ArsDigita

0
exalted

2000 yılının Eylül ayında başlamış, 2001'in Temmuz'unda bitmiş bir hikaye ArsDigita. MIT'nin bilgisayar bilimleri bölümünü temel almış kendisine ve çıkmış yola; ancak yolun sonu çabuk gelmiş.

İlgilenenler için bazı alt başlıklar şöyle:

  • The Structure and Interpretation of Computer Programs
  • Discrete Mathematics
  • Object-Oriented Program Design and Software Engineering
  • How Computers Work
  • Algorithms
  • Systems
  • Software Engineering for Web Applications
  • Artificial Intelligence
  • Database Management Systems
  • Applied Probability
  • Mathematics for Computer Science
  • Unix
  • Theory of Computation

Yani neredeyse beni mezun etmeye yetecek tüm başlıklar bulunuyor. Henüz kaynakları inceleme fırsatım olmadı, ancak gezindiğim kadarı ile elde olanlar sanki zararına satıştan kalanlar gibi.

Ders notları, sunumlar, egzersizler, sınavlar, videolar, falanlar, filanlardan arta kalanlar için buraya tıklıyoruz.

Bir de Google ediyoruz. Karşımıza çıkanlardan hızlıca işimizi görene tıklıyoruz; yolun başı/sonu ile ilgilenenler için burda delice bir yazı var.

Bilenler bilir, bir de burası var. Bu da MIT'nin kendisi olur.

Sevecenlikler...

İlgili Yazılar

Cep telefonuyla Telnet, ICQ ve diğerleri !!!

sundance

Trancell.com isimli şirket web sitesi üstünden ICQ mesajı, e-mail atabilmeyi, Internet'de surf yapabilmeyi ve dahası telnet ile bir yerlere girip işlem yapabilmeyi sağlıyor.

İnanması zor, denemesi kolay. Şahsen ben Larweda gelsin de onun telefonundan deneyelim diye akşamı bekliyorum ;)

ADSL Tarifesi Yenilendi!

resilence

Türk Telekom'un ADSL tarifelerinde yaptığı değişiklik Telekomünikasyon Kurumu tarafından onaylandı. Kullanıma bağlı ADSL uygulamaya konulurken ISS'ler için uygulanan ADSL tarifesi de değişti.

Yeni Fiyat Tarifesi
Tüm bağlantı ücretleri 59.000.000 TL
128/32 -> hizmetten kaldırıldı
256/64 -> 49.000.000 TL
512/128 -> 99.000.000 TL
1024/256 -> 169.000.000 TL
2048/512 -> 269.000.000 TL

Kaynak: turk.internet.com

Güzel Siteler - 4: Lost Library

larweda

Son yıllarda ülkemizde de son da olsa popüler olmaya başlayan bilim kurgu ve fantazi edebiyatı, yayınevlerinin de desteğiyle yavaş yavaş hakettiği yerine gelmeye başlıyor. J.R.R. Tolkien`in Lord of the Rings`i (Yüzüklerin Efendisi), Frank Herbert`in Dune`u, Ursula K.Leguin`in Earthsea`si (Yerdeniz üçlemesi), Anne McCaffrey`in Dragonriders of Pern`i (Pern'in Ejderadamları), Terry Pratchett`in Discworld`ü (Diskdünya :-) David Eddings`in Elenium/Tamuli ve Belgariad serileri, Arthur C. Clarke`ın Space Odyssey ve Rama serileri, Dragonlance (Ejderha mızrağı), Philip Dick, Terry Brooks, Wolfgang Hohlbein ve Doris Lessing`in kitapları son 2-3 yılda türkçeye çevrilen fantasy/BK klasiklerinden bazıları.

İşte LostLibrary de bu hikayeler, konular ve kitaplar hakkında kaliteli türkçe içerik sağlayan çok az siteden biri. Siteyi hazırlayan insanların da yaşam tarzlarında BK ve Fantasy edebiyatının büyük yer kapladığı açıkça belli oluyor. Tatmin edici bir içeriğin yanında göz bozmayan bir tasarım da sunan LostLibrary, şiddetle tavsiye olunur.

RapidShare Öcü mü?

anonim

Herkesin bildiği (veya biraz araştırırsa anlayacağı) gibi kendi dalında öncü olan rapidshare, paylaşım hizmeti veren bir firma (daha doğrusu internet sitesi). Çalışma mantığı çok basit, siz, uzaktaki arkadaşınıza bir dosya göndermek istiyorsunuz, buraya yüklüyorsunuz ve yükleme linkini arkadaşınıza gönderiyorsunuz.. O da bu linki kullanarak dosyayı indiriyor...

İlk Uluslararası Wikipedia Konferansı

arikan

"Her bir kişinin insanlığın tüm bilgisine erişimi olduğunu hayal edin. Biz bunu yapıyoruz. Ve yardımınıza ihtiyacımız var."

Bu sloganla genişleyen Wikipedia'nin ilk uluslararası konferansı Wikimania 2005 4-8 Agustos 2005 tarihleri arasında Almanya'nın Frankfurt şehrinde yapılacak. Konferansa Jimmy Wales, Ross Mayfield, Ward Cunningham, ve Richard Stallman gibi konuşmacilar katılacak. Siz de dünyanın en hızlı büyüyen bilgi birikim ortamının Türkçe sayfalarına bildiklerinizi yazıp serbest Türkçe bilgi gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.