Gerçekçi bir bilgisayar hikayesi!

0
sundance
Bilişim güvenliği konusunda seyrettiğiniz filmleri, okuduğunuz kitapları bir hatırlayın. Hollywood bu alanda genelde ipe sapa gelmez örneklere, (bkz. Swordfish, Hackers, Operation Takedown vs.), çok nadiren de gerçekçi sahnelere Matrix Reloaded Matrix Reloaded2 sahne olmuştur.

Yazın dünyasında ise bu alanda en iyi örneklerden biri Neal Stephenson'un Cryptonomicon'udur. Gerçek bir EMP cihazının nasıl olduğundan, laptop monitörünün yaydığı dalgalar sayesinde ekrana yazılanların okunmasını engellemek isteyen kahramanın bir Xscreensaver yazmasına kadar oldukça gerçekçi, ayakları yere basan detaylara sahiptir. Başlangıçta Komut Satırı Vardı!'yı yazan bir yazardan da başka türlüsü beklenemezdi...

Fakat artık, özellikle özgür yazılım ve güvenlik camiasındaki bizim gibiler için, bizim gibiler tarafından yazılan gerçekçi kitaplar çıkmaya başladı. Syngress'in yayınladığı Stealing the Network serisinden güzel ve teknik açıdan oldukça bilgilendirici bir hikaye, yakından tanıdığımız NMap yazarı Fyodor'un sayfası Insecure.org'da ; Bl@ckTo\/\/3r . NMap'in geliştirilmesine katkıda bulunanlardan biri tarafından yazılmış bu hikaye, çok güzel (ve doğru) teknik detaylara sahip. Umarız bu kitabı (ve serinin geri kalanını) yakında Türkçe olarak da görebiliriz.

Görüşler

0
FZ
Mitnick'in röportajları (diğer bilgisayarcılar ile) ve araştırmalarından oluşan The Art of Intrusion da bu kategoride okunabilecek güzel bir kitap.
0
theapache
Ayni kitabin Fyodor tarafindan yazilan bolumu de burdan okunabilir http://www.insecure.org/stc Bu serinin 3. kitabi imiş.Daha once de guvenlik alaninda calisan insanlar tarafindan 2 cilt yazilmis.hepsi amazon.com da mevcut. insallah birileri tercume eder de zevkle okuruz.Hatta birilerinin tercume etmesini beklemesek de beraber girişsek mi bu işe..
0
neurorebel
Ne yani şimdi Takedown gerçekçi değil mi ?!
0
FZ
Ustalıkla kurgulanmış, muzafferlerin yazdığı hikaye. Kaybeden kişinin ağzından anlatılmıyor. İşin başka boyutları var ve bir de diğer taraftaki adamın ağzından dinlemek, okumak lazım hikayeyi.
0
sundance
Shimumoro ve (Cyberpunk'ın yazarı) John Markoff'un bu yarı belgesel iddasındaki filmde birçok gerçeği çarpıttığı değişik kişiler tarafından belirtilmiş. Hatta 2600'ün bu konuda bir videosu bile var.

Neyse, teknik detaylar açısından değil, fakat doğruları söylediğinin şüpheli olması açısından kötü olduğunu belirtsek sanırım daha doğru olur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

CAPTCHA'ların sonu!

tongucyumruk

Sanıyorum hepimiz CAPTCHA denen şeyi ve ne kadar sinir bozucu olduğunu biliriz. OCR sistemlerinin tanıyamaması için iyice bozulan bu yazılar aynı zamanda bizim gözlerimizi de olağan dışı şekillere sokarlar. Ne varki bir yandan da spam-bot olarak anılan ve başta forumlar olmak üzere birçok yerde otomatize edilmiş halde reklam yayınlayan yazılımlardan korunmak için de en başarılı yol CAPTCHA kullanmak. Yani, en azından şu ana kadar öyleydi...

Korsan mı değil mi?

bahadirkandemir

BBC'deki bir haberde, Asya'daki tsunami sonrası açılan Felaketler ve Acil Durum Komitesi (Disasters and Emergency Committee - DEC) web sitesini kırma girişimi engellenmiş. Metropolitan Polisi, Bilgisayar Suçları Birimindeki memurların söylediğine göre, BT'nin yılbaşı arifesinde yapılan kırma girişimini bloklamasının ardından bir soruşturma başlatılmış.

Kıyamet ertesi

conan

Evet hepimiz biliyoruz ki SQ_Hell, Slammer, veya ne isim verirseniz bu kurtçuk Internet'i hafta sonundan itibaren esir aldı. Bizlere fazlamesai yaptırdı, bolbol küfür ettirirken bazı şeylere de dikkatimizi çekmeyi sağladı. Örneğin patch ne demek bir kere daha ögrendik. Ya da geç kalınmış ve tamamen test edilmemiş SP'lerin insanların başına neler getirebildiğini gördük. Ama bunlardan bahsetmeyeceğim. Bahsedeceğim şey neden Internetin bu problemden dolayı durma aşamasına geldiği?

CryptoAPI ile Verilerimizi Güvenlik Altına Alalım (ama nasıl?)

anonim

21. yüzyılda yaşadığımızı göz önüne alarak artık hepimizin mümkün olduğunca Telnet yerine SSH, FTP yerine SFTP ve HTTP yerine HTTPS kullanarak verilerimizin Internet üzerinde bir noktadan bir noktaya ulaştırılması sırasında yol üzerinde pusuya yatmış karanlık şahıslar tarafından ele geçirilmesini engellediğimizi sanıyorum. Eğer bunu yapmıyorsanız, bu karanlık şahıslara fırsat verdiğiniz için er ya da geç Nasreddin Hoca'nın başına gelen "Peki ama hırsızın hiç mi suçu yok?" durumuna düşmeniz kaçınılmazdır...

Script Kiddie ve Ötesi - Yeraltı Kültürüne Bir Bakış

FZ

AHBL güvenlik yöneticisi Andrew D. Kirch pek çok ``script kiddie´´ grubuna sızmış ve deneyimlerini Newsforge sitesi ile bir IRC röportajı şeklinde paylaşmış. Ele alınan konular arasında DDoS saldırılarını koordine etme konusunda yeni trendlerden tutun, büyük şirketlerin telekonferanslarını bloke etmeye kadar pek çok şey var.

İşte röportajdan bazı önemli alıntılar:

- Bu çocuklar sokak çetesi ile mafya karışımı bir organizasyona benzer şekilde organize oluyorlar. Yani arkadaşımın arkadaşı ilkesi.

- Bunların çoğu MyDoom´dan sonra ortaya çıktı. EMP bir süredir ortalıkta idi ancak ADP, SLiM (ki bu kişi geçenlerde NSA ve NIPC web sitelerinin yanısıra Beyaz Saray posta sunucularına da saldırdı) ve izm 10.000 bilgisayarlık ``DoSnet´´leri (açıkları bulunan sunucu listeleri, bu sunucular daha sonra DDoS saldırılarında kullanılabiliyorlar) 500$ gibi çok cüzi bir fiyata satın aldılar. DCOM bir NT açığı olduğu için -- 2000 ve XP´yi de etkiliyordu -- tüm bu makinalar IP paketlerinin tahrifatında (spoofing) kullanılabiliyor.