GNUstep live CD

0
yuxel
Freasmeat'deki çoğu projeye el ayak olmuş, Debian'ın ve çiftçinin dostu Gürkan (tarzeau) Şengün'ün yeni uğraşı; GNUstep live CD. Neredeyse tüm programların GNUstep projesinden geldiği bu Morphix tabanlı live CD içinde,Blender, MPlayer gibi programlar; NetHack, Jump n Bump gibi oyunlar da mevcut. Farklı bir deneyim isteyenler, sabit diske de kurulabilen bu dağıtımı deneyebilirler. Bu da ekran görüntüsü
Download : iso / md5sum

İlgili Yazılar

2006 Yılı GNU/Linux Yılı Oldu

Titus

Eğer bir yıl masaüstlerinde GNU/Linux'un başarısını temsil edecekse bu yıl 2006 olmadır, kuşkusuz bu yıl içerisinde bir çok kullanıcı sistemlerini GNU/Linux'a terfi ettirdi bunun çok önemli sebepleri vardı tabi Ubuntu Dapper Drake ya da Novell Suse 10.0 bunların en önemlileridir, her ikisi de çok güzel pazarlama taktikleri kullandılar, Ubuntu evimize kadar ücretsiz CD yolladı. Novell'ın sloganı olan "Your Linux is ready" ise GNU/linux'un ekmeğine yağ sürmüş oldu. Bunların karşısında MS ise Vista'nın çıkışını sürekli erteledi bu da 2006 yılını GNU/Linux yılı olarak anılmasını sağladı.

Bu konuya küçük bir giriş oldu tabi, gerisi ve hatta daha da detaylısını burada bulabilirsiniz.

Gelişmiş Klavyeler için GNU/Linux Desteği

FZ

Paraya kıyıp üzerinde bir sürü ekstra tuş bulunan bir Multimedia ve Internet destekli klavye aldınız. Veya süper ergonomik bir Logitech klavyeniz var. Haliyle üzerindeki ekstra tuşları kullanarak GNU/Linux ortamında kolayca CD'ye, xmms'e, Internet tarayıcısına falan müdahale etmek istiyorsunuz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Tabii ki Multimedia ve Internet Klavyeler: LinEAK Projesi başlıklı yazıyı okuyarak ;-)

Linux`un önündeki en büyük engel kalkıyor!

sundance

Linux`un önündeki en büyük engel sizce ne ? Hayır, Microsoft veya IBM değil, MacOs X ya da BSD`de değil.

Bence Linux`un önündeki en büyük engel kendisi. Genel olarak POSIX standardı dışında bir standarda sahip olmayan, onlarda dağıtımın herbirinde farklı dosya yerleri, farklı isimler, farklı install prosedürleri ile önde gelen yazılımcıları kortutan bir sistem Linux.
Fakat bu artık değişiyor Linux International üç yıldır sürdürdüğü Linux Standartları çalışmasının sonuna geldi. Umarız bu sayede Linux CBM makinalarının akibetinden kurtulur.

Linux Eğitimleri devam ediyor...

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü Open Source Enterprise Centre tarafından gerçekleştirilen Linux eğitimlerinde ikinci dönem hem 1.kur hem de 2.kur sınıflarıyla 24 Mayıs'ta başlayacak.

Her biri 20 saatten oluşan bu iki kur sonunda Linux bilginiz İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından verilecek bir sertifika ile belgelendirilecek. Eğitim programı hakkında detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr adresindeki programı mutlaka inceleyin. Bizimle iletişime geçin.

Boran Puhaloğlu
e-posta : boranp@bilgi.edu.tr
Telefon : (212) 2162222 - 272

Haftalık Linux Haber Bülteni E-postanızda...

anonim

Yenilenen LinuxMerkezi sitesi Haftalık Bülten adında yeni bir hizmet başlatmış. Bu hizmet her hafta Türkçe Linux Haberlerinin e-postanıza gelmesini sağlıyor.

Ayrıntılı Bilgi