Geleceğin Medyası

0
redogre
Geleceğin Medyası

Görüşler

0
utferd
Süper yaw. Bi dahakine kafasının ortasındaki cizgiyi de acıklarsınız isallah :)
0
koraypeksayar
Yorumumdan esinlenilmiş bu Kare'de :)

Nihohahahahaa
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Satıcılar neden OO.org yüklü bilgisayar satmıyor?

FZ

Soru orijinal değil, açık, özgür kod dünyasının ve Debian camiasının öncü isimlerinden Bruce Perens'e sorulmuş bu soru bir röportajda. Bruce Perens de bu konudaki şaşkınlığını gizlemiyor:
Eğer OpenOffice.org bu kadar makul bir alternatif ise neden donanım satan şirketlerin gittikçe artan oranda bu yazılımın kurulu geldiği bilgisayarları sattıklarını görmüyoruz?

Açıkçası bir bilgisayar satıcısının bakış açısından baktığımda neden her satılan PC´ye bir OpenOffice yüklemediklerini anlamıyorum. Bunu yapabilecek durumdalar, bu onlar için gayet kolay bir iş.

Belki de gidip o satıcılarından birine sormalıyım bunu ancak şu salakça cevabı almaktan korkuyorum: 'O yazılımı download edebilirsin.' Kimbilir belki de pazarlama dahileri henüz oralara varamamıştır.

Bir Bilimadamının Dünyanın Gidişatı Üzerine Dedikleri

FZ

Gelmiş geçmiş en büyük, en vizyon sahibi bilimadamlarından, insanlık kültürünün yüz akı insanlardan Albert Einstein'i çoğumuz fotoelektrik üzerine yaptığı çalışmalar ve aldığı Nobel ödülü, evrene, uzay-zamana bakış açımızı kökünden değiştiren "Rölativite Teori"leri ile biliyoruz.

Aynı bilimadamının kendi zamanında dünyanın gidişatı üzerine düşüncelerini bilen var mı peki? Görebileceğiniz gibi üstad, fildişi kulesinde denklemlerle boğuşup durmanın dışında başka konular üzerine de düşünmüş vakti zamanında. Hazır iş-güç-patronluk-işçilik muhabbeti açılmış iken damardan gireyim dedim:

Why Socialism?

Fazlamesai.net bugün saat 17:00`de 92.3`te

sundance

Fazlamesai.net, nedir nasıldırıyla, en kirli çamaşırları ve en temiz çarşaflarıyla 92nokta3 Radyo`da saat 17:00`de Net Güncesi programında.

92nokta3 FM 92.3 frekansından yayın yapan, teknoloji ve özellkle bilişim konularında geleceğimizi ilgilendiren mevzulardan bahseden bir radyo. Eğer bulunduğunuz yerden 92.3`ü alamıyorsanız çok üzülmeyin 92nokta3.com`dan Internet üzerinden de yayın yapıyorlar.

Ne de olsa bütün radyolar bizim; FM :)
Yayını kaçıranlar için ses kayıtı... Dikkat 13 mb.

Fazlamesai 3 yaşında

sundance

İnsan kendi doğumgününü unutur mu ? Fazlamesai unutur :) Hem de her sene.

Bundan üç yıl birkaç gün önce ilk haberimizi 8 Ekim´i 9 Ekim´e bağlayan gece yayınlamışız.

Aradan üç yıl ve bin küsur haber geçti. Fazlamesai IRC kanalı açıldı, fazlamesai.org forum ve çeviri ortamları açıldı. Tek derdimiz insanların biraz daha katılımcı olması, bir kenarda durup sadece okumak yerine, yorum yapıp fikir üretmeleri ve bunu bizlerle paylaşmaları. Eğer FM daha iyi bir site olacaksa ancak sizler sayesinde olacak bu

FZ´nin blues armonikası ve sesi eşliğinde Mutlu Yıllar Fazlamesai! (Tabi ki ogg/vorbis formatında ;)

Mülayim Linux Geliyor

butch