Chivi Radyo yayında!

0
ProDer
Hepimizin tanık olduğu, Chivi.com'un kapanma olayının ardından, hobi niteliğinde bazı denemeler yapmayı ve biraz da kendimizi eğlendirmeyi amaç edinmişken, kendimizi bir anda radyo yayını yaparken buluverdik. Nasıl mı?
Sözkonusu firmanın, radyo yayını için kurduğu server'ı kullanarak! Dolayısıyla Chivi sayfasından ulaşılan radyo, tüm ilişkileri, projeleri ve diğer işlevleri durdurulup iptal edilmiş olmasına rağmen bir anda hortlayıvermiş oldu. Türkiye'nin önde gelen internet kuruluşunun çatısı altında gerçekleştirilen sistemle ne derece ilgilenildiği ve söz konusu yayının yapılmaya çalışıldığı dönemlerde bile İxir'in ilgililerinin olaya ne kadar ilgili (-siz) olduğu gözler önüne serilmiş oldu.

Bu yazı yazıldığında radyo yayındaydı, belki siz okurken de böyle olacak. Kapanmış bir sitenin yok olmuş radyosunu dinlemek mi istiyorsunuz. www.chivi.com adresine gidin ve alt tarafta sağda göreceğiniz linke tıklayın. Şimdilik sadece 56K modemliler için yayını açık tutuyoruz. İlgi olursa diğer yayını da açmayı düşünüyoruz.

Eğer chivi.com kapalıysa bu linkten de doğrudan yayını dinleyebilirsiniz. Buyrun!

http://194.29.215.135:8000/listen.pls

İstek parçalarınızı bize bildirebilirsiniz!

İlgili Yazılar

Das Keyboard - Über Geeks

darkhunter

Müjde! Perdesiz sazlardan sonra perdesiz klavye de çıktı :)

Buradan ayrıntılı olarak inceyebileceğiniz Das Keyboard'ın tuşlarında yeller esiyor. Über kullanıcılar ya da yazdıklarının zaten anlamsız oluğunu düşünenler için.

Ey sunucu, elma dersem çık, armut dersem çıkma

robin

Kuzey Carolina Üniversitesi'nde 4 yıldır kayıp olan bir sunucu bulundu.

Sistem yöneticileri kabloyu takip ettiklerinde duvarda oda olmayan bir kısma girdiğini görmüşlerdi. Sunucunun olduğu yeri işçilerin yanlışlıkla duvar örerek kapattığı anlaşıldı. İlginç olan ise bu 4 yıl süresince sunucunun tek bir paket kaybetmemiş olması. :)

Microsoft iPod'a El Atmış Olsaydı...

Chriseba

YouTube'da Microsoft'u "ti"ye alan ilginç bir video. Microsoft'un iPod'a el attığında nelerle karşılaşabileceğimizi gösteren güzel bir çalışma. İzlemeniz önerilir...

En Detaylı ve Kategorize Edilmiş Bilgisayar Saçmalıkları

FZ

Değerli FM üyeleri bugüne dek pek çok bilgisayar saçmalığı okumuş, yaşamış ve içlerindeki şiddet duygularını bastırıp mizaha yer vermeye çalışmışlardır.

Bilgisayar saçmalıklarının gayet güzel bir şekilde kategorize edildiği http://rinkworks.com/stupid sitesindeki bazı anekdotlar sizi gülümsetebilir (benim ise sandalyeden düşmeme yol açtı, faturayı site yöneticisine yolluyorum).

Nostalji: Bill Gates'i Daha Önce Hiç Böyle Görmediniz!

FZ

Pek çok şekilde gördünüz, hakkında pek çok şey okudunuz ama daha önce hiç böyle görmediniz. Hırslı bir genç, dünyaya hükmedecek şirketini yeni yeni kurarken bir dergiye poz verirse ne olur: Bill Gates Dergiye Poz Verirken, 1983