İletişim Ahlakı

0
anonim
Uzun süredir beni de rahatsız eden bir konu hakkında Barış Şimşek'in blogunda güzel bir yazı gördüm. Fazlamesai bence bu konunun tartışılabileceği en güzel mekanlardan birisi. Binlerce gereksiz e-postanın dolaşmasına neden olan ayrıca artık can sıkmaya başlayan bu e-posta "forward etme" üzerine insanları bilinçlendirmek lazım.

Görüşler

0
feran
En son ne zaman bir dostunuza mektup yazdınız? Ya da bir kutlama kartı attınız? Kağıdın dokusu...Mürekkebin kokusu... çoğunuz için bir anlamı var mı? Yeni doğum yapmış bir yakınınızın bebeğini görmeye gittiniz mi, elinizde gökkuşağı rengi bir buket çiçeğin, yeni doğan bebeğin mis kokusunu en son ne zaman duydunuz? (Fm de bir çok mesaj biliyorum doğum yapmış bir çifti kutlayan????) Hasta olan bir yakınınızın çaresiz ya da umutlu gözlerine bakıp ellerini tuttunuz mu... O zaman...
0
FZ
En son ne zaman bir dostunuza mektup yazdınız?

Fiziksel bir mektubu yazmayalı uzun zaman oldu. Internet üzerinden iletişim kuramayacak durumda olan dostum var mı diye düşündüm, bulamadım.

Ya da bir kutlama kartı attınız? Kağıdın dokusu...Mürekkebin kokusu... çoğunuz için bir anlamı var mı?

Var.

Hala bilgisayardan biraz daha pratik kağıt ve kalem.

Yeni doğum yapmış bir yakınınızın bebeğini görmeye gittiniz mi, elinizde gökkuşağı rengi bir buket çiçeğin, yeni doğan bebeğin mis kokusunu en son ne zaman duydunuz? (Fm de bir çok mesaj biliyorum doğum yapmış bir çifti kutlayan????)

1 ay kadar filan oldu herhalde bebeği görmeye gideli.
0
jfever
gectigimiz aylarda "msn parali olacak, msn in sayfasinda bile yaziyor, inanmazsan kendin bak, 10 kisiye gonder, sana ucretsiz olsun" temali mail yedi-sekiz defa elime ulasinca, oturup bir sayfa kadar yaptiklarinin ne kadar yanlis oldugunu anlatan bir yazi yazip, gelen mail icinde tekrarlanan adreslere gonderdim birer birer. biraz faydasi oldu gibi ama hala insanlar okumadan mail gonderiyorlar. yahu mail in icinde msn in kendi sayfasinda yaziyor diye bir palavra var, binlerce kisi hic biriniz mi msn.com a girp bakmadiniz? bundan boyle gonderdigim mail lerin altina imza olarak barış şimşek'in yazısına LUTFEN OKUYUN şeklinde link vermeyi dusunuyorum, hatta bu mesaji gonderince yapacagim hemen. daha fazla ne yapabiliriz?

fazlamesai.net/forward/ gibi bir bilgilendirme sayfasi faydali olabilir mi? belki son defa bu adresi forward ederler?

0
parsifal
Internet bağlantısı başvurusu yapanları aşağıdaki adresten, merkezi sistemle sınava tabi tutmak ve %95 başarı yüzdesi istemek lazım.

http://www.albion.com/netiquette/
0
darkhunter
biz tartışırken geri çekilmesin orjinal yazı :)
0
yilmaz
ben mail konusunda FWD: ilt: geçen maillerin otomatik silinmesi için bir rule oluşturdum. gayet memnunum. hatta boyle gelen mailleri geri cevap gönderen bir uygulama yazmakta istiyorum. artık
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Uyanamayanlara kesin çare!

sundance

Siz de o her sabah silah zoruyla yataktan kalkanlardan mısınız? Alarmınızı tekrar tekrar susturup, beş dakikalık işkencelerle güne başlamak zorunuza gitmiyor mu? Peki işinizi kaybetme korkusu?

Peki daha direkt olalım, alarmı her susturduğunuzda para kaybediyor olsanız? Sanırım bu biraz daha etikili olur değil mi? O zaman buyrun sizi ThinkGeek'e alalım, kendinizden nefret etmek için yeni bir yöntem bulmuşlar SnuzNLuz isimli bu saat, gerek Rj45 gerek wireless (WPA destekliyor) olarak Internet'e bağlı ve snooze düğmesine her bastığınızda hesabınızdan (dünya üzerinde 1600 banka destekliyor) nefret ettiğiniz bir organizasyona (6200 tane içinde mutlaka size karşı olan vardır) belirlediğiniz bir miktar parayı bağışlıyor! Snooze'a her bastığınızda kendinizden biraz daha nefret ediyorsunuz (tabi uyanınca) (Ed:Bilgi için Mehmet Köse'ye teşekkürler)

Sanal Sevgilinin Peşine Özel Dedektif

anonim

İnternette tanıştığı birinin gerçekte kim olduğunu merak edenler için ABD'de yeni bir web sitesi açıldı. Ciddi bir ilişki peşinde olanlar, web'de tanıştıkları kişiyle ilgili bilgi edinmek için bu siteye belli bir miktar para ödeyip, online sevgililerinin hayatları hakkında bilmek istedikleri hemen hemen her şeyi öğrenebiliyorlar.

Yeni bir insan türü: teknoseksüeller

anonim

Sadece kısa bir süre önce ortaya atılan metroseksüel terimini henüz çözemeden şimdi de teknoseksüellik kavramıyla karşı karşıya kaldık. İspanyol gazetesi La Voz de Galicia'ya göre metroseksüellik artık rafa kalktı. Yeni bir insan tipi büyük bir hızla ortaya çıktı. Gazetede bu yeni insan tipinin teknoseksüeller olduğu belirtiliyor. Bu kişilerin hayatlarında birincil öncelik sırası teknolojik gelişmeler. Bu kişiler büyük mağazalarda bulunan teknoloji harikası ürünlere uzun uzun bakıp inceleyerek vakit geçiriyorlar. Evde geçirdikleri vaktin büyük bölümünde de bu teknolojik aletler konusunda bilgi ediniyorlar.

İsveç'ten sanal alemde ilk konsolosluk

sundance

Yaklaşık 3 milyon vatandaşa sahip SecondLife'da ilk elçilik açılıyor!

İsveç hükümeti söz konusu elçilikte resmi işlemlerin yapılmasının şu an için sözkonusu olmadığını, bunun İsveç'in tanıtımına katkıda bulunmak için planlandığını belirmiş.

Teşekkürler Elendil.......

mambo

Hani hep derler ya en iyi okul hayat okuludur diye sanırım bunu en yoğun ve en güzel yaşayanlardan biri de benim.