Çağrı: Kodla.net

0
Onur_Yerlikaya
Türkiyede programlama dillerine ait bir çok oluşumun yer aldığı noktada bir düzensizlik ve bir düzen olması gerektiğini farkederek kar amacı gütmeyen kodla.net adında bir projeye başladık. Bu proje içerisinde PHP, Python, Ruby, .NET ve benzeri dillerdeki geliştiricileri, programcıları gerek yazar olarak gerek kodla.net'in geliştirilmesi için davet ediyoruz.
Projenin amacı programcıları ve geliştiricilerin bulunduğu sıcak bir ortam oluşturmak.

Projenin geliştirilmesi konusunda düşünceleriniz ve katılımlarınız için : onur@php.net ve ismail@codesigndev.com adreslerini kullanabilirsiniz.

Görüşler

0
ErenTurkay
Güzel bir çalışma olacağa benziyor, umarım çalışmanızda başarılı olursunuz. Her ne kadar henüz döküman yazılmamış olsa da takıldığım bir nokta var;

Tüm Hakları Saklıdır. ©2007 *.Kodla.NET

Bu ibare neyi belirtiyor? Herhangi bir lisans metni belirtilmemiş sayfada. Şu durumda ben kodla.net'de yazılan herhangi bir dökümanı aynen kopyalayıp kaynak belirterek de olsa yayınlayamam, sizden izin almam gerekir. Herhangi bir ticari amaç gütmeyen bir sitede bunun olması çok kötü. İsterseniz yazılan dökümanlar için Creative Commons lisans çeşitlerine bir göz atın, bu tür projeler için ideal.
0
Onur_Yerlikaya
Detay için teşekkürler
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-ticaret filan bize fazla, bkz. Aria

anonim

Aria`nın konturlü telefonlarında kontür bitince yükleme nasıl yapılıyor biliyor musunuz ? 9333 veya 555`i arayıp kontür yükletmeniz lazım. Ama olmuyor çünkü kontur bitmiş arama yapamıyorsunuz :))

Ben yüklemeyi başardım ama tam 3 kere fax çektim kontür kartını nüfus kağıdımı dilekçemi falan, yazık boşuna, o kadar deli gibi 2 küsur milyar dolar harcanmış, o para bence daha iyi işlerde kullanılırdı, böyle teknolojik olarak bizleri geri götürecek fax makinası ile işlem yaptıracak sistemlere harcanan paraya yazık...

27. MADDE

esse

RTÜK Yasa Tasarısı'na Anayasa Komisyonu'nda eklenen bir madde Türk internet dünyasını ayağa kaldırdı...

Tasarı ile internet 5680 sayılı Basın Kanunu kapsamına alındı. İnternet ortamını gazete ve dergi olarak kabul eden RTÜK Yasa Tasarısı ile internet dünyası şöyle düzenlenecekmiş...

Kablosuz İstiklal

FZ

Internet sokağa taşındı İstiklal Caddesi kablosuz internete kavuştu.

İGDAŞ´ın öncülüğünde, Koç.net ve Cisco´nun teknolojik desteğiyle gerçekleştirilen projeyle Beyoğlu´nda internete artık kablosuz bağlanmak mümkün olacak. Projeyle, İstiklal Caddesi boyunca açık alanlardan, kafelerden ya da herhangi bir başka noktadan, mobil cihazlar, dizüstü bilgisayarlar veya PDA'lar ile isteyen herkes internete kablosuz olarak bağlanabilecek.

Türkiye´deki ilk kablosuz internet cadde uygulaması olan proje, New York, Londra ve Paris´in ardından dünyada dördüncü uygulama olacak. İstiklal Caddesi´nde hayata geçirilen uygulama ile İstanbul kenti çağdaş ve dijital bir metropol olma yolunda önemli bir adım daha atmış oluyor. Projeyle, Taksim başlangıcından Galatasaray Lisesi'ne kadar olan bölümünde oluşturulan Kablosuz Bağlantı Noktaları sayesinde İstiklal Caddesi, kablosuz internet erişim alanı haline getirildi. Böylece, cadde boyunca herhangi bir noktadan veya herhangi bir kafeden internete kablosuz bağlanmak mümkün hale geldi.

Bilişim Akademisi Hayata Geçti

FZ

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), bilişim sektöründeki eleman açığını kapatmak ve eğitim kalitesini yükseltmek amacı ile TBV Akademisi'ni kurdu. Akademiden mezun olanlar, "CNAP Eğitmen Sertifikası" almaya hak kazanacak ve yerel akademilerde öğrenci yetiştirebilecek. TBV Akademisi eğitimlerine Haziran ayında başlayacak.

del.icio.us artık Yahoo!'nun

Skeleton

Favorilerinizi saklayabileceğiniz, etiketliyebileceğiniz ve paylaşabileceğiniz bir ortam sağlayan del.icio.us Yahoo! tarafından satın alındı.

Çok yakında benzer bir hizmeti, Yahoo! My Web 2.0 BETA, duyuran Yahoo! bu dalda en popüler sitelerden biri olan del.icio.us'u da alarak bu tarz hizmetlere verdiği önemi göstermiş oldu.

Sitenin resmi blogundaki yazı için tıklayın