GNOME 2.8 Çıktı

0
Challenger
Popüler masa üstü ortamı GNOME' un 2.8 sürümü duyurduldu. Bu sürümün yenilikleri arasında yeni MIME sistemi, CD, DVD, USB bellek gibi taşınabilir kayıt aygıtlarını otomatik bağlama, Windows' takine benzer Bilgisayarım ara yüzü, uzak masa üstü bağlantısı için VNC istemcisi gibi özellikler yer alıyor.

GNOME 2.8 sürüm notları için: http://www.gnome.org/start/2.8/notes/index.html
Sürümdeki yenilikler için: http://www.gnome.org/start/2.8/notes/rnwhatsnew.html
Ekran görüntüleri için: http://ftp.gnome.org/pub/GNOME/teams/marketing/en/2004/two-eight-screenshots/html/index.html
x

Görüşler

0
mos
ama ebuildlar hala hard masked :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

KDE 5 Yaşında

anonim

Unix tabanlı işletim sistemlerini kullanan çoğu kişinin tercihi olan KDE 14 Ekim 1996 da ilk kez duyuruldu. Son 5 yıl içinde çok büyük başarı sağlayarak gelişen ve yayılan KDE X Windows'larımızı görsel bir hale getirdi. MS Windows a alışık olup da Unix tabanlı sistemleri de kullanan kişilerin artık MS Windows'u oyun haricinde kullanmalarını bir nebze engelledi. Doğum günün kutlu olsun KDE.
http://dot.kde.org/1003095688/

Devingen Pencere Yönetimi, Etiketleme ve wmii

cbc

Bilindik pencere yöneticileri sabit pencere yönetimi uygularlar. Sabit yönetimden kasıt pencerelerin boyutunu kullanıcının ayarlamasından başka birşey değildir. Her yeni pencere açtığınızda diğerinin altında ya da üzerinde çıkar, araç çubuğundan sürükleyip taşır ya da boyutu değiştirirsiniz.

Fazlasıyla alışık olduğumuz bu kavramın devingen (dynamic) pencere yönetimi adında, çoğumuzun gözünden kaçmış (en azından benim) bir kuzeni daha var.

Ekran görüntüleri ile birlikte bir wmii tanıtım yazısı haberin devamında.

Minimalist Esintiler

misafir

Biz GNU/Linux kullanıcıları artık ticari bir işletim sistemi kullanmadığımızı bazen unutuyoruz. Oysa özgür bir işletim sistemi kullanıyoruz. Bu da diğer pek çok şeyin yanında seçme özgürlüğü demek.

XPcilere XPde

anonim

XPde, Windows XP kullanıcılarının alışık oldukları XP arayüzünü Linux'a taşımış olan bir masaüstü ve pencere yöneticisi. Amacı ise, tüm işini XP üzerinde yapmaya alışmış "son kullanıcı"yı; canını fazla yakmadan Linux'a geçirmek.
Ekran görüntülerine baktığımızda, bunu başarabileceğine inanmamak zor.

Efsane geri dönüyor

loker

Sıfırdan yazılan işletim sistemi istanbuLX, bir süredir geliştirilmesi durmuş olan pencere yöneticisi Efsane'yi kod ağacına dahil ederek üç kişilik bir ekiple desteklemeye başladığını duyurdu.

Kaynak: acikkod.org