Google'dan nefret etmek için 25 sebep ya da arama motorları neden yalar söyler

0
gismo
Google microsoft dışında da birilerinin tepesini fena attırmış. Danny Sullivan amca burda neden google'dan nefret ettiğini sıralıyor.
İlginç bazı noktalara da temas etmiş. 'mars landing sites earth' aramasının 'mars landing sites' aramasından daha fazla sonuç döndürmesi mümkün değil mesela. Arama motorları savaşı iyice kızışmışken olaya başka bir yaklaşım

Görüşler

0
sleytr
Sanırım yazının başlığında asıl söylenen "Google ile ilgili nefret ettiğim 25 şey" şeklinde. Zaten yazıda sayılanların çoğuda "Google şunu şöyle kötü yapmış, işte böyle şeytan bir şirket bu Google"dan çok "şöyle yapsa çok daha iyi olur, bunun doğrusu budur" şeklinde şeyler...
0
akif_sever
Google bence hiçte kötü şeyler yapmıyor adamlar internetteki herşeyi kullanıyorlar ve en önemlisi bu servisleri iyi işler çıkartıyor nerdeyse tüm servislerini kullanmaya çalışıyorum hızlı ve sade olması en önemli artılarından biri ve giderek daha iyi oluyor tüm rakiplerinin beklemdeiği hamleler yaparak insanları çekiyor tüm bilgilerimizi toplaması belki herkezin hoşuna gitmez ama bende zaten kişisel bilgilerini internette hiç bulundurmuyorum ve zaten yahoo msn google gibi yapmıyormu onların serverinde yokmu programlar mp3ler şarkılar bizim bilgilerimizi saklamıyormu aynı google gibi... http://akifsever.google.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google'dan Zihin Kontrol Hesapları

ae

Gerçi ne kadar doğrudur değildir tartışılır ama Register'da şöyle bir haber var : "Google plans orbital mind control" .

Google Kampusunde, Area 51 modundaki 43.binadaki bir fikir fırtınasının ekran görüntüsünü vermişler. Görünenler ilginç : GOOGLE OS ,Spy Satellite , Orbital Mind Control.

Ana fikir ise : "İndexlenmiyorsa yokedilmeli" imiş.

WebP ile Web Sitenizin Hızını Arttırın

MuharremTuran

WebP ile Web Sitenizin Hızını Arttırın

WebP Google tarafından web'i daha hızlı hale getirmek ve daha küçük boyutta görüntüler oluşturmak amacı ile geliştirilen görüntü formatıdır. Dosya uzantısı .webp olarak belirlenmiştir. .webp uzantılı görsellere sahip web sitelerini Google Chrome sorunsuz bir şekilde görüntülemektedir. Diğer web tarayıcılar şimdilik WebP eklentisi olamadan bu yeni...

Google OpenOffice.org'a da El Atıyor!

innaw

Ekim başında Google'ın online tablolama ve metin işleme işi için Sun ve OpenOffice ile anlaşma yaptığı açıklanmıştı. Yeni gelişmelere hazır olun çünkü Google, OpenOffice.org'u daha da iyileştirmek için programcılar arıyor!

Google'da açık kaynak yazılımlardan sorumlu Chris DiBona, "Biz de Google'da güzel açık kaynak yazılımlar kullanıyoruz ve açık kaynağı rekabet edebilir seviyede tutmak istiyoruz" dedi.

Kaynak

Google Instant Messenger

sundance

Biliyoruz, Google onu yaptı, google bunu yaptı haberlerinden sizlere gına geldi, ama ne yapalım, herkes seyrediyor Google ise yapmaya devam ediyor.

Son olarak Google bir anında mesajlaşma yazılım şirketini satın almış. Bildiğiniz gibi, uzun bir süredir Google'ın jabber tabanlı (doğrusu bu;) bir anında mesajlaşma yazılımı üzerinde çalıştığının söylentileri vardı. Ama bu hareketle, kullanıcıların dünya üstünde bulundukları yere göre arama vs. yapabilen, değişik bir sistemi satın almış bulunmaktalar.

Yapı Kredi Bankası'nın kurucusu Kazım Taşkent'in bir sözü var "İlk yap, en iyisini yap, herşey değişsin". Sanırım Google'cılar da bu yolda.

Google Gmail ile Chat'i Birleştirdi

Skeleton

Google, Gmail kullanıcalarının ayrı bir chat programı gerektirmeden diğerleri ile metin mesajları gönderip/alabileceği bir servis olan Gmail Chat'i duyurdu. Bu yeni özellik ile Gmail içerisinde nerede olursanız olun, kontak listenizdekilerin durumunu görebilecek ve onlarla konuşabileceksiniz. Bunun yanında yaptığınız görüşmeleri Gmail hesabınıza kaydetme özelliği de mevcut.