Hubble Kör Oldu

0
conan
Hubble uzay teleskobunun ana kamerası geçen haftasonu devre dışı kaldı. 2002 yılında yerleştirilen ve 3 elektronik kamera, filtreler, ve morötesi, kızılötesi ayrıştırıcılardan oluşan Advanced Camera for Surveys (ACS) modülü Şubat 27'de girdiği güvenli moddan çıkamadı.
Güç kaynaklarını kaybettiği anlaşılan ACS modulünü onarmak için planlanan periyodik bakım uçuşunu beklememiz gerekiyor (2008 yılı) Sorun hala NASA tarafından bir bilimadamı topluluğu tarafından araştırılıyor. Bu topluluğun raporu ise 2 Mart'ta yayınlanacak.

Kaynak: NASA

Görüşler

0
zekzekus
Hatırladığım kadarı ile Hubble, tahmini görev süresini fazlasıyla aşmıştı. İyi dayanıyor yıllardır gene.
0
simor
O alet de benim televizyondan beter. O kadar çok tamirat gördü ki. İlk zamanlarında da miyop olduğu anlaşılmıştı yanlış hatırlamıyor isem. Sonra uzayda ameliyatla düzeltilmişti.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Orada Bir Yerde Hayat Olabilir Mi?

FZ

Cenevre'deki Gezegen Araştırmaları ve Yıldız Kinematiği bölümünden Michel Mayor ve Stephane Udry üzerinde canlı bulunabilecek bir gezegen keşfettiler.

Gliesse 581 kod isimli yıldızın yörüngesindeki gezegenlerden biri olan ve dünyamızdan 5 kat daha büyük olan Gliese 581 C gezegeninde sıcaklığın ortalama 0 ila 40 derece olduğu tahmin ediliyor. 20 ışık yılı uzaklıktaki gezegenin üzerinde su olma ihtimali üzerinde de duruluyor.

SETI´deki gelişmeler

conan

Search for Extraterrestrial Intelligence (SETI) kendini uzayda yayılan "akıllı" radyo dalgaları saptama yoluyla dünyadışı yasam belirtisi aramaya adamış bir gurup. Yani oralarda "E.T phone earth..." diyen bir uzaylı varsa bunu dünyadan saptayacak insanlar bunlar ;)

Yaratılışı Hesaplayan Kozmoloji Bilgisayarı

FZ

Sun Microsystems Inc. tarafından İngiltere'deki Durham Üniversitesi için geliştirilen "Cosmology Machine" kod adlı bilgisayar sistemi evrenin yaratılışını simüle etmeyi amaçlıyor

Bilgisayar evrenin yaratılmasını açıklamaya çalışan değişik teorileri deneyecek ve buna göre en gerçekçi teorinin çıktısının günümüz koşullarına en uygun evren durumu olması beklenecek.

"Cosmology Machine" 128 Ultra-SparcIII işlemciden ve 24 işlemcili SunFire'dan oluşuyor. Sistemin 112 GB ana hafızası ve 7 terabyte depolama alanı var. Sistem saniyede 456 milyar aritmetik işlem gerçekleştirebiliyor (228 milyar tamsayı ve 228 milyar kayan noktalı sayı işlemi).

Detaylı bilgi için: The Cosmology Machine

Opportunity Zafere Doğru Koşuyor

conan

Spirit'in işletim sisteminde oluşan bazı hatalardan dolayı dinlenmeye bırakılmasından sonra bütün gözler Spirit'den bir yarım mars kadar uzakta olan Opportunity'e döndü. Opportunity 24 Ocak günü Mars'a başarılı inişini tamamladı. Daha önce suyun varlığında oluşan bir çeşit kristallerin saptandığı Meridiani Planum'daki bir krater'e doşru yollanmak için sırasını bekliyor.

Fransa UFO Arşivlerini Açıyor!

darkhunter

Fransa Uzay Araştırmaları Merkezi CNES, resmi olarak 1977 yılından bu yana gizlice biriktirilen ve çoğu zaman varlığı inkar edilen UFO arşivlerini internet sitesinde yayımlayacağını duyurdu.