Bir araç takip cihazının anatomisi

0
auselen
Geçtiğimiz günlerden birinde karşılaştığım arvento firmasının araç takip cihazının içini açma şansını yakalayınca - gördüklerimi sizinle paylaşmak istedim.
Yabancı sitelerde sıklıkça gördüğümüz içini-açtık-baktık tarzı bir yazı yazmaya çalıştım. Umarım yerli donanım hackerlarımıza yararı dokunur.

Ayrıca bu tür donanımları nasıl elde edebileceğinizi merak ediyorsanız belki bu yazı size bazı ipuçları verebilir.

Görüşler

0
deneme101
Mobil takip cihazları çeşitli alanlarda kullanılıyor.

Arvento çok daha gelişmiş özelliklere sahip.

Amatör olarak yapılmış, cihazın arabaya veya başka bir ortama yerleştirerek,SMS göndererek Google map aracılığıyla arabanızın yerini tespit etmeye yarayan bir çalışmada mevcut:

http://tinkerlog.com/2007/07/13/interfacing-an-avr-controller-to-a-gps-mobile-phone/

http://tinkerlog.com/2007/07/28/using-google-maps-with-a-mobile-gps-tracker/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Atomik Duvar Saati

tongucyumruk

Duvarınızda asılı olan o eski, kolu bir sağa bir sola sallanan, yüz yıllık saat ne kadar hassas? New Scientist'in dediğine bakılırsa Rob Youngs'ınki bir atom saati kadar hassas... Düzenek bir adet duvar saati, bir kızılötesi algılayıcı ve bir adet atom saati alıcısı ve bir adet itici koldan oluşuyor. Kızılötesi alıcı duvar saatinin salınımlarını ölçer, atom saatinden alınan zamanla duvar saatinin salınımını karşılaştırır. Duvar saati geri kalmaya başladığında itici kol duvar saatinin kolunu hafifçe itekleyerek düzgün şekilde salınımını sürdürmesini sağlar.

Amiga One - Geliyor mu ?

sundance

OS News haberine göre yeni Amiga yakında çıkıyor.

\r\r \r\r Özelliklere bakarsak:

\r\r -AmigaOne ATX motherboards 600 MHz G3 PowerPC CPU
\r -10/100 ethernet
\r -USB
\r -AGP (2xSpeed), AC97 Soundchip, MC97 modem
\r -UDMA100 IDE controller
\r -600 Euro fiyat (Amigacıların saçları beyazlamadan çıkartsalar iyi olur demekten başka bir şey gelmiyor elimizden :)

Guns, Lots of Guns (ama nereye kadar?)

parsifal

Teknolojiyi takip etmenin en üzücü özelliklerinden biride devamlı yenisinin çıkması ve elinizdekinin bir şekilde demode olmasıdır. TV alırsınız, hedelisi çıkar. Fotoğraf makinesi alırsınız hödölüsü çıkar.

Günümüzde ise bunu en çok çep telefonlarında yaşıyoruz. O kadar çok marka ve o kadar çok çeşit çıkar ki almaya kalktığınızda karşılaştıracak onlarca model ile karşı karşıya kalırsınız. Kamera, flaş, bluetooth, java, vs vs... Üstüne az biraz daha ekleseniz kolaylıkla dizüstü bilgisayar alacak kadar pahalıya satılan pek çok model.

Türk gider krize, gavur gider tersine

sundance

Biz makinaları nasıl upgrade edecez diye kasalım, bir cd-writer daha alıp seri DivX imalatına mı geçsek diye cebelleşelim, bütün donanımların fiyatı olmuş iki kat, aldığımız maaş yarıya inmiş, off da off... (iki aydır işsizim, pardon kendimin patronuyum)

Ne diyordum biz bu sıkıntıları yaşayalım elin gavuru otursun `Ulaaa bunun kasası magnezyumdan, ben lise de gördüydüm magnezyum süper yanıyordu ` diyip keyif diye canım NeXT CUBE`u asetilen kaynağı ile yaksın. Yok kardeşim yok, bu gavurlardan özellikle de Amerika`lılardan adam olmaz, neyse, ne de olsa kaça kaça Hindistan ve Türkiye`de adam kalmadı, yakında istila edecez koca ABD`i de görecekler israf ne demekmiş :)

Beynin Depolama Kapasitesi Üzerine!

sundance

İlgi ile takip ettiğimiz www.kuro5in.org`da yayınlanan bu makale insan beyninin kapasitesini tartışıyor (tabi geek yöntemiyle ;)

Sıkılganlar için tahmini rakamın 11,621Tb (10^14) olduğunu belirtelim. Enteresan bir okuma...