Brood War 1.08 Çok Şey Değiştirecek

0
sundance
Hala sabahlara kadar Starcraft`mı oynuyorsunuz ? `Aradan bir on yıl daha geçse bile bu oyun eskimez`diyenlerden misiniz ?

O zaman sıkı durun BroodWar 1.08 patch geliyor
Hem de inanılmaz özelliklerle... Daha sonra izlenebilen oyun kayıtları, oyun sırasında sesli chat ve daha birsürü şey
BroodWar 1.08

Bundan yaklaşık bir yıl kadar önce Blizzard 1.08 patchini çıkartacağını açıklamıştı. Bu arada Diablo II çıktı, onun 5 tane patchi çıktı fakat hiçbir haber yoktu 1.08'den
Ta ki geçenlerde bir BattleNet oyuncusu, tesadüf eseri, normalde olmayan bir BattleNet serverına girene kadar. Sözkonusu serverda BroodWar 1.08'in betası denenmekteydi. Bir anda server Starcraft`çıların akınına uğradı tabi ki. Beta Patch alındı ve Internet üzerinde dağıtılmaya başlandı.

Peki ne gibi yenilikler var bu patch de ?
Herşeyden önce bu bir patchden çok başlı başına bir modifikasyon. Zira özellikler, standart denge ayarlarından çok farklı

Herşeyden önce oyunları artık replay edebileceğiz!!! Bu gerçekten inanılmaz bir özellik. Düşünsenize, oynanmış bir oyunu, tekrar tekrar oynayıp nerede hata yaptığınızı bulabileceksiniz. Hem de replay dosyaları yaklaşık 200-300K uzunluğunda, efsane oyunlarınızı arşivleyebileceğiniz gibi :))

Bir başka çarpıcı yenilik de Direct X tabanlı olarak oyunu içi VoiceChat. Öyle ki 33,600 modem hattı üzerinden bile yeteri kadar iyi bir ses kalitesi elde etmek mümkün. Düşünsenize, karşılıklı konuşarak oynanan bir Team Melee.

Başka bir değişiklik ise oyun tarzı olarak Top vs Bottom denen yeni bir tarz. Buna göre iki takım oluşturuluyor oyuna girmeden önce, ve oyuna girildiği anda takım oyuncularının hiçbir ekstra ayar yapmaları gerekmiyor. İşin ilginç yanı artık bilgisayar oyuncuları da sizin takımınızın üyesi olabiliyorlar.

Böyle fantastik yenilikler bir yana, oyunun dengesinde bir değişiklik var mı ? diye merak edenleri duyuyor gibi oluyorum.

Açıkcası bissürü değişiklik var ama bunlara `Denge`ye yönelik değişiklikler demeye dilim varmıyor.

Bir kere 1.04'ten itibaren her adımda biraz daha güçlendirilen Terran`lar bu sefer acaip güçlenmişler.

Protoss ve özellikle Zerg`ler resmen darbe yemişler. Zaten Terran oynamak daha rahatken, bütün ırkların rushları engellenmişken, hala Marine rush yapılabiliyor (hem de hemşirelerle güçlendirilmiş halde) Scince Veasel hem protos`a hem zerg`e zarar verebiliyor, 8 kişilik bir oyunda kime nükleer atıldığını anlamak neredeyse imkansız. Bütün bunlara rağmen Zerg`ler ve Protoss`lar zayıflatılıyor.

Herneyse, bekleyelim ve görelim acaba nasıl olacak bu yeni patch. Tahmini çıkış tarihi Şubat sonu.
BroodWar 1.08

İlgili Yazılar

Artık Türkiye`de de bir oyun firması var

redogre

Artık Türkiye'de yeni bir oyun firması var. Adı Momentum. Geçen hafta Hürriyet insan kaynaklarında çıkan bir haber sonucu varlığını öğrendiğim bu firma 3d Modeler and Artist ve C++ Programmer arıyormuş. CV göndermek isteyenler için adres "momentum@e-kolay.net".

Maalesef firmanın bir web sitesi yok!

Half Life 2 belirsizliğe gömüldü

bahadirkandemir

Half-Life 2’nin piyasaya sürüm tarihi belirsizliğini koruyor. İnternet siteleri oyunun satış tarihi için çeşitli tarihler verirken, oyunun yazılımcısı Vivendi önce Noel Arifesi olarak açıkladığı lansman tarihini 2004 yılında belirsiz bir tarihe erteledi.

Blizzard ve Activision Birleşiyor

anonim

Oyun dünyasının iki dev firması Blizzard ve Activision birleşiyor [en][tr].

Dünyada oyun piyasası bu kadar hareketlenmişken, Türkiye'de de yeni oluşumları görmek dileği ile.

Mekansız

FZ

"Mekansız 3 boyutlu FPS oyunudur (Half-Life,Max Payne,Delta Force...vd. gibi). Halen geliştirilme aşamasındadır, ancak yakın zamanda (en azından 2002 içinde) bitmesi planlanmaktadır," diyor sitenin ve oyunun geliştiricisi Emre Evren. Bakalım bizi nasıl bir oyun bekliyor. Demoyu deneyenler yorumlarını buraya ya da doğrudan programcıya iletebilirler ;-)

Oyun için hazırlanmış müziği epey tuttuğumu belirtmemde fayda var (bunu ayrıca MP3 olarak çekip dinleyebilirsiniz.)

U.H.A.C.K

sansured

Uzun süredir Vector Games tarafından geliştirilmekde olan V2 Oyun Motoru ile geliştirilen oyunun duyurusu nihayet yapıldı. Duyuru ile birlikte küçük bir oynanabilir demo da yayınlandı. Oyun türünün bilim kurgu konulu bir fps olacağı da açıklamalar arasında yer almakda. Oyun ile ilgili detaylı bilgiye oyunun resmi sitesi olan projectuhack.com adresinden ulaşabilirsiniz.