Fazlamesai.net'e soralım: Açık Kaynak İş Modeli

0
noyton
Yakın zamanda Bora Güngören konuyla ilgili birçok yazı yazdı kendi blogunda, Türkiyedeki açık kaynak iş modellerinde ve şirketlerinden yola çıkarak. Ama bu tek taraflı bir görüş olduğu için Fazlamesai.net'e soralım:
Dünyada başarılı uygulamaları bulunan açık kaynak iş modellerinin Türkiye şartlarında nasıl uygulanması gerektiği, bu modelin burada tutup tutmayacağını, hali hazırda açık bulunan (linux.org.tr firma listesi ve acik-kaynak.org şirket listesi ) açık kaynak şirketlerinin bu modele tam olarak uyup uymadıklarını ve modelin uygulanaması için fikirleri soralım?

Görüşler

0
anonim
Verdiğiniz blog linki çalışmadığı için yazılanlarla ilgili bir yorum yapamıyorum. Ancak öncelikle açık iş modeli ile çalışan işletmeler ile açık kodlu yazılım çözümleri sunan işletmeleri birbirlerinden ayırmak gerekir diye düşünüyorum. Açık iş modeli yalnızca yazılım sektörü ile sınırlı değil ve dünyada Wikinomics kavramı ile ifade edilmeye başlandığını söylemek yanlış olmaz. Ben henüz Türkiye'de buna benzer bir ekonomik modelle çalışan bir işletmeye rastlamadım...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Khan Academy

Tarık

Matematik, fizik, biyoloji ve daha bir çok bilim dalına ait onlarca konuyu oturduğunuz yerden ve bedavadan öğrenmek ister misiniz? Üstelik bunun için bir internet bağlantısı ve öğrenme şevkinden başka hiç bir şeye gereksinim duymayacaksınız.

İyi yıllar

butch

Malum, birkaç saat sonra 2002 yolcu. Birbirimizi tebrik edelim, coşalım. Bu sene hayatlarımızın en güzel yılı olsun. Seneye yine fazlamesai.net'de görüşelim. Sağlık ve sevgiyle kalın.

Barış ve Adaletten Yana Tavır Alıyorum

SHiBuMi

Neyi ne kadar değiştirir bilemiyorum ama, aşağıdaki metin ile hemfikirseniz, http://www.zmag.org/wspj/sign_statement_frm.cfm adresinden altına imzanızı atabilirsiniz.

Bu tip eylemlere fazla katılmayan ve sonuçlarına fazla inanmayan biri olarak, metnin gereksiz duygusallıktan arındırılmış kesin dili, zmag.org gibi dünyadaki bir sürü değerli düşünürün yer aldığı bir platformda olması ve savaşın görüntülerinin insanda giderek daha fazla isyan uyandırması sebebiyle ben imzamı attım. Belki bir gün bu imzalar, bu savaşa sebep olanlar yargılanırken "biz bunu insanlık için yaptık" diye kendilerini savunmak istediklerinde, bu iddialarını çürütücü delil olarak kullanılabilir.

Bir Çocuk Dünyayı Nasıl Değiştirdi?

FZ

Melih Yalçıneli'nin bir süre önce Yazılım İhracatı Yahoo! haberleşme grubuna yolladığı e-postayı paylaşmak ve FM camiası ile tartışmak istedim:

Can robotlara karsi buyuk bir ilgi duymaktadir. Can amcasi Mete ve dedesi Hasana yas gununde robot oyuncak almalarini soylemistir ve Can'in oyuncaklari arasinda zaten cok sayida robot vardir. Can gecenlerde tornavidayi alip bu robotlardan birkac tanesinin icini acip kurcalayarak bunlarin nasil calistigini merak ettigini gostermistir. Bu durum Can'in Annesi Zeynep Hanim'in gozunden kacmamistir ve annesi Can'in yaptigi resimlerde de bu ilgiyi uzun zamandir gozlemektedir. Bir gun Can televizyonda robotlarla ilgili bir bilimkurgu film seyreder. Can o gun aksam babasi Murat'a bir robot yapmak istedigini ve ilerde robotlar yapan bir muhendis olmak istedigini soyler.

FM Forum şimdilik çevrimdışı :)

sundance

Sevgili Fazlamesai dostları, Romalılar!

Sadecehosting.com´un değerli katkıları ile host edilen Fazlamesai.org sitesi, bir taşınma ve ardından yaşanan küçük bir network problemi sebebiyle çevrimdışı (offline) durumdadır. Amacımız geçen Cuma online hale getirmekti, fakat ham bir ruh tarafından gerçekleştirilen bir saldırı buna engel oldu :) Umarız çarşambaya kadar bu problemi gidereceğiz.

Size verememiş olduğumuz hizmetten dolayı özür dileriz.