IE'yi Durdurun

0
Soulblighter
www.stopie.com, neden Internet Explorer kullanılmaması gerektiği üzerine hazırlanmış bir site. Özellikle Internet Explorer kullanan arkadaşlar bir gözatsınlar :)

Görüşler

0
experience
war mi zaten kullanan ?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Neremle Gülsem Episode 2

conan

Windows 2000 Magazine Türkiye dergisinin yazarı MURAT YILDIRIMOĞLU çok ilginç bir yazı hazırlamış. Yoğun araştırmalardan sonra yazıldığı anlaşılan bu yazı her sinirden tırnaklarını yiyen Micro$oft'çunun yüreğine su serpecek cinsten.

Yazının tarzı bence tipik bir herşeyi bilen Türk köşe yazısı, linux'a laf yok ama aslında şu kadar kötü, open source süper bir olay ama ne yazık ki kimse anlamaz o yüzden ne gerek var! vs... (Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz- Uğur MUMCU ) Neyse sonuçta bu tip yazılar server işletim sistemleri konusunda Micro$oft'un nasıl tutuşup raporlar yazdırttığına güzel bir örnek.

Windows Vergisine Mahkeme Engeli

hayalci

Yeni satılan bilgisayarlarla birlikte "dayatılan" Windows işletim sistemini kabul etmek zorunda değilsiniz.

Pardus Kullanıcı Derneği başkanı ve aynı zamanda Linux Kullanıcıları Derneği üyesi Av. Karslı'nın açtığı davada mahkeme kararı açıklandı. Mahkeme, işletim sistemi parasının iade edilmesine karar verdi. Karar emsal teşkil edeceğinden artık almak istemeyen hiç kimseye Windows işletim sistemi dayatılamayacak.

Microsoft'tan Emacs Benzeri Editör

urxalit

Microsoft'un Connected Systems bölümü Emacs benzeri bir editör - belki bir geliştirme ortamı hazırlıyor. Bir tür "Emacs.Net" olarak tanımlanan editörle ilgili planlar Microsoft'un profesyonel geliştirici konferansında açığa çıkabilir. Söylentinin kaynağı bu web günlüğünde. Daha fazla detay verilmemiş ama projenin adı doğrudan Emacs.Net olarak anılıyor. Son isim muhtemelen bu olmayacaktır tabii.

Skype kaynak kodu lazım mıydı?

coskung

Microsoft firması 8.5 Milyar Dolar bayılıp Skype'ı ebay'den satın aldıktan sonra, hükümetin istediği özellikleri (back door) ekleyelim derken, uygulamanın kaynak kodlarını çaldırdı. Kaynak

Modern Bilgi İşlemede 10 Temel Aksiyom

coskung

PC Magazine dergisi yazarlarından John C. Dvorak günümüzde bilgisayar kullanımına dair 10 temel aksiyomdan bahsetmiş:

http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1706572,00.asp