Free Software Magazine

0
yuxel
Free Software Magazine, yazarları arasında Richard Stallman'ın da bulunduğu yeni bir e-dergi. Dergi html ve pdf formatlarında okunabiliyor.

Görüşler

0
Ragnor
Uzun zamandır aradığım tarzda, çok güzel bir dergi olmuş. Bence özgür yazılıma gönül veren herkes gidip üye olmalı bu dergiye. Ben olacağım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Under Construction!

parsifal

Eski yazıma yorum olarak yazacaktım. Ancak son halini görünce tepemin tası iyice attı.
Eh en sonunda olan oldu. Artık meşhur sitemiz "Under Construction!" ibaresi altında yayın hayatına devam ediyor.

Bravo!!!

Gelen yorumlara göre yeni site gümbür gümbür gelecek. Bizler ise beklemeyi bilmeyen konuşanlarız. O zaman konuşmaya devam...

TTnet ADSL Tarifesi Yenilendi!

parsifal

TTnet ADSL tarifelerinde 1 Ağustos 2007 tarihinden geçerli olmak üzere değişiklik yaptı.
256/64 Limitsiz ve 512/128 Limitsiz tarifeleri tarihe karıştı. 4096/1024 Limitsiz tarifesi yeni listede dikkat çekiyor.

Ya Danimarka ya da Güney Kore

FZ

İskandinav ülkeleri bilgi teknolojileri kullanımındaki liderliğini hâlâ koruyor. EIU tarafından düzenli olarak yapılan bilişime hazır olma endeksine göre İsveç, Norveç ve Danimarka önceki senelerde olduğu gibi yine ilk 10'a girmeyi başardı. Genişband (broadband) internet erişimi, cep telefonu kullanım oranı, kamuya açık kablosuz internet erişim nokta sayısı gibi bir dizi veri sonucu elde edilen sıralamada bu seneki en büyük çıkışı ABD, İsviçre ve Slovakya aldı. Genişband erişim açısından Güney Kore hâlâ dünyanın en gelişmiş ülkesi. Geçen sene 45. sırada yer alan Türkiye'nin 2005 sıralamasıysa 43. sıraya yükseldi.

Gevşek İçerik Problemi!

sundance

Sanırım hepiniz son zamanlarda oldukça popülerleşen PokeImam, Karate Kamil vs. gibi Flash Çizgi filmlerinin sayılarındaki artışın farkındasınız.

Görüntülere, kamera hareketlerine vs. bakıldığında gerçekten emek harcanmış, keyifli ürünler var ortada. Fakat içerik 8 yaşında bir ilkokul çocuğunun kurgusundan daha maharetli değil.

İşin ilginç yanı bu trend bu şekilde de devam edeceğe benziyor. Yapılan bütün espriler, magandalar, sümkürme, geğirme, kadınlara taciz vs. üstüne. Peki sadece bunları mı yapabiliriz ?

Sizi Rahatsız Eden Kavramları Google İle Değiştirin!

FZ

Savaş karşıtı slogan tespit edildi, hedefi saptırıldı ve Google ile temizlenip pırıl pırıl yapıldı.

Bu yıl, meşhur "1984" romanının yazarı George Orwell'in 100. doğum yıldönümü. Orwell, dilin gücünün politika bağlamında ne kadar etkili olabileceği üzerine bir hayli düşünmüş ve yazmıştı. Yazar, Internet aracılığı ile kavramların nasıl kısa sürede ve güçlü şekilde çarpıtıldığını görse idi herhalde küçük dilini yutardı!