Debian GNU/Linux İçin Paket Yapımı

0
yuxel
Debian GNU/Linux'u en popüler dağıtımlardan birisi yapan şüphesiz ki paket yönetim sistemidir. Neredeyse tüm paketleri resmi depolardan (http://www.debian.org) veya gayri resmi yansılardan (http://www.apt-get.org) edinmek mümkün. Ancak bazen istediğiniz programı istediğiniz koşullarda paketlenmiş olarak bulamıyorsunuz. Bu durumda kendiniz kaynak koddan derlemek zorunda kalıyorsunuz. Daha sonraki kullanımlar veya arkadaşlarınızla paylaşmak için bu derleme işlemini bir paket olarak kenarda köşede bekletmek isteyebilirsiniz. Bu belgede, Debian paket yapımı hakkında bilgi bulacaksınız

Görüşler

0
mos
# USE="un seker findik ceviz -tuz -biber" emerge baklava

diyince olmuyor mu? :-p

0
Hsn
Tesekkurler YuXeL, ellerine saglik.
0
irresistible
Yazinin tamamini http://debian-tr.org/ adresine koymayi dusunuyormusun?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Matematik Dünyası Yaz 2003 Sayısı Çıktı!

FZ

Dolu dolu 112 sayfa olarak çıkan son sayı tüm matematik ve bilgisayar bilimi meraklılarının ilgisini çekecek türden.

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ali Nesin, derginin bu son sayısının tanıtımı için şunları yazıyor:

Matematik Dünyası dergisinin 2003 Yaz sayısı çıktı. Matematik dolu 112 sayfa... İçeriğini aşağıda bulacaksınız. Biçimiyle, biçemiyle, diliyle, içeriğiyle, derinliğiyle, her şeyiyle çok heyecanlı bir dergi oldu. Fiyatı 4 milyon. Abonelik 15 milyon. Toplu abonelikler 10 milyon. Geçen sayı 5 bin sattı. Bu sayının satışının 7 bin olacağını umuyoruz. Matematik Dünyası öncelikle gençlere yöneliktir, ama matematiğin evrenselliği sayesinde profesyonel matematikçilerin de büyük keyifle okuduğu bir dergi oldu.

Sizin Amstrad Dergisi (Retro Bilgisayar/PDF)

Alcofribas

Sizin Amstrad Dergisi 1988(Ekim) ve 1989(Nisan) yılları arasında toplam 7 sayı olarak Memoreks Dış Ticaret ve Bilgisayar Hizmetleri tarafından yayınlanmıştır. İçerik olarak Amstrad bilgisayarlarına ait oyun-program açıklamaları, Basic, Assembler, Müzik, GEM tanıtımları ve dersleri yeralmaktadır. Hamdi Mermut derginin sahibi ve yayın yönetmenidir.

Emacs ile Oracle Sql*Plus ve sql-mode

zekzekus

İş yerinde yoğun olarak Oracle veritabanı ile çalışıyorum. Sorun tespit etmek için sorgular yazıyorum, PL/SQL ifadeleri çalıştırıyorum. Bu işlemleri en rahat yaptığım araç Oracle tarafından sağlanan Sql*Plus. Rahat dediğime bakmayın sade ve son derece hafif olan bu istemcinin insanı deli eden “özellikleri” var. En basitinden yazdığınız uzun bir SQL cümlesinin başında küçük bir hata yaptıysanız, imleci geri götüremiyorsunuz (henüz enter tuşuna basmamış olsanız da). Daha önce yazdığınız komutları listeleyen ve çabuk bir şekilde kullanmanıza olanak veren bir tarihçe (history) özelliği de yok. Emacs editörü (editör demek bir nevi haksızlık oluyor artık) her zaman olduğu gibi bu konuda da devreye giriyor.

Emacs ve sql-mode ile ilgili bilgi veren yazının devamı burada...

Kent Pitman Lisp ve ötesi ile ilgili soruları yanıtladı - Bölüm 1

FZ

Kent Pitman, 2001 yılının sonuna doğru Slashdot camiasının Lisp/Scheme, standartlar, yazılım geliştirme ve diğer konulardaki sorularını cevapladı, merakları nı giderdi. Bir hayli detaylı olan bu soru cevap seansı uzunluğundan ötürü iki bölümde yayınlandı. Birinci bölüm huzurlarınızda...

KNOPPIX ile disk kurtarma

yalcink01

Evdeki sistem yine çöktü. Garibimi bu sefer tekrar kurmak yerine, kurtaralım bari dedik. Knoppix'in bu konudaki maharetinden bahsedilip duruluyor. Ben de evdeki emektar Knoppix Cd si ile sistemi kurtarmaya karar verdim. İyi bir kılavuz bulup önce dersimizi çalıştık. Çalışırken yazmak gibi bir huyum olduğu için arada çevirmişte olduk. Benim işime yaramadı /* çünkü Knoppix CDim çalışmıyor. Garibim perişan olmuş yüzü gözü çizik içinde*/ belki birinin işine yarar. KNOPPIX İLE SİSTEM KURTARMA

Saygılarımla,
Yalçın KOLUKISA
NOT: Çeviride oldukça fazla imla hatası olma ihtimali mevcut. Henüz kontrol yapmaya fırsatım olmadı. Yazım ve imla hatalarını bildirirseniz sevinirim. Hafta sonu gerekli düzenlemeleri yapmak niyetindeyim.