Eurovision´ı Kazandık!

0
SHiBuMi
Bu gece tarihi bir gece oldu. Yıllardır katılıp 3.lük dışında hep sonlarda kaldığımız Eurovision yarışmasını kazandık. Şarkı iyidir/kötüdür, ingilizcedir/türkçe olmalıdır vs. bir yana, bu işin lansmanını yapan, ekip ruhunu yarışmanın sonuna dek taşıyan, kabuğundan çıkıp kendini yenileme cesaretini göstermiş olan herkese emekleri için teşekkür etmek gerekiyor.
TRT'nin egemen olduğu dönemlerdeki en önemli olay olan Eurovision'da müzikten daha çok toplumlar arası ilişkiler sonucu belirlerdi. Bu gece de aynı şey oldu. Türkiye - Yunanistan - Kıbrıs arasındaki iletişim güzeldi. Bir diğer olay da Avrupa'ya yayılmış Türklerin bu olaya gösterdikleri ilgiydi. Hiçbir halk belki Eurovision'ı bizim kadar önemsemiyordu belki ama ciddi ciddi her ülkedeki Türkler ayrı ayrı bir takımın oyuncuları gibi oylamaya katılmaya üşenmedi ve bizi birinci sıraya taşıdılar. Bu işi bu kadar azimle takip edip sonuçlandıracak ve organize olacak başka bir toplum var mıdır bilmiyorum.

Görüşler

0
murat09
Bu şarkının Türkiye ile ne alakası var hala anlamış değilim. Ismarlama, Arap ezgileri dolu, uyduruk (everyway ne yahu!) İngilizce ile bir şarkı. Ha tamam, melodi, yorum kötü mü.. Yoo. Güzel. Ama TÜRKİYE nin resmi dili TÜRKÇEdir. Ve biz de "manda rejimi" ile yönetilmiyoruz.
Bu kafa ve hızla gidersek eminim gelecek senede Nez ile Grammy'i alırız.. Tabii, İngiltereden gelmesine rağmen Türkçe söyleyen Nezihe Kalkan'ı ikna edebilirse TRT...
Saygılar...
0
malkocoglu
O yarismayi hala seyreden var mi?

Ayrica, onceki arkadasa katiliyorum, milletin onune cikip fank-fink-fonk bir sarki ile milleti dunyaya rezil ettiler. Yarismada birinciligin Turkiye'ye verilmesi, altbilincimizel bir mesajdir "ANCAK NE OLDUGUNU UNUTUP, TAKLITCIMIZ OLURSAN, SENI TANIRIZ".

Not olarak Sertap Erener'i sanatci olarak takdir ettigimi belirteyim.

Turkce sarkilarini tabii.

0
malkocoglu
Google News sagolsun. Konu hakkinda ilginc bir yazi

http://www.upi.com/view.cfm?StoryID=20030525-014100-2633r

Rusya'nin sarkisi ve bizimki ulkelerin ruh halini yansitiyor sanki:

Rus sarkisi: Don't Believe, Don't fear, Don't Ask (Komunist tarihlerini hatirlayarak dusunmek lazim)

Bizimki: Everyway That I Can (Size dahil olmak icin herseyi yapmaya hazirim = irgatlik sendromu)




0
FZ
`Everyway I Can´in bana çağrıştırdığı ilk şey: `Her Yol Mübah!´

Sanırım bu birinciliğin hikayesi ve etrafından dönen tartışmalar düşünüldüğünde çağrışım yerli yerine oturuyor ;-)
0
ananotherworldispossible
Beni ne Eurovision'da birinci olmamız,ne şarkının ingilizce olması ne de abartıp abartmadığımız ilgilendiriyor.Neyin ilgilendirdiğini görmeniz için sadece sırası ile şu iki linke tıklamanızı istiyorum.
http://www.stargazete.com/index.asp?haberid=22227
ve ardından şu linke:
http://www.stargazete.com/index.asp?haberid=25554
Gördüğünüz gibi toplumu etkilemekte en büyük güç olan medyanın,gerektiğinde toplumu kışkırtmakta gerektiğinde de uyutmakta nasıl kullanıldığı açık görülüyor.
0
conan
guzel yakalamissin :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Müjde! Bilişimin arsa derdi çözülüyor...

bm

Biz burada Larry Wall'un davranışından felsefi manalar çıkartmaya, hem Malkoçoğlu rumuzu kullanıp hem beynelmilel seviyede kaliteli yazılar yazarak Türk'ün Türk kalarak sadece batılının sanılan oyunu oynabileceğini göstermeye ve bu nevi pek çok faydalı iş yapmaya çalışırken öbür taraftan birileri devletimizin aklına bilişimle ilgili birşeyler sokuyor. Buradaki habere göre Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun "Uygun yerde bedelsiz arsa tahsis etmeye ve Bakanlar Kurulu kararıyla enerji ve vergi muafiyeti gibi teşvikleri vermeye söz veriyoruz" demiş. Vergi muafiyetini anladım ama arsa ve enerji nereden çıktı? "Bilişim şirketlerinin toplanarak bir sanayi bölgesi kurmaları" teşvik edilecekmiş. Bana mı öyle geliyor yoksa "sanayi bölgeciliği" diye bir rant işi mi var Türkiye'de?

Internet yavaş, pahalı ve kesiliyor; ilginç donanım buraya getirilmiyor, iyi teknik kitap bulamıyoruz filan diye şikayet edildiğini duydum ama doğru dürüst iş yaptığını düşündüğüm bilişimcilerden "ah ah keşke bütün şirketler yanyana olsa" diye bir şey hiç duymadım. Pardon düzeltiyorum, hiçbir bilişimciden duymadım bunu. "Ne güzel ofis bilmemne maliyeti olmadan evimizden çalışabiliyoruz" yahut "net sağolsun bir sürü bilgili insanla dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar etkileşebiliyoruz" diyen çok bilişimci tanıyorum tabii. Bunun sebebi galiba benimle konuşan bilişimcilerle devletimizin aklına bu fikirleri sokan bilişimcilerin farklı olmaları.

Sizin aklınız eriyor mu "ithal veya yerli bilişim profesöründen gelir vergisi almayacağım", "telekom işini dehal halledeceğim", "bilişimde şirketleşmek artık 5 dakika", "Türk gençleri evde oturup annelerine çay yaptırıken ABD'nın yüksek katma değerli bilişim sektörününde yer almalı" gibi şeyler demek varken, "arsa tahsis edeceğim", "teşviği insana değil bölgeye vereceğim, siz bölgeye gelin", yani bir yerde efektif olarak "Türkler Türkler'le yakın durup hep Türkler'le konuşsunlar ki Türkiye dışında hiçbir yerde doğru olmayan doğrular üretelim" denmesine? Kimler bu insanların aklına bunları sokuyorlar Allah aşkına? Ben mi çok huysuz veya cahilim yoksa hakikaten ters bir perspektif mi bu?

Geçmiş Olsun: Patentlendik

tongucyumruk

Yazılım Patentlerinin kabulüne ilişkin teklif Avrupa Bakanlar Konseyi tarafından onaylandı. Şimdi Avrupa Parlementosu'nda onaylanmayı bekliyor. Aslında bu haberi oldukça uzun yazmak istiyordum fakat bunu yazmak için kullandığım klavyenin sürücüsünün, veya fazlamesai.net'e bağlanmak için kullandığım TCP/IP, http gibi protokollerin veya fazlamesai.net'in kullandığı CMS sisteminin bir patenti ihlal edip etmediğinden emin olamadığım için herhangi bir patenti ihlal etmediğimi umarak bir bağlantı vermekle yetineceğim.

Robocup 2005 Şampiyonu: Türkiye

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Bilg. Müh.den Prof. Dr. Cem Say'ın "cogsciforum" e-posta listesine son gönderdiği iletiye göre Osaka, Japonya'da düzenlenen Robocup 2005 robot futbol turnuvasını Prof. Dr. Levent Akın yönetimindeki Cerberus ekibi kazanmış. Diğer takımları da burada görebilirsiniz.

Dr. Akın'ı ve öğrencilerini bu başarıdan ötürü kutluyor robotik ile YZ bilimlerinin ülkemizde ve dünyada gelişmesine daha da büyük katkılarda bulunmalarını diliyoruz.

Egzost´lu bilgisayar olur mu demeyin!

conan

Bu da düşünülmüş ve benim gibi bilmem kaç tane bilgisayarı olup fan sesinden delirenler ya da sistem odaları bilgisayarlardan dolayı çok ısınanlar için Bilgisayar Egzostu icat edilmiş. Egzost sistemini bilgisayarı arkasına verip diğer ucunu da duvar boşluğuna monte ediyorsunuz. Yani ise yarar mı bilemiyorum ama yine de ilginç bir görüntü :) Duvara monte edilmiş bilgisayarlar!

Facebook, Yükselen Değer!

parsifal

Dün yapılan açıklamaya göre Micros~1, Facebook'un %1,6'sını 240milyon USD'a satın aldı. Böylece Facebook'un toplam değeri 15milyar USD'a ulaştı.