Diff ve Patch Kullanımına Giriş

0
Armish
Bu araçlar programlama veya program kodları ile uğraşanlar için bazen hayat kurtarıcı olabilyor. diff ve patch'i kullanmak konusunda az da olsa bilgim olsun diyorsanız bu yazı size yardımcı olabilir.

Görüşler

0
yalcink01
Başlangıç seviyesindeki kullanıcılar için iyi bir giriş kapısı olmuş:)

Belge güncellemeleri için diff kullanmayı öğrenmeye çalışan biri olarak, diff3 man sayfasının da faydalı olacağı kanısındayım.

Ayrıca daha geniş bilgi elde etmek isteyenler için http://www.network-theory.co.uk/diff/manual/ adresindeki "Comparing and Merging Files with GNU diff and patch" kitabını tavsiye ederim. Oldukça ayrıntılı bir eser.

Yalçın
0
oktay
Herhalde bu iki komutun Türkçe man sayfaları olduğunu bilmek herkesi mutlu edecektir.

http://www.belgeler.org/arsiv/archive-man-1-patch.html
http://www.belgeler.org/arsiv/archive-man-1-diff.html
http://www.belgeler.org/man/man1/man1-diff.html

Bu da çekirdeğe yama uygulaması:
http://www.belgeler.org/howto/kernel-nasil_yamanir.html

Ayrıca linux-sevenler'e bu ve diğer makaleleri için çok teşekkürler.

Oktay
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgisayar Bilimcisi Gibi Düşünmek

tekrei

Bilgisayar Bilimcisi Gibi Düşünmek: Python ile Öğrenme 2. baskının Türkçe çevirisini uzun bir zamandan sonra bitirdim.

Xmame : Birkaç Romalı Dövelim Mi?

darkhunter

Xmame, zamanında Atari salonlarında harçlıklarımızı tükettiğimiz oyunları GNU/Linux'a taşıyan bir emülatör. Emülatörler ve Emülasyon hakında daha fazla bilgi almak için buraya bakabilirsiniz. Bu klavuz xmame'in Debian GNU/Linux altında kurulumunu ve çalıştırılmasını anlatmaktadır. Ek olarak günün stresini Romalı döverek atmak isteyenlere yol göstermektedir. ;-)

2008 Yılında E-Öğrenmeyi Şekillendirecek 9 Trend

FZ

Bill Brandon’ın Learning Solutions e-Magazine’de dün yayınlanan “Nine Trends That Will Shape e-Learning in 2008″ başlıklı makalesi bu sene e-öğrenim dünyasında etkili olacak yeni ve gelişmekte olan eğilimleri ele alıp önemli noktalara dikkat çekiyor [1].

Dr. Cem Say´la Yapay Zekâ ve Doğal Dil İşleme Üstüne

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim görevlilerinden Dr. Cem Say ile bilgisayar dünyasının popüler ve bir o kadar da zorlu konuları olan yapay zekâ, doğal dil işleme ve kuantum bilgi işlem üzerine söyleştik.

FZ: Hocam, yapay zekânın hangi alanlarında, ne kadar süredir çalışıyorsunuz?

CS: Doktora zamanından beri yapay zekâ (YZ) ile ilgileniyorum. Doktora konum, İngilizcesi "Qualitative Reasoning" olan ve "Nitel Uslamlama" olarak Türkçeye çevirebileceğimiz konu idi, ne olduğunu birazdan açıklayacağım. Demek ki, işte 1980'lerin sonlarından bu yana YZ ile ilgileniyormuşum. Ayrıca yukarıda bahsi geçen konuya ek olarak Doğal Dil İşleme özellikle Türkçe dil işleme ile bir süredir ilgileniyorum. YZ konusunda ilgilendiğim temel iki alan bu ikisi.

Özgür Yazılım, Özgür Toplum: Richard M. Stallman'ın Seçme Yazıları

hcg

Richard Stallman'ın denemelerinden oluşan Free Software, Free Society: Selected Essays of Richard M. Stallman adlı kitabın çevirisi olan "Özgür Yazılım, Özgür Toplum: Richard M. Stallman'ın Seçme Yazıları" adlı kitap TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası tarafından yayınlandı.