Interbench: Linux Etkileşim Testi

0
Soulblighter
Daha önce bu haberde Linux çekirdeğindeki performans farklarından ve Intel işlemcilerin Linux çekirdeğinin performansına etkisini ölçen bir projeden bahsetmiştim.

Eğer siz de yeni bir çekirdeğe geçecekseniz veya sisteminizdeki donanımları güncelleyecekseniz ve oluşacak performans farkını merak ediyorsanız Interbench tam size göre...
Interbench ile Linux çekirdeğinin farklı sürümleri arasındaki performans farklarını ölçebileceğiniz gibi, CPU, I/O işlemleri ve dosya sistemi gibi kriterlerdeki değişimlerin performansa etkisini de ölçebilirsiniz. Farklı donanımlar arasındaki performans farklarını karşılaştırmalı olarak görebilirsiniz.

Uygulama hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Özgür Dünya ve Müzik Eğitimi: GNU Solfege

FZ

Son kiii üç dört!

GNU Solfege, GNU/Linux ve MS Windows sistemler üzerinde çalışan bir solfej ve kulak eğitimi yazılımı.

Melodik ve armonik aralıklarını tanımak, aralık boylarını kıyaslamak, bilgisayarın gösterdiği aralıkları söylemek, akorları tanımak, akorları söylemek gibi konularda kullanıcıyı eğitmeyi amaçlayan program sonsuz sabırlı bir müzik eğitmeni olarak görevini yerine getirmeye çalışıyor.

Yazılımın dokümantasyonunu okuyup daha çok bilgi sahibi olabilir, ekran görüntülerine bakabilir ya da UNIX Review dergisinden Marcel Gagné'nin GNU Solfege eleştirisine göz atabilirsiniz.

İşletim Sistemleri Videoları

DemensMagnet

Birçok dağıtımın ve arada Vista'nın da videolarının bulunduğu http://osvids.com herkesin yer imlerinde bulunması gereken bir site. Bu yazı yazılırken SUSE Linux Enterprise Desktop 10 video arşivine eklenmişti.

Xynth 0.8.40 ve Java

darkhunter

Xynth surum 0.8.40'i yayınladik. Bu sürümde yeni özellik getirilmemesine rağmen birçok kücük hata düzeltildi ve alt yapı da iyileştirilme yapıldı, özellikle de server tarafında hızlanma sağlandı. Bununla birlikte, paketle birlikte gelen çeşitli kütüphane ve program patchleri de iyileştirildi. changelog'a buradan ulaşabilirsiniz.

BLAM!

butch

Son zamanlarda bir RSS çılgınlığıdır gidiyor. Tabi bunda Firefox ve Thunderbird'ün yeni sürümlerinin etkisi çok fazla. RSS, gününün önemli bir bölümünü haber sitelerini takip ederek geçirenler için çok pratik bir sistem, ancak yukarıda bahsettiğim programların sistemleri pek pratik değil. Bunun için yaptığım bir araştırmada BLAM!'a rastladım. Haber takip etmeyi çocuk oyuncağı haline getiren bu programın FM 'in takip edilmesini kolaylaştıracağına ve diğer haber sitelerinin de takibini kolaylaştıcağı için haber yoğunluğunu da artıracağına inancım tam. Yani apt-get install blam.

Xynth'i GP32X'e Taşıdık

anhanguera

Selam,

Dün şu çok ses getiren GP32X'den bir tane de ben aldım. Evet güzel bir oyuncak, ama Sony PSP ile kıyaslanamayacak kadar da amatör ;)