En ucuz Internet Kafe Türkiye'de

0
conan
Foreign Policy'nin yaptığı bir araştırmaya göre en ucuz Internet Kafe saati ($0.50) ile Türkiye'de. 26 ülkenin kapsayan bu araştırmada en pahalı ülkeler olarak İsveç ($6.40) Avusturya ($6.00) Nijerya ($5.40) Amerika ($5.00) gözüküyorlar. (Evek. Haberi slashdot sitesinde gördüm) :)

Görüşler

0
ttk
Merhaba

Yahu bu haber ortalık yere yazılır mı ? Şimdi koyarlarsa internete zam ...
0
nehuse
Eskişehirde saati 300 bin tl ye kadar düştü yani 0.20 dolar..
0
SHiBuMi
Yurtdışındakilerin konseptini bilmiyorum ama bizdeki internet cafeler daha çok atari salonu tadında, dolayısıyla müşterilerinin büyük çoğunluğu parası olmayan öğrenciler.
0
ebola
tamam turkiyede dolar bazinda diger ulkelerden daha ucuz olabilir ama iki kriteri daha gozonune almak lazim.

1- turkiyedeki bir insan ayda kac dolar kazaniyor.
2- Onlardada 56k baglantiyi 10 makineye paylastirip bunun internet oldugunu iddia ediyorlarmi?
0
Tugal
Türkiyede internet cafelerin bu kadar ucuz olmasının başlıca sebebi cafelerin %90 nının korsan yazılım kullanmasıdır.Çeşmede internet cafe işleten bir arkadaşım'da saat ücreti 1milyon tl karşıdaki Sakız adasında ise saat ücreti 3 euro.Ama Sakız adasındaki cafedeki yazılımların cogu lisanslı.Bizde 10 blgisayar alan cafe aciyor bu da kaliteyi düşürüyor kalite düşünce fiyatlarda düşüyor bazı cafelerde internet bağlantısı bile yok.
0
korhan
Guzel yazilar yazilmis biri demis ki korsan yazilim kullaniliyor sacma asgari ucret 300 milyon bu ulkede saatini 6 milyon yapsin bakalim kim is yapiyor.
Ayrica korsan olmamasi cafeciye ne kadar getiri saglar?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hakia'dan Haberler

anonim

neogen yazıyor "Hakia'dan 3 yeni haber var: 1- Emre Sokullu Hakia'da. 2- Sol üst köşeden Türkçe Hakia müjdesi veriliyor. 3- Hakia "Search For Better Search", yani "Daha İyi Arama Arayışı" adlı bir kampanya düzenlemiş. John Battelle gibi lider düşünürlerin konu hakkındaki yorumlarına ulaşmak ve yorum eklemek mümkün.

Sofware Quest 2007 Yazılım Yarışması

fatih163

Software Quest Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Kulübü tarafından Türkiye genelindeki lise ve üniversite öğrencilerini bilgisayar bilimlerine teşvik etmek, ülkemizin problemlere hızlı, doğru ve eksiksiz çözümler bulan mühendisler kazanmasına yardımcı olmak amacıyla Türkiye çapında geleneksel olarak düzenlenen bir yazılım yarışmasıdır. Geleneksel Software Quest yarışmaları 1994 yılından bu yana, bilişim dünyasına meraklı öğrencileri, akademik, idari personel ve iş dünyasından davetliler ile bir araya getiriyor. Bu sene de "Sentim Software Quest 2007" adıyla düzenlenen yarışma "Software Quest" adını yazılım dünyasının vazgeçilmez yarışmalarından biri haline getirerek bu geleneği devam ettireceğe benziyor.

Ayrıntılı Bilgi İçin www.softwarequest.org

İTÜ Doğal Dil İşleme Takımı Web Sayfaları Yayında

tahiroglu

İTÜ DDİ Takımının Internet sitesi yenilenmiş biçimiyle bir süredir yayında. Sitede DDİ terimleri, çalışma alanları, DDİ bağlantıları, projeler ve yazılımlarla Türkçeyle ilgili belge ve bağlantıların bulunduğu bölümler yer almakta.

Adres: http://ddi.ce.itu.edu.tr/

Çek Cumhuriyeti Posta Servisi Linux'a Geçti

redline99

Çek Cumhuriyeti'nin ikinci en büyük şirketi olan Czech Post'un ülke çapında 3400 posta ofisi ve 40.000 çalışanı bulunmakta. Yılda ortalama 1 milyar posta hacmine sahip işletme, APOST isimli bir yazılım kullanyor.

Google Suggest

e2e

Google, beta olarak başlattığı "Google Suggest" ile 2005'e de hızlı girecek gibi.
Google Suggest arama yaparken kullandığınız kelimeleri tamamlama olanağı sunuyor. Siz yazarken, aşağıya açılan bir menüden yazdığınız harflere uygun devam eden kelimeler ve bu kelimelerle yapacağınız aramalarda gelecek sonuç sayısı çıkıyor. Tabii yalnız kelimeyi değil, bu kelimeyle birlikte arama yapmak için kullanabileceğiniz diğer kelimeleri de içeren bir listeleme de mevcut.