GNU GO, AJAX ve Common Lisp

0
FZ
SWGo arka planda GNU Go isimli Go moturunu kullanan, Common Lisp ile geliştirilmiş AJAX tarzı bir web arayüzü. Kaynak kodlarına buradan erişmek mümkün. Kodu geliştiren yazılımcı sadece birkaç aydır Common Lisp ve JavaScript ile uğraştığını söylüyor.

Görüşler

0
Tarık
Berbat bir ülke berbat bir internet anlayışı. Bu öküzlere tekrar tekrar lanet etmekten başka da yapılabilecek hiçbirşey yok. Evet tüm bu lafları haberin içerdiği son bağlantının google gruops bünyesinde olması ve benim o bağlantıya normal bir kullanıcı iken doğrudan ulaşamamam söyletti. Kahrolsun! bu zekasız karar verme idiotları.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Cusp: Eclipse için Common Lisp Eklentisi

zekzekus

Lisp ile uğraşan ama Emacs editörüne alışamamış benim gibi kullanıcıların yardımına Eclipse IDE ortamı için hazırlanmış Cusp eklentisi yetişiyor.

stumpwm: Lisp ile minimalist pencere yöneticisi

FZ

stumpwm GNU/Linux ve UNIX türevleri için minimalist bir pencere yöneticisi ve başlangıç noktası şöyle tanıtılıyor: "StumpWM, programcılarının C ile yazılmış ratpoison'dan kaynaklanan hayalkırıklıkları sonucunda ortaya çıktı. ratpoison kullanmaya başladıktan kısa bir süre sonra fark ettik ki sisteme lispimsi emacs tarzı özellikler katıp duruyorduk. C-t : ile devreye giren bir REPL, kancalar ve gittikçe büyüyen bir Common Lisp alt kümesi.

Açık olan şuydu ki ihtiyaç duyduğumuz şey zırt pırt yeniden durdurup başlatmamıza bizi zorlamayan, kolayca hack edilebilir ve özelleştirme imkanı sunan, sıfırdan Lisp ile yazılmış bir pencere yöneticisi idi."

stumpwm ile ilgili eğlenceli bir videoyu burada izleyebilirsiniz.

Dama Oynayan LISP kodu - Altüst (Minimax) Algoritması

malkocoglu


Bilgisayarlar bir problemi yapay zeka kullanarak çözerken, kullandıkları teknikler; Karar ağacı, akıllı tahmin yeteneği ve o ana kadar geçilen yolu hatırlamaktır.
Bir rakibe karsi oyun oynayabilen bir yapay zeka algoritmasi bu tekniği bir ileri götürerek, rakibin hareketlerini de çözüm alanına almaya çalışır. Altüst (Minimax) algoritmasi, oyun zekası alanında bilinen bir algoritma; Yapay Zeka dersi için yazılmış ve altüst kulanan LISP Dama kodlarını sitemizden paylaşıyoruz.
Yapay Zeka ve Müsabaka - Altüst Algoritması

minifesto: mini mini 'animated' manifesto

FZ

Zach Beane yine yapacağını yapmış. minifesto sitesine gidip, istediğiniz metni yazıp bunu yakışıklı bir siyah kutu içinde, karizmatik yeşil yazılarla, daktilo efekti şeklinde görebileceğiniz bir "animated GIF" olarak elde edebiliyorsunuz.

Bir örneğini de Brian Mastenbrook'un blog'unda PI filminden meşhur bir alıntı şeklinde görmek mümkün.

Acaba bu şirinlik hangi programlama dili ile yapılmış? Tabii ki programlamayı tekrar eğlenceli kılan dille.

PL/scheme: PostgreSQL için Scheme

FZ

cs-lisp e-posta listesinde Volkan Yazıcı tarafından geliştirilen PL/scheme projesinin duyurusu bugün yapıldı.