Eğitimde Bilgisayar Dergisi (Retro/pdf)

0
Alcofribas
80li yıllardan yine güzel bir dergi örneği. Hemen hemen hiçbir yayının bulunmadığı, mevcut olanların ise marka bağımlı olduğu düşünülürse, bu dergi değişik platformları kapsaması sebebiyle gerçekten farklı bir değer ifade ediyor.

Ortalama olarak 36 sayfa civarında ve sayfalarının çoğu siyah/beyaz olan bu dergi, toplam 39 sayı olarak Rönesans Yayıncılık tarafından çıkartılmış. 1985 yılı Mart ayına ait olan 6. sayısı pdf olarak eklenmiştir.

Eğitimde Bilgisayar Dergisi sayı 6 (Mart 1985)

Bu ve buna benzer yayınlar için:

amstradcpc.com

İlgili Yazılar

Bir saldırının anatomisi: Fazlamesai

sundance

28 Temmuz 2006 sıradan bir gün olarak başlamıştı. Normal iş temposunda giderken saat 11 civarında cep telefonum çaldı. Açtım, konuşma şu şekilde gerçekleşti:

-Kıvılcım Bey mi?
-Evet?
-Merhaba Kıvılcım Bey, benim adım ... sitenizdeki bir açıkla ilgili bilgi vermek için aramıştım.
-Hımm, dinliyorum.
-Bir e-mail ya da msn alabilir miyim, oraya yollayayım açıklamayı.
-Tamam, e-mail ...de ...

Yeni Nesil Fazlamesai.net

butch

Ekim ayı itibariyle 5. yılını dolduracak fazlamesai.net son 1 yıldır gerek sevenleri gerek crackerlar tarafından oldukça ilgi ile takip ediliyor. Artık oldukça ağır yük taşıyan FM için emektar PHP Nuke'ün yetersiz kalmaya başladığının sanırım herkes farkında. Bu yüzden artık kendimize ait bir sistemi ayağa kaldırmanın zamanı geldi diye düşündük.

Günümüzde Bir Rönesans Adamı (mümkün mü?)

FZ

Öyle bir adam düşünün ki hem matematikle, hem bilgisayar bilimleri ile hem yapay zekâ ile hem mimarlıkla (!) hem müzik besteciliği ile hem ressamlıkla hem heykeltraşlıkla hem de... uff, ben yazarken yoruldum adam uğraşırken yorulmamış galiba.

Profesör Michael Leyton işte böyle bir adam. Profesörün 1987 yılında geliştirmiş olduğu "Process Grammars" teorisi şu anda şekil tanımlamak için radyoloji, bilgisayar, görüntüleri, linguistik, adli tıp, kimyasal süreçler, arkeoloji, vs. alanlarında kullanılıyor. Profesörün teorisi şu probleme dair: Bir şeklin şimdiki durumuna bakarak onun tarihçesini okuyabilir misiniz? Mesela bir tümörün şu anki şekline bakarak hangi aşamalardan geçtiğini nasıl anlarsınız? Ya da bir tasarımın son haline bakarak o tasarımı üretmiş olan şekil dönüşümlerini sayabilir misiniz?

100$'a ne?

butch

''C/C++ Öğrenmeli Miyim Acaba?'' Sorusuna Bir Yanıt

GenesisCOX

Az önce Öğrenme Psikolojisi baslikli yaziyi okuyunca; C ve Sistem Programcıları Derneğinin kurucusu ve şu an başkanlık görevini yürüten Kaan Aslan'ın 2002 yılında anet haber grubuna verdiği yanıtlardan birini burada paylasmak gerektiğini düşündüm.