çevirebildi. Programların portlanması falan derken, şu anda adam gibi OSX kullanan bir arkadaşım yok. Sanırım bu OSX Turkiye'ye pek yaramadı. Şimdi Apple 10.2 versiyonunu çıkardığını duyuruyor ve 150 yeni özellikten bahsediyor ilgilenenlerin http://www.apple.com/macosx/ adresine bir göz atmasını öneririm. Umarım Jaguar Türkçe öğrenir...