ht://Dig ile kendi arama motorunuzu oluşturun

0
Soulblighter
Bir çok Linux kullanıcısı, kendi sistemi üzerinde kolaylıkla bir web sunucusu çalıştırabilir. Sayfaları sunucuda barındırmak işin yarısıdır, onları bulmak ise diğer yarısı. İşin diğer yarısı ise ht://Dig yazılımının işi.
ht://Dig bir web sitesi için yapılan bir arama betiğinden çok daha fazlasını sunuyor. ht://Dig, kolay kullanıma sahip CGI betiği ile komut satırı arama özelliğinin mükemmel birleşiminden oluşan bir uygulama. Doğru ayarlarla, bir alan adı veya intranet için sağlam ve genişletilebilir bir arama motorudur.

ht://Dig metin tabanlı dosyalar ve HTML dosyalarının yanında, ayrıca PDF, PostScript, Microsoft Word, Microsoft Excel ve Microsoft PowerPoint dosyalarını da tarayabilir. Bazı arama motorlarının aksine, ht://Dig veritabanını metin dosyaları olarak tutar ve böylece başka yazılım gereksinimi olmamasını sağlar.

ht://Dig metin dosyaları ve HTML dosyalarını arama konusunda sınırlı. Fakat uyumlu olduğu bazı uygulamalarla bu sınır kaldırılabiliyor. Catdoc, Xpdf (pdftotext için), Ghostscript(ps2ascii için), xlHtml (xlHtml ve pptHtml için) uygulamaları ile ht://Dig bir çok dosyatı metin dosyasına çevirebiliyor.

ht://Dig binary olarak kendi sitesinde sunuluyor.

Kaynak: Linux.com

Görüşler

0
conan
Arama motoru meraklilari mnogo search'e de bakabilirler.
http://search.mnogo.ru/products.html [search.mnogo.ru] mnoGoSearch for Unix
mnoGoSearch for UNIX is a free software covered by the GNU General Public License. It consists of a command line indexer and a search program which can be run under Apache Web Server, or any other HTTP server supporting CGI interface. mnoGoSearch for Unix is distributed in sources and can be compiled with a number of databases, depending on user's choice. It is known to work on a wide variety of the modern Unix operating systems including Linux, FreeBSD, Mac OSX, Solaris and others. mnoGoSearch PHP extension module
mnoGoSearch PHP extension module is a addon module which allows to access mnoGoSearch database from a PHP program, and thus makes it possible to write search applications using PHP language. mnoGoSearch PHP frontend
mnoGoSearch PHP fronent is a search application written in PHP which utilizes mnoGoSearch PHP extension module.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Design Patterns: Tasarım Şablonları ve Programlama Dillerinin Kötü Yönleri

FZ

Geçen sene Eylül ayında, Volkan Yazıcı programlama dünyasının sıcak konularından biri olan tasarım şablonlarına yani 'design patterns' konusuna değinmişti:

Merhaba, comp.lang.lisp listesinde "This may be a nonsensical question, but I was wondering if it is idiomatic to apply common design patterns to lisp applications." kaşıntısı ile başlayan bir tartışmalar dizisi oldukça ilgimi çekti -- şüphesiz ki bunda bu dönem almaya başladığım Aspect-Oriented Software Development dersinin de etkisi olmuştur -- ve sizin ile oradan çok ufak bir mesajı paylaşmak istedim.


Tasarım Şablonları, nam-ı diğer Design Patterns mevzusu epey bir süredir sıcak konular arasında. Bu gibi durumlarda sık sık karşılaştığımız gibi konu basit bir teknik konu olmaktan çıkıp pek çok yanlış anlamayı, çok çeşitli felsefi bakış açılarını, alakasız yerlere dallanıp budaklanmayı, düpedüz mantıksal hataları, politik ve ekonomik savaşları bünyesinde barındırmaya başlıyor. Acaba neden?

BLAM!

butch

Son zamanlarda bir RSS çılgınlığıdır gidiyor. Tabi bunda Firefox ve Thunderbird'ün yeni sürümlerinin etkisi çok fazla. RSS, gününün önemli bir bölümünü haber sitelerini takip ederek geçirenler için çok pratik bir sistem, ancak yukarıda bahsettiğim programların sistemleri pek pratik değil. Bunun için yaptığım bir araştırmada BLAM!'a rastladım. Haber takip etmeyi çocuk oyuncağı haline getiren bu programın FM 'in takip edilmesini kolaylaştıracağına ve diğer haber sitelerinin de takibini kolaylaştıcağı için haber yoğunluğunu da artıracağına inancım tam. Yani apt-get install blam.

Vim 7 çıktı!

sundance

Unix camiasının en eski editörlerinden vi'ın steroidli hali, VİM'in 7.0 sürümü Bram Moolenar tarafından anons edildi.

Yeni özelliklerini görmek ve kullanmak istiyorsanız buradan indirebilirsiniz. Daha Amiga sürümü çıkmadı, Amiga'cılar bir zahmet Subversion'a.

Tabi bir de unutmadan; cat flames.txt > /dev/null

Sun ve Microsoft Web Servisleri İçin Kapışırken Borland Yapacağını Yaptı

FZ

Sun Microsystems ve Microsoft firmaları en hızlı, en güzel web servisi geliştirme araçlarını ben sunarım şeklinde kapışadursunlar, efsanevi Borland firması gene yapacağını yaptı ve web servisi geliştirmek için araçlar içeren Delphi 6 adlı ürününü piyasaya sürdü.

Lomboz

anonim

E-iş ve e-ticaret portallarının geliştirilmesini büyük ölçüde kolaylaştıran bir ortam sunan Lomboz, tamamen Türk mühendislerinin gücüyle geliştirildi.

Avrupa Birliği kapsamındaki Object Web isimli konsorsiyumun çatısı altında gerçekleştirilen Lomboz projesi, eteration’ın uluslararası arenadaki bilinirliğine büyük katkıda bulunurken, Türk yazılımını küresel çapta başarıyla temsil etmiş oldu.