Fiveyears

Go 1.8 ile milisaniyeden kısa süren çöp toplamalar

3
tongucyumruk

Google'ın 2010 yılında, tam da biz çıkarıldığı günü gönül rahatlığıyla kutlayamayalım diye 10 Kasım'da duyurduğu programlama dili Go, bu sıralar yazılım geliştirme dünyasını ciddi biçimde sallıyor.

Generic'lerin eksikliği, hata yakalama konusundaki pek çok insana itici gelen yöntemleri gibi sebeplerle Go çok tartışılan bir dil olsa da herkesin kabul ettiği bir yönü var: Performans! Go ile yazılan programlar o kadar hızlı derleniyor ki özellikle web uygulamaları geliştirirken her dosya değiştiğinde yeniden herşeyi derleyip güncellemeleri anında görebilmek çok doğal bir akış haline geliyor.

Geliştirme sürecindeki hızıyla halihazırda bir ün sahibi olan dil, özellikle son sürümlerinde çöp toplama algoritmasına yapılan güncellemeler sayesinde çalışma performansı konusunda da hatırı sayılır bir performans kazanımı gösteriyor. En son bugün Go geliştiricilerinden Austin Clements golang-dev listesinde yaptığı duyuru ile milisaniyeden daha kısa süren çöp toplama süreçlerinin Go 1.8'in bir parçası haline geleceğini açıkladı.

Bakalım önümüzdeki günler Go için neler gösterecek. Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce Go öğrenmeye/kullanmaya değer bir dil mi? Özellikle profesyonel ortamda kullanmış fazlamesai'cilerden görüşlerini bekliyoruz.

Kapak resmi Renee French tarafından tasarlanmış Gopher logosundandır. Kaynak

İlgili Yazılar

to google

anonim

Google sözcüğü İngilizce sözlüğe girdi.

Main Entry: goo·gle
Pronunciation: 'gü-g&l
Function: transitive verb
Inflected Form(s): goo·gled; goo·gling /-g(&-) li[ng]/
Usage: often capitalized
Etymology: Google, trademark for a search engine
: to use the Google search engine to obtain information about (as a person) on the World Wide Web

Kaynak: Ntvmsnbc
Sözlük: Webster

Google Pack

Skeleton

Google amca artık bilgisayarımıza ücretsiz programları yüklememizde de yardımcı olcak :)

"What is the Google Pack?
Google Pack is a free collection of essential software from Google and other companies. The software in the Google Pack helps you browse the web faster, remove spyware and viruses, organize your photos, and more. Learn more about each of the programs in the Google Pack."

Daha fazla bilgi için tıklayın.

Google Maps API - KML desteği

auselen

Google Map APIsi artık KML/KMZ dosyalarını açıp sizi Google Earth kullanmak zorunluluğundan kurtaracak.

Web üzerinden çalışan eğlencelik uygulamalar geliştirmek için imkanlar sunan yeni API sayesinde bir çok veriyi daha kolay görselleştirebilirsiniz.

İşte bizim örneğimiz

Nereden esinlendiniz derseniz: buradan

Google film yapımı için para sağladı

melitical

Google'ın kurucuları Sergey Brin ve Larry Page yakın bir arkadaşlarının yapacağı bağımsız filmin finansmanına yardım edecekler.

Kaynak: forbes