belgeler.org neden durdu?

0
FZ
GNU/Linux ve Türkçe belgeler, çeviriler dendi mi akla gelen en önemli ve değerli oluşumlardan biri olan, bünyesinde pek çok önemli belgeyi düzgün biçimlendirilmiş halde barındıran, paket olarak sunan ve pek çok standart GNU projesi programının çevirisini yapmış olan belgeler.org sitesi artık hizmet vermiyor ve şöyle bir bilgi notu ile karşılaşıyoruz:

"Belgeler.org, Linux camiasından kişilerin editörüne yaptığı mahkeme tehditleri sebebi ile Linux camiasına yapmaya çalıştığı hizmeti belirsiz bir süre durdurmuştur."
Konunun en kısa sürede açıklığa kavuşmasını ve bu önemli kamu hizmetinin en kısa sürede kaldığı yerden devam etmesini diliyoruz.

Görüşler

0
FZ
O garip bilgi notunun perde arkasına dair daha detaylı bilgi sahibi olan birileri var mı acaba?
0
simor
Evet hakkaten garip. Biri mahkeme kararı ile mi durdurmuş yoksa birileri seni mahkemeye veririm diye tehdit etmiş te sıkılmışlar mı? Mahkeme tehtidi ne demektir?
0
noyton
Geçenlerde debian listesinde "Özgür Karataş" lar karıştı yine,birileri çıkıp "öz özgür karataş benim" filan derken olay şöyle devam etti.
Sanırım bundan dolayı...
0
zzveyz
birisi şu "özgür karataş" lara dur desin!
0
Tarık
Linux camiasından gelen mahkeme tehditleri derken bu henüz emekleyen Türkiye gnu/linux camiası mı oluyor. Olayı anlayamadım. Birileri gnu araçlarının, gnu/linux dağıtımlarının ve diğer özgür şeylerin belgelerinin türkçeye çevrilmesinden mi hoşnut değilYada birileri eskiden bu siteye destek verdi fakat şuan telif damarları tuttuda yazılarının yayınlanmasını istemiyor? Durum tüm ayrıntısıyla ortaya konursa insanlarında tavrı ona göre güçlü ve dayanaklı olur. Saygılar...
0
alien_256
Bu tartışmadan dolayı belgeler.org sitesi zora girdiyse, onu bu zora sokan kişi utanmalıdır bence.

0
maniaction
bence her ne şekilde olursa olsun, kendi aralarındaki tartışma yüzünden böyle büyük bir oluşumu kullanıp, insanların tepkisini karşı tarafa çekmeye çalışmak çok yanlış.
0
bm
Dava ne konuda bilmiyorum ama CVS deposu acik gozukuyor:

http://belgeler.cvs.sourceforge.net/belgeler/sitesrc/

Bu mudur acaba?

Bu dokumanlarin paylasilmasi serbest olduguna gore belki baskasi ustune alabilir? Dava telif ile ilgili miymis?
0
yilmaz
bu xml lerin html ye cevrilmiş halleri varsa ben üstüme alabilirim bunları.
0
arsenelupin
SF'de yalnız CVS değil, release'lere de ulaşmak hala mümkün.
http://www.sf.net/projects/.
0
marsyas
şu anda açıklama şu şekilde;

Belgeler.org, Linux camiasından kişilerin editörüne yaptığı mahkeme tehditleri sebebi ile Linux camiasına yapmaya çalıştığı hizmeti belirsiz bir süre durdurmuştu.

Topluma yararlı töresel olguların hala yaşatılmakta oluşunu hissetmek bize ihtiyacımız olan moral gücünü vermiştir. Çalışmalarımız sürecektir.

Teşekkür ederiz.

0
DeFCoN
Birileri özgürlüğü engelliyor engelliyenlerde özgürlüğün içinde olmuş gibi görünüp özgür olmak isteyen insanları kafese koymak istiyorlae...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenBSD 3.3 Çıktı

FZ

Kendine hedef olarak ağ güvenliği ve şifreleme konusunda en yetkin işletim sistemini üretmeyi seçmiş olan OpenBSD ekibinin geliştirmiş olduğu OpenBSD işletim sisteminin 3.3 numalı sürümü 1 Mayıs 2003 tarihinde resmen kamu kullanımına açıldı.

ABD'deki DARPA kurumu tarafından kendilerine verilen destek aniden kesilince maddi bakımdan zor durumda kalan OpenBSD ekibi her türlü olumsuzluğa rağmen kamu yararına çalışmalarına devam ediyor. Ekip kendisini desteklemek isteyen insanların her türlü yardımını kabul ediyor.

Rackspace Anketi: ``Windows & Linux´´

anonim

Rackspace tarafından yapılan araştırma, her iki kampın işletim sistemi tercihi yaparken dikkate aldıkları kriterleri anlamayı hedefliyor.

Yapılan analizlerde dikkati çeken en çarpıcı sonuç kullanıcıların işletim sistemi değil, uygulama satın aldıkları yönünde. Güvenlik ve maliyet önemli kriterler değil.

W32.Randex.E

PARALEL

Symantec, W32.Randex.E adında, aynı güvenlik açığının avantajlarını kullanan yeni bir Trojan keşfetti. Yine 2.seviye olarak tanımlanan bu Trojan, yaratıcısının IRC (Internet Relay Chat)’yi kullanarak bir bilgisayarı uzaktan kontrol etmesine imkan veriyor.

Efsane Yeniden

redogre

Amiga.com adresinde eski dostumuz Amiga nın yaptığı sessiz ama güçlü atağı izleyebilirsiniz. AmigaOS4, Nokia ile ortak projeler vs vs.... Hatta Nokia Mediaterminal de Amiga işlemcisi kullanılmış bile.. AmigaOs screenshotlara ve logo yarışmasına da bir göz atmaya değer.

Bakalım eski dost neler yapabilecek?

Türkçe Open Office 2.0 Yardımınızı Bekliyor!

anonim

İlk Türkçe Openoffice.org beta (2.0) sürümünü hazırlamaya başladık.

Türkçe OpenOffice.org 2.0 betanın ilk görüntülerine aşağıdaki adresden ulaşabilirsiniz: