fsdaily.com açılmış

0
exalted
fsdaily.com açılmış, tüm özgür aleme hayırlısı olsun.

İlgili Yazılar

Uyumayın *.com.tr Jenerik Alan Adları Verilmeye Başlandı!!!

BadsectoR

Bilindiği uzere haksız rekabet yaratmaması için ODTU Bilgi İşlem Dairesi tarafından verilmeyen jenerik alan adları bugün itibariyle başvuru yapılabilir hale geldi. Başvuruları 08/04/2003 saat 10:00 ile 08/05/2003 saat 23:59 arasında href=http://generic.nic.tr/list.php>http://generic.nic.tr/http://generic.nic.tr adresinden kabul eden ODTU bu tarihten sonra noter huzurunda çekilişle!, belkide şimdiye kadar yaptığı tek mantıklı iş olan jenerik alan adlarını vermemeyi bırakıyor.

Yıllardır altyapısını online hale getiremeyen, form/faks/telefon üçgeninde tescil işlemi yaparak süreci uzatan, yurtdışında 7-8 $ civarından tescil yapılırken insanlardan 50$(TL'de değil) isteyerek yüzbinlerce doların yurtdışına çıkmasını sağlayan, başvuru formunu baştan aşağı ingilizce yapan, alan adı yenileme zamanı geldiğinde sahibini ne e-posta ne de faksla uyarmayarak alan adını askıya alan, başvurada yapılan kontakları veritanındaki kontaklarla karıştıran...Daha fazla yazmayacağım. Bu uygulama sonrasında oluşacak haksız rekabetten kimlerin canı yanacak merak ediyorum. http://generic.nic.tr/list.php adresinde tüccarların! başvurularını görebilirsiniz.

Onbeş satırda P2P uygulaması

sundance

Ed Felten, p2p'nin önüne geçilmesinin ne kadar zor olduğunu anlatmak için Python ile 15 (yazı ile onbeş) satırlık bir p2p uygulaması yazmış.

(Perl okunaklı değil, Python okunaklı diyenler özellikle okusun sınavda soracağız ne anladıklarını ;)

Yaratıcı beyinlerden yaratıcı çözümler.
İlgilenenler için 5K Javascript ile Wolfenstein ya da yine 5K'da Pron Sitesi

Mikrohaber kapanıyor...

urxalit

Mikrohaber yaklaşık 2 yıldır her sabah uğradığım bir siteydi. Güzel seçilmiş haberler, yorumlar ve teknik makaleler vardı. Yazın haber eklemeyi kesmişlerdi, baktım aşağıdaki son haberi eklemişler.

Üzücü birşey tabi, umarım ileride böyle güzel siteler görebiliriz...

ShiftDelete.Net Yayında

berkin

Uzun bir süredir küçük bir arkadaş grubuyla üzerinde çalıştığımız ShiftDelete.Net bir kaç gün önce yayına girdi. Yayına girene kadarki çalışma yoğunluğumuz devam ettiği için bu vakte kadar uzun süredir üyesi olduğum FazlaMesai'yi bu gelişmeden haberdar edemedim.

Engelli sitelere alternatif erişim yolu: TamamAbi.org

crematorium

Mahkeme kararı ile ya da başka bir şekilde engellenmiş internet sitelerine erişmenin kolay ve ağrısız yolunu paylaşan bir site var artık.

TamamAbi.org

Önerilen çözümü kısaca özetleyeyim;