İnternet Bağlantısı için Telefon Hattına Gerek Yok

0
vst

Malumunuz; Evinize ya da işyerinize ADSL İnternet bağlantısı hizmeti almak istiyorsanız, öncelikle bir sabit hat abonesi olmanız gerekiyor. Ancak, bu uygulama Isparta Tüketici Sorunları Hakem Heyetinde karara bağlanan bir görüşmede, yasalara aykırı bulundu.

Sabah Gazetesinin İnternet sayfalarında yayınlanan habere göre, tüketicilerin "bu konuda varsa parasal zararlarının tazminini isteyebilecekleri" dahi bildiriliyor.

Görüşler

0
aliguney
Bu konuda çeşitli mahkemelerden birbirinden farklı farklı uygulamalar çıktı. Tam olarak birisi el atsa da nedir neyin nesidir bir öğrensek.
0
cuxticom
Bu sorun inş tam bir şekilde çözülür ayda 11 ytl fatura ödemekten bıktım
0
exiyenaya
Hesaplı hatta geçersen ayda 7 YTL ödersin :)
0
bio
Link calismiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Haber Grupları.... Haberiniz Olsun!!!

jazzy

Haber Gruplarının varlığından kaç kişi haberdar? Simois olmasa ben de olmayacaktım, ama sayesinde son 8 ayda haber grupları ile bayağı içli dışlı olmayı, dahası bunu bir alışkanlık ve yaşam tarzı yapmayı becerdim. (afferin internet sosyali bana, daha da düzensiz bir hayata bir adım daha...)

Yeni Hesap Makinamız: Google

FZ

Google bir garipliğe, bir hoşluğa daha imza attı. Artık sitenin arama kısmına çok karmaşık hesapları girip sonuçları anında alabilirsiniz. Her türlü sabit, birim dönüşümü, doğal dildeki hesaplamaları anlama, vs.

Google'ın hesap makinasının yapabildiklerine birkaç örnek:

WebObject´i bilir misiniz ?

anonim

Apple in bir ürünü olan WebObjects $55.000 lık fiyatını 799$`a düşürdü, bu fiyatın içinde development ve deployment lisansı dahil etti. Developer´da 50 deployment da ise unlimited kullanıcı desteklemekte. WebObjects'le dinamik web sayfaları hazırlamaya yarayan bir uygulama sunucusu (PHP, Cold Fusion, ASP gibi). WebObjects uygulamalarını gene WebObjects uygulama sunucusu üzerinde çalıştırabilirsiniz. Oracle, Informix, Sybase, Progress ve Frontbase database serverlarla çalışmaktadır. WebObjects SunSolaris, HP-Unix, AIX ve MacOS X Server üzerinde koşmaktadır. Development ise MacOS X Server ve MS NT üzerinde yapılmaktadır. Detaylı bilgi için http://www.apple.com/webobjects/

Neden yemek siparişimi internetten vereyim???

parsifal

Çoğumuzun başına gelmiştir... Genelde pizza siparişi için telefon edersiniz. Fakat adresiniz sipariş verdiğiniz yere uzaktır veya sipariş süresi içinde gelmez, falan filan...

Buyrun size Yemek Sepeti

Yaşadığım örneği anlatayım gerisini siz anlayın. Beşiktaş'ta SUBWAY yok. Verdim malum siteden siparişi, aradılar onayladım. 45 dakika içinde dükkandaki ile aynı fiyata kapımdaydı. Dedikleri gibi: "Tüm siparişleriniz telefonda vereceğinizden çok daha doğru gelsin. (Artık "LAHana dolma istedim LAHmacun geldi." devri kapandı.)"

"Eğer müşteriniz köşebaşından alabildiği bir ürünü; sizden, 3 gün sonra ve gönderim masrafını da ödeyerek alıyorsa, sizin iş modeliniz hiçbir şeyi geliştirmiyor demektir."
Tod Francis, Trinity Ventures

Sezer siyaset meydanlık ünlü Rtük yasasını iade etti

sidar

TC Cumhurbaşkanı Sezer, siyaset meydanlarında Ovakışla köylüleri ile tartışılan Türk İnternet'inin (!) önüne set koyacak ünlü Trük (Rtük/türk/tükr) yasasını iade etti. Yorum yapmadan iade gerekçesini yazıyorum:
"İletişim teknolojisinde bir devrim niteliğindeki internet yayıncılığının en baskın yönü, düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğünün, özgün kanaat oluşumunun günümüzdeki en etkin kullanım alanı olmasıdır.

İnternet ortamındaki yayıncılıkta, hukukun üstün kılınması, kişilik haklarının korunması ve bunun yanında da yayın yoluyla düşünce ve ifade özgürlüğü gibi duyarlı alanların dengelenmesi sorunu ortaya çıkmaktadır. Bu sorunlar ancak, ifade özgürlüğü esas alınarak ve yayınlar üzerindeki denetim yargıya bırakılarak sağlanabilir.

İnternet yayıncılığına ilişkin ilkelerin ve öteki düzenlemelerin özel bir yasa ile yapılması en doğru yol olacaktır. Bu yola gidilmeyerek, yayınların düzenlenmesinin tümüyle kamu otoritelerinin takdirine bırakılması ve Basın Yasası'na bağlı kalınması internet yayıncılığının özelliği ile bağdaşmamaktadır. "