Bilgisayarlı Çeviri

0
FZ
Yaklaşık 50 yıllık bir geçmişi olan bilgisayarlı çeviri (Machine Translation), bugün dahi güncelliğini yitirmemiş bir araştırma konusudur. Bir dilden diğer bir dile çeviri sürecinde bilgisayardan yararlanmayı amaçlayan bu bilim dalında ana hedef tam otomatik çeviridir. Bununla beraber çeviri sürecini kolaylaştırmak üzere yeni yöntemlerin ve araçların geliştirilmesi gibi farklı konular da bilgisayarlı çevirinin kapsamına girmektedir.
"Bilgisayarlı Çeviriye Genel Bir Bakış" başlıklı bu kısa seminer kapsamında bilgisayarlı çevirinin tarihçesi, çeviri sürecinde karşılaşılan sorunlar ve güncel yöntemler üzerinde kısaca durulacaktır.

İTÜ'den Cüneyd Tantuğ'un İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde vereceği seminere herkes davetlidir.

Görüşler

0
aladagemre
Seminer duyuruları biraz daha önceden yapılsa çok daha güzel olur. Dikkat ediyorum, birçok seminer, seminere 24 saatten az zaman kala duyuruluyor. Dolayısıyla birçoğuna katılamıyoruz.
0
bm
"Bilgi Ihbar Merkezi"ni bir programa yedirip ne cikiyor diye bakan var mi?
0
FZ
Selamlar,

E-postalarımız ulaştı mı acaba?
0
bm
Bakmadim uzun zamandir, yarin bakacagim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ITD ´04 Günleri Başlıyor

anonim

30 Mart - 2 Nisan (Çarsamba - Perşembe - Cuma) Mart 2004 tarihleri arasında düzenlenen ITD '04 (Information Technology Exhibition) birçok şirket katılımı ve 25.000 kadar üniversite/lise öğrencisinin yoğun ilgi ve beğenisi ile Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde gerçekleşecektir.

http://www.elektrikkulubu.org/index.php?page=ITD

Katılımcılardan bazıları: IBM, Linux34, Gelecek Linux, Pusula Yayincilik, Intel vs.

Giriş ücretsizdir.

Bilgi Güvenliği Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün seminerleri devam ediyor.

Bugün (Pazartesi) akşam 18:30'da, Kuştepe kampüsündeki akademik kurul odasında verilecek olan seminerin konusu : Bilgi Güvenliği. Seminer, Computer Associates Türkiye Genel Müdürü Hakan Turgut tarafından verilecek, ilgililere duyurulur.

Bilgisayar Bilimleri bölümünün ana sayfasına bakacak olan arkadaşlar Mayıs haftasının ilk haftasonunun Turing Haftasonu olarak ele alınarak konu ile ilgili yurtdışından gelecek olan araştırmacıların verecekleri seminerler dizisinin de haberini okuyabilirler. Süreç içinde konu ile ilgili gelişmelerden fazlamesai.net üyelerini haberdar edeceğim.

Üniversitelerde yeni bir gün doğuyor...

omercelik

Windows Vista, 2007 Office Sistem ve .NET Framework 3.0 konularının anlatıldığı lansman etkinlikleri 10 Farklı Üniversitede gerçekleşecek. İlk lansmanlar; 20 Mart 2007 Salı günü Konya'da Selçuk Üniversitesi'nde, ikincisi de 23 Mart 2007 Cuma günü Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşti. Sırada Uludağ Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi var. Tüm öğrenciler bu etkinliklere davetlidir.

Linux Semineri : Progress Veritabanı Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. 18.30'da başlayacak olan seminerde Linux'ta Progress Veritabanı Sunucusu'nun kullanımı ve çalışması anlatılacak. Her zaman olduğu gibi seminer, ilgi duyan herkesin katılımına açık. - Ayrıntılı bilgi -

Uygulamalı Ruby Semineri

adervis

İnternet Teknolojileri Derneği tarafından, 16 Aralık 2006 tarihinde "Ruby Programlama Dili'nin Temelleri ve Ruby ile GTK Kullanarak Arayüz Tasarlamak" konulu seminer düzenlenecektir.