Google Image Labeler

0
faraklit
Google resimlere etiket (label) atamayı zevkli bir oyunla internet kullanıcılarının üstüne yıkıyor. 90 sn içinde gördüğünüz resime karşınızdaki eşinizle beraber etiket veriyorsunuz, aynı etiketi verince de puan kazanıyorsunuz: http://images.google.com/imagelabeler/

Görüşler

0
bio
Amazon Mechanical Turk'un benzeri, yalniz Google para da vermiyor :)
0
Tugba
Neden hemen bitiyor? Gösterilen fotoğraflara doğru cevap yazdığımız halde soldaki süre dolunca yeniden başlamak zorunda kalıyoruz. Bu uygulama saçma. Oyunun aynı kişiyle daha uzun sürmesi lazım.
0
Tugba
Google'ın bundan çıkarı ne?
0
FZ
Bildiğim kadarı ile Amazon Mechanical Turk, çok daha detaylı bir altyapı ve API sunuyor. MT yapısını ve APIsini kullanıp kendi servisinizi yazmanız da mümkün. Yapılan işlere gelince kısa yabancı dil çevirileri, uzakdoğu yazılarının yönlerinin belirlenmesi, görüntü tanıma, podcast transkripsiyonu (konuşma kayıtlarının yazıya geçirilmesi), ses doğrulama, yüz doğrulama ve başka şeyler söz konusu.

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi Amazon Web Services bölümünde çalışan Jeff Barr ile Luis Felipe Cabrera'nın şu yazısında bulunabilir: AI Gets a Brain.
0
bio
Dogru. Ben mantik olarak benzeri oldugunu kastetmistim, yani bilgisayarla zor yapilacak (veya yapilamayacak) otomasyon islerini insanlara yaptiriyorlar (oyun oynatarak veya para vererek).

Google bu ise "Google Answers" ile baslamisti. Zaman icinde bu tur "tasnif" islerinden sizin dediginiz gibi daha komplike islere kaymasi kacinilmaz.

Aslinda Google'in arama algoritmasi da (PageRank, yani link populerligi) aslinda insanlarin tasnifleme yetenegini kullanmiyor mu?
0
Tugba
Olsun yine de zevkli. Ben hala arada oynuyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Earth Flight Simulator

nehuse

Google GEarth'e koyduğu gizli yumurta ile microsof'tun flight simulatorüne rakip çıkardı.

Şu adreste anlatıldığına göre Ctrl+Alt+A tuş kombinasyonu ile açığa çıkan Google Flight simulator F-16 ve Sr-22 gibi iki uçakla dünya üzerinde uçmanızı sağlıyor.

Google' dan 'Simple' Programlama Dili

Tarık

Google tarafından daha çok Android uygulamaları yazmak için geliştirilmiş BASIC benzeri bir programlama dili.

Sanal Kitaplık Yayında

ozhan

Google en son servisi sanal kütaphane yayına başladı. Yayınevleri ve Google arasında geçen uzun tartışmalar sonuca vardı ve telif hakları sorunu beli kısıtlamalarla aşıldı.

`Google Code Search´ Hacker'ların İşini Kolaylaştırıyor

Guardian

networkworld.com 'daki haberde Google'ın kasıtsız olarak hacker'lara yeni bir araç sunduğu belirtiliyor.

Google Pack

Skeleton

Google amca artık bilgisayarımıza ücretsiz programları yüklememizde de yardımcı olcak :)

"What is the Google Pack?
Google Pack is a free collection of essential software from Google and other companies. The software in the Google Pack helps you browse the web faster, remove spyware and viruses, organize your photos, and more. Learn more about each of the programs in the Google Pack."

Daha fazla bilgi için tıklayın.