Grafik içinden kod çalıştırma saldırılarıyla ilgili

0
Yns_
Bir süredir Türkiye'de ve dünyada "hekır"ların ve "skript kidi"lerin rağbet gösterdiği , IE’nin üstün (!) yorumlama zekası sonucu oluşan XSS açıklarına karşı bir PHP sınıfı hazırladım.

Saldırganın biri herhangi bir grafik dosyasını hex editörün biriyle açıp, genelde MIME kontrollerinde bakılan ilk birkaç karaktere kadar olan(örneğin:GIF892A) yere silip yazdıgı kodlar Internet Explorer 6′da maalesef icra ediliyor. Bu yolla JS kodları çalıştırılarak grafiğin yüklendiği yerden cookie bilgileri çalınabilir.

Betik, GD kütüphanesiyle gelen grafiği hafızasına alıyor. İçeriği düzenleyip tekrar oluşturuyor ve kaydediyor. Kayıt işlemi yapılırken arka planda zararlı olabilecek kodlar dikkate alınmıyor ve sorun kökten çözülüyor.

Bunun dışında kod düzenleme ile yapılabilecek saldırılar da bertaraf ediliyor.Örneğin, Apache’nin eski versiyonlarındaki xx.php.gif gibi dosya yüklemelerinin PHP olarak yorumlanması sonucu oluşan zayıflıklarda grafiğin yeniden üretilmesi kısmında çözülüyor.

Ayrıca betiğe imza özelliği de ekledim. İsterseniz her gelen grafiği kayıt etmeden sağ alt köşeye ufak puntolarla sitenizin adını yazdırabilirsiniz. İndirmek için : secureimg.rar

PHP

Görüşler

0
anonim
Elinize sağlık
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PHP ile Güvenlik Odaklı Programlama

FZ

PHP Güvenlik Konsorsiyumu tarafından hazırlanmış olan PHP Security Guide, derli toplu şekilde PHP kullanan programcılara güvenlik odaklı programlamayı nasıl yapabileceklerini, dikkat edilmesi gereken şeyleri, saldırı yöntemlerini ve tedbirleri anlatıyor.

Nahoş sürprizlerle karşılaşmaktan hoşlanmayan programcıların başucu kaynaklarından biri olabilecek gibi görünen bu belge dileriz ilgili insanlar için faydalı olur, hatta Türkçeye çevrilse daha çok insan faydalanabilir.

Yeni içerik yönetimi programı DCP-Portal

anonim

PHP-Nuke türü içerik yönetimi programlarına bir yenisi daha eklendi. Bir siteyi baştan aşağı gereksiz ayrıntılarla uğraşmanıza gerek kalmadan kurmanıza ve güncellemenize olanak sağlayan bu tür programlar zaten çok az sayıda bulunuyor. dotcom-Projects sahibi Serhan D. Kıymaz tarafından geliştirilen DCP-Portal size bir içerik yönetimi programından beklediğiniz her şeyi sunuyor. Tamamen PHP ve mySQL tabanlı olan DCP-Portal'nin özelliklerinden bazıları şöyle:

Gelişmiş PHP ve MySQL Dersleri

anonim

PHP ve MySQL konularında Türkçe kaynak sıkıntısı çeken herkesin arayış içinde olduğu şu zamanlarda Güray Süerdem kişisel blog sayfasında bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak hazırladığı PHP ve MySQL derslerini derli ve toplu bir şekilde yayınlayarak Türkçe kaynak sıkıntısını aza indirmeyi planlamış.Ayrıca derslerin yanında bazı önemli fonksiyonlarada yer vermiş.Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

PHP 5 Ciddi Geliyor

pulsar

Yeni çıkacak olan PHP sürümünde bir çok nesneye yönelik programlama özelliği mevcut. PHP 4.x.x sürümleri ile PHP 5'i C/C++ gibi görenler bile var. Web scripting dillerinin en iyi kullanıcı gurubuna sahip dili artık ikinci devrine girdi diyebiliriz.

Bilgi için: PHPBuilder

vty MySQL Yöneticisi 1.6 Çıktı

pieycpi2

Web üzerinden MySQL yönetimi sağlayan vty'nin 1.6 sürümü çıktı. vty tek sayfalık bir script ile üzerinden MySQL veritabanının yönetilmesine imkan sağlıyor. tek bir sayfa olduğu için kolaylıkla kurulabiliyor. Kolay ve kullanışlı yapısı ile de dikkat çekiyor. Şu an Türkçe, İngilizce ve İtalyanca dilleri mevcut.

İndirmek için için: http://www.kutukutu.com/vty/