Cevahir Migros'ta Küfürbaz Kiosk!

0
FZ
http://tannu-tuva.blogspot.com/ adresinde belgesi ile mevcut! ;-)

Uzaktan bakınca her şey sıradan görünüyor:


Ama yaklaşınca her şey meydanda, birinin kafası fena bozulmuş, Log Off A...:

Görüşler

0
cubic-meter
iyi de, aşağıdaki resmin üstteki bilgisayara ait olduğu belli değil ki. resimden bir şey anlaşılmıyor. bence yayınlamadan önce kontrol edilmeliydi.saygılar.
0
FZ
İçiniz rahat olsun, güvenilir kaynaklardan edindik bilgiyi ;-)
0
salihdb
JPG ile sıkıştırılmış ama büyütünce ve biraz histogramla oynayınca harfler seçiliyor. Sizin için büyüttüm ama daha fazla bozulmasın diye PNG kayıt ettim:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
0
FZ
FM'ye yakışan bir yorum olmuş ;-)

Teşekkürler.
0
conan
Dikat mahkeme karari ile engellenmesin FM :P
0
some_plus
ayıp etmek gibi olmasın ama
bunu fotoğrafları çeken kimsenin eğlence olsun diye bu olayı yapmasıda bir ihtimal : )
0
FZ
Ayıp etmişsiniz. Fotoları çeken bizzat tanıdığımız, güvendiğimiz bir arkadaşımız.
0
charissma
Barkod okuyucular Windows mu kullanıyormuş? UFO gören masum köylü olmayalım?
0
Betelgeuse
O barkod okuyucuları ithal edip satan ve bunlarla kullanılacak yazılım çözümlerini üreten şirketler kargadan başka kuş windowstan başka işletim sistemi bilmedikleri için o sistemler de windows kullanıyorlar malesef.
0
Tarık
Benim bildiğim kadarıyla migroslar windows kullanmıyorlar. Zira şimdi 3 senedir anadolu yakasında birçok migrosta çalışmış ve benim biraz bilgilendirdiğim bir arkadaşıma sordum durum ne olabilir diye. Şu an sistemlerinin Turbo Linux olduğunu vurguladı. Hata ve yamulma varsa affola...

saygı sevgi bol gnu/linux hack li günler efenim... c ile kalın.

0
baRRacuda
Migrosun tamamında nasıldır bilmem ama; migros kasalarındaki, müşteriye o an barkodu okunan ürünün fiyatını ve kampanyaları gösteren aparatların birini boot olurken görmüştüm, tux oturmuş bana bakıyordu, alttan linux açılış mesajları akıyordu... Yani en azından bu dediğim yerlerde linux kullanıyor migros.
0
okanari
Migroslardaki kangurum kiosklarında Windows var. Ben 2 ayri Migrosta kullandım Internet Explorer mesajları ile karsılaştım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Müjde İkinci Nesil Alan Adı Türkiye'de!

bm

Tam bize gore bir düzen üstelik. Bol bol otoriteymiş gibi davranan kuruluş isimlerinden 'ikinci jenerasyon', 'geleceğin bilmemnesi' 'yani açılımlar'dan filan bahsediliyor. İcinde TBD de var. Olmayan ne? Teknik detay, özellikle hakiki root-server'ların önune root-server'mış gibi yapan makinelerin konmasının gelişmeymiş gibi anlatıldığını belli edecek teknik detay. Haa bu arada yeni açılımların arasında 10$'ın altında olan ilk kayıt masrafının 1000$'a çıkması da var. Bu yeni nesil root serverlardan biri Ankara'da olacakmış. Senelerce arada sırada ortadan kaybolan .tr domaini ve gitti mi 15 gün gelmeyebilen bağlantisiyla ünlu Ankara'dan. Ama zaten nutukla iş görürmüş gibi yapma geleneneği ikonla inanılırlık sağlama geleneği ile birbirini tamamladığı için şaşmamak lazım. Herneyse, siz benim dediğime bakmayın. Gayet tabii TBD en doğrusunu bilir, ben müjde vermiş olayım diğer dediklerim şaka olsun, böyle kimsenin aklına gelemeyecek harika bir alternatif kök sisteminin memlektimize gelmesinden memnun olun. 50-100 sayfa DNS belgesini kimseye okutamadığımız memlekete çene gücüyle çag atlatmak ilk defa olmuyor, son defa da olmayacak ama kutlayalım yine de. Bakın Hurriyet gazetesi nasıl bu haberi müjdeliyor (e-kolay da bu en bir son teknolojiyi kullanacakmış bu arada) http://www.hurriyetim.com.tr

TBD damgası inandırıcı olduysa burada okumayı kesebilirsiniz. Ya da:

Sağlık Bakanlığı Sitesi Ele Geçirildi

murat09

M$ teknolojisi ve güvenliği (!) ile donatılmış T.C. Sağlık Bakanlığı sitesi 28 Aralık 2003 günü Brezilya'lı olduğu sanılan bir grupça bir süreliğine ele geçirildi. Site halen kapalı, değiştirilmiş haline ise buradan bakabilirsiniz.

Editörün notu: Site şu anda normal görüntüsüne ve işleyişine kavuşmuş durumda.

GalataPort: İstanbul'da Neler Oluyor?

FZ

Daha önce de burada Türkiye'nin, İstanbul'un kültürel öğelerine dair bazı protestolara yer vermiştik.

Son günlerde İstanbul'luları en çok ilgilendiren konulardan biri ise bir hayli büyük, sadece şehrin silüetini değil tarihini de barındıran Karaköy sahil hattının kaderini belirleyecek olan GalataPort projesi.

Ergenekon'da Bilgisayar Bulguları Kanıt mı?

sosgezbir

Basında "Ergenekon" adıyla bilinen "Ümraniye Soruşturmasında" aramalar sonucu onlarca kişinin ve bir televizyon kanalıyla bir derginin ve bir partinin gerek bilgisayarına gerekse sadece sabit diskine el konuldu.

TBMM Teknoloji Komisyonu Üyesi, Endüstri Mühendisi ve Bilgisayar Yazılım Uzmanı Seyhan, 4 Aralık 2004’de kabul edilen 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 134’üncü maddesine göre hákim ya da savcı kararıyla elektronik ortamdaki kayıtlara veya bilgisayarlara el koyulacak ise yedeğinin alınması, bu yedeğin de adli makamlarca veya polis tarafından mühürlendikten sonra kişiye veya avukatına verilmesi gerektiğini söyledi.

Teknoloji ile erken tanışan çocuklar

anonim

Son birkaç yıldır gözlemlediğim bir durumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Son birkaç yıldır deyişime bakmayın topu topu 26 yaşındayım. Zaten durumun vahameti de burada.